Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Devin

Çalışkan
Selam, ekran kartım yetmediğinden dolayı yeni ekran kartı almayı düşünüyordum ama PSU kablosunun kaç pin olduğunu bilmiyorum. Kasayı falan açarak ya da açmayarak nasıl öğrenebilirim?

Daha önce hiç ekran kartı almadım, o yüzden nereden bakacağımı bilmiyorum. O kablonun pinine göre ekran kartı almam gerektiğini tek biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selam, ekran kartım yetmediğinden dolayı yeni ekran kartı almayı düşünüyordum ama PSU kablosunun kaç pin olduğunu bilmiyorum. Kasayı falan açarak ya da açmayarak nasıl öğrenebilirim?

Daha önce hiç ekran kartı almadım, o yüzden nereden bakacağımı bilmiyorum. O kablonun pinine göre ekran kartı almam gerektiğini tek biliyorum.
PSU PCI-E pinleri evrensel olarak 6+2 - 1X8 pin şeklindedir. Ekran kartları da aynı şekilde. Yani uyumluluk sorunu yaşamazsınız.

Yaşayabileceğiniz tek sorun, PSU'nuzun PCI-E kablolarının sayısının yetersiz kalması olur. Yani ekran kartı 3X8 pin ister, fakat PSU'nuzda bu sayı 2X8 şeklindedir.

PSU PCI-E pinleri evrensel olarak 6+2 - 1X8 pin şeklindedir. Ekran kartları da aynı şekilde. Yani uyumluluk sorunu yaşamazsınız.

Yaşayabileceğiniz tek sorun, PSU'nuzun PCI-E kablolarının sayısının yetersiz kalması olur. Yani ekran kartı 3X8 pin ister, fakat PSU'nuzda bu sayı 2X8 şeklindedir.

Çözüm
Tamamdır, teşekkür ederim.

PSU PCI-e pinleri evrensel olarak 6+2 - 1x8 pin şeklindedir. Ekran kartları da aynı şekilde. Yani uyumluluk sorunu yaşamazsınız.

Yaşayabileceğiniz tek sorun, PSU'nuzun PCI-e kablolarının sayısının yetersiz kalması olur. Yani ekran kartı 3x8 pin ister, fakat PSU'nuzda bu sayı 2x8 şeklindedir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Standart bunlar degişmez.
8, 6+2 pin.

12VHPWR? Hayatımızda maalesef artık yeni bir standart var. Ayrıca sadece soket uyumluluğu olması yeterli değil. Kartınız 12VHPWR olsa bile dönüştürücü kullanabilirsiniz ama yeni kartınızın güç gereksinimlerinin de karşılanması gerekiyor. Örneğin PSU'nuz kaç W ve hangi kartı almayı düşünüyorsunuz? Kartı almadan konu açarsanız daha mantıklı olur.

12VHPWR? Hayatımızda maalesef artık yeni bir standart var. Ayrıca sadece soket uyumluluğu olması yeterli değil. Kartınız 12VHPWR olsa bile dönüştürücü kullanabilirsiniz ama yeni kartınızın güç gereksinimlerinin de karşılanması gerekiyor. Örneğin PSU'nuz kaç W ve hangi kartı almayı düşünüyorsunuz? kartı almadan konu açarsanız daha mantıklı olur.

Çoğu durumda kaliteli bir dönüştürücüyle eski standart ile kullanım mümkün.

8pin, 6+2pin, 6pin olarak 3 farklı tipi vardır.

genelde 6+2pin olur, hem 8 hem de 6pin ile çalışır.
8pin sadece 8pin ile çalışır.
6pin çok nadir veya çok düşük watt psularda görülür. 8pin ile de çalışır ancak sadece günü kurtarmalık kullanılmalıdır.

Eğer ki PSU kablolarınız yetersiz ise 2x molex to 8pin çeviriciler var ancak kullanılmasını pek önermem. Ha ama atıyorum TDP değeri düşüktür ama yine de pin istiyordur o zaman olabilir.

12hpwr kabloları ise rtx serisinde kullanılır. Zaten genelde kutunun içinden dönüştürücü çıkıyor, yani 3x8pin to 12v hpwr şeklinde