William Osberg

Çalışkan
Hocalarım, PSU ASUS ROG STRIX 1000p Platinum PSU diğer kablolar rahat otururken 20+4 pin (güncel güç kaynağında neden var bilmiyorum) oturmuyor. Diğer PCI veya CPU kabloları kolaylıkla takılıp ilerlerken anakartta zor gidiyor ve üstteki boşluk kalıyor. Elimle sadece üst kısmındaki +4 pin yerini itince boşluk kapanıyor, çekince geri açılıyor. Önceki PSU kablomda da biraz boşluk var gibiydi ama üstte böyle boşluk olduğunu hatırlamıyorum.
Son iki fotoğraf ise ekran kartı ve CPU bölümü; mesela CPU kablosunun ucu da ayrık gibi duruyor ama plastiği öyle kesilmiş sanırım çünkü dışarıda düzlesem de aynı açıklık duruyor.

IMG_20260915_150046.webp

IMG_20260915_150101.webp

IMG_20260915_145610.webp

IMG_20260915_143000.webp

İttirince kapanıyor dediğim video.

Son düzenleme:
24 pin soketini sökün, ek olan 4 pin kısmı sorun çıkartıyor, 4 PIN'i birkaç defa 20 pine sök tak yapın. Kırmızı ile işaretlediğim bölge tam hizalanmıyor, anakarta takmadan önce orayı tam hizalayın. Anakarta takarken 4 pin üzerinden baskı yapmayın, orta taraflardan baskı yapın.

Ekran görüntüsü 2026-09-15 154714.webp

Zor girmesi normal, sağlı sollu ittirince anca tık eder normalde.
Hiçbir koşulda boşluk kapanmıyorsa belki kalıptan çıkartırlarken çapak kalmıştır bir çıkartıp plastik kenarların bakın gerekirse belki raspa ile müdahale edilebilir.

24 pin soketini sökün, ek olan 4 pin kısmı sorun çıkartıyor, 4 PIN'i birkaç defa 20 pine sök tak yapın. Kırmızı ile işaretlediğim bölge tam hizalanmıyor, anakarta takmadan önce orayı tam hizalayın. Anakarta takarken 4 pin üzerinden baskı yapmayın, orta taraflardan baskı yapın.

Eki Görüntüle 280425
Hocam, öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Yarın deneyip dönüş yapacağım. Diğer kablolarda sorun görebildiniz mi? Ben iyi ve düzgün itmeye çalıştım ve tık sesi geldi hepsinde. Yarın anakart kablosu için dediklerinizi yapacağım.

Hocam, öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Yarın deneyip dönüş yapacağım. Diğer kablolarda sorun görebildiniz mi? Ben iyi ve düzgün itmeye çalıştım ve tık sesi geldi hepsinde. Yarın anakart kablosu için dediklerinizi yapacağım.

Rica ederim, eklediğin 2. görseldeki soket oturmamış, onu da sök tak yapın.