Ben zaten kararımı verdim XG27AQWMG modelini alacağım. Hiç bir eksisini göremedim. Umarım iade edilmiş bir şey falan yollamazlar.
Hayırlı olsun şimdiden o zaman. Amazon'dan alırsanız ki zaten size attığım linkteki ürün satıcı da gönderici de Amazon'du. Sağ altta 2. el ya da tamir görmüş ürün ise yazardı, o konuda rahat ol. Amazon öyle bir riske girip sıfır diye 2. el ürün göndermez.
Aldığınızda etiketleri ve ürünü açarken video da çekin, ne olur ne olmaz. Hatta pixel testlerini yaparken de kayıt alın, elinizde olsun.
Bu arada, temizlik konusunda 1-2 ipucu vereyim size de. Parlak OLED alacağınız için.
Sakın ama sakın LCD temizleme suları ile temizlemeyin.
Eczaneden distile su alın yani saf su, litresi 50-100 TL arasında.
1 ya da 2 adet microfiber gözlük camı bezi ya da normal microfiber bez alın.
Temizlemeden 10 dakika önce monitörü kapatın, soğusun, sonra bastırmadan üzerinde toz var ise alın.
Sonra saf suyu ister eski bir sprey kutusuna koyup sıkın ister direkt beze uygulayın, dikey ve yatay şekilde silin, çizik olmaması için.
Ben bunu çok araştırdım, direkt Asus teknik servisi ve Asus global ile görüşüp öğrendim ve 1.5 yıldır uyguluyorum.
Bazı kişiler %70 saf su %30 etanol diyor ama Asus kesinlikle önermiyor, üzerindeki kaplaması yüzünden. Zamanla aşınıyor çünkü.
Saf su en ideal temizleme yöntemi OLED ve Asus özelinde.