Arkadaşlar 1.000 megabit internet bağlattım. Fakat modemi mecburen salonda tutmam lazım. Bilgisayarım ise oturma odasında. Modem ile bilgisayarım arasında 15 metre civarı mesafe var. Fakat işimi garantiye almak için 20 metre UGREEN Cat6 kablo almayı düşünüyorum. 20 metre alırsam internet hızında sorun yaşar mıyım? Kablo uzunluğu fazla olunca sıkıntı çıkıyormuş sanırım öyle duydum.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Ben şu an 20 metre kablo ile 1000 Mbps internet kullanıyorum. 2 yıldır herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
1.000 megabit için CAT6 yeterli mi?Zarar görmeyecek şekilde döşerseniz sorun yaşamazsınız.
Hocam CAT 6 yeterli mi yoksa CAT 7 veya CAT 8 mi almalıyım?Ben şu an 20 metre kablo ile 1000 Mbps internet kullanıyorum. 2 yıldır herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 8
Teorikte 55 metreye kadar 10 Gbps hızı transfer edebiliyor. Kaliteli bir ürün alırsanız yeterli gelir.
Son düzenleme:
Daha garanti olması için CAT 7 veya 8 mi alsam peki, ne dersiniz?Teorikte 55 metreye kadar 10 Gbps hızı transfer edebiliyor. Kaliteli bir ürün alırsanız yeterli gelir.
Garanti olması için CAT 7 veya 8'e yönelmeniz anlamsız olur.
En dandik CAT6 kablo bile 15 metrede 1 gigabit için sorun yaratmaz, özellikle CAT6 için çocuk oyuncağı bir mesafedir.
Eğer çok kafanıza takıldıysa Nexans'ın 23AWG CAT6 kabloları var. Kablo kalınlığı gözle görülür derecede kalın, dandik penselerin RJ45 uçları çakamadığı bir kablodur. Adama yeni pense aldırır, bana aldırmıştı. Hazır yapılı olanları internette bulmak mümkün.
Ama yine de dediğim gibi, ortafa kafaya takacak bir durum yok. Ortalama kalite bir CAT5E kablo bile sizi rahat rahat kurtarır.
En dandik CAT6 kablo bile 15 metrede 1 gigabit için sorun yaratmaz, özellikle CAT6 için çocuk oyuncağı bir mesafedir.
Eğer çok kafanıza takıldıysa Nexans'ın 23AWG CAT6 kabloları var. Kablo kalınlığı gözle görülür derecede kalın, dandik penselerin RJ45 uçları çakamadığı bir kablodur. Adama yeni pense aldırır, bana aldırmıştı. Hazır yapılı olanları internette bulmak mümkün.
Ama yine de dediğim gibi, ortafa kafaya takacak bir durum yok. Ortalama kalite bir CAT5E kablo bile sizi rahat rahat kurtarır.
Hocam tekrar ölçüm yaptım 25 metre alacam sanırım Cat6 sıkıntı olmaz dimi 1.000 megabit içinGaranti olması için CAT 7 veya 8'e yönelmeniz anlamsız olur.
Hocam 25 metre Cat6 ugreen alıyorum şimdi. Normal mi alayim flat mı ? Kabloyu duvarların üstünden odama doğru çekecem.
Son düzenleme:
Flat almanızı tavsiye etmiyorum ben, kabloları fazla ince olur. Normal alın. Sorun olmaz.Hocam tekrar ölçüm yaptım 25 metre alacam sanırım Cat6 sıkıntı olmaz dimi 1.000 megabit için
Hocam 25 metre Cat6 ugreen alıyorum şimdi. Normal mi alayim flat mı ? Kabloyu duvarların üstünden odama doğru çekecem.