Edri
Becerikli
Rengi kötü/diğerinin daha canlı olur dedin ya, onun bir karşılaştırması var mı? Yani canlı görüntü çok cezbediyor, hemde daha ucuz. Ancak taksitle olacağı için yani aylık 400-500 liradan bahsediyoruz o yüzden daha fazla parlak olanı tercih edeyim diyorum. Ayrıca daha mat ekran mı daha iyi, parlak ekran mı bilemiyorum. Mat olunca renkler daha kötü oluyor sanırım. Parlak olunca daha iyi. Benim odam karanlık olduğu için parlak olanı almam da bir sorun yok sanırsam. Asıl çekindiğim konu yeni nesil WOLED ile QD-OLED.Bu 3. nesil Woled panele sahip QD-OLED değil. LG'nin paneli var bunda. Bunda parlaklık daha yüksek olur ama QD-OLED'e göre rengi bir tık daha kötüdür. Ekran tipi mat olur, QD-OLED'de ise parlak ekran vardır. Benim attığım QD-OLED ile senin attığın farklı özellikte panellere sahipler. Seçimi sen yapacaksın.
XG27AQWMG alırsan, daha mat ekran, daha fazla parlaklık, öne çıkan özellikleri.
XG27ACDMS bunu alırsan, parlak ekran, daha canlı görüntü olur.
Çok net sorunlu bir durumu yok iki panelin de. Kişiye göre tercih meselesi bundan sonrası. Ben QD OLED tercih ettim, memnunum. Sen de kullanım şekline ve dediğim farklılıklara göre seçim yapacaksın.
Dersen fiyat neden farklı, ufak tefek ekstraları var, bir de bir önceki Woled panellere göre biraz daha yükseltilmiş modeli gibi düşün.
İstersen Amazon'dan alırsın kendi attığını, beğenmezsen iade edip QD OLED alırsın ya da tam tersi.