BrkDMR

Becerikli
Arkadaşlar Ethernet kablosu alacağım. Salondan odama götüreceğim. Arada 2 duvar ve 2 kapı var. Kapıların üst köşesini kablo geçecek kadar törpüleyip, duvarlardan da yapışkanlı kablo tutucu ile geçireceğim.

Bu senaryoda flat kablo mu almam daha iyi olur, yoksa normal kablo mu? Bu kablolar arasında fark var mı, hız kaybı olur mu? 20 metre işimi görüyor. 20 metrede hız kaybı yaşar mıyım?

Bunlara göre bana CAT 6 RJ45 Ethernet kablosu önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Törpü işlemi yapacaksanız geçeceği yerlere en azından orta kalite klâsik kablo işini fazlasıyla görür. Ben idarelik 20 metre dandik bir şey kullandım hız ve ping'de fark edilir bir şey hissetmemiştim. Dediğini alabilirsin.

Flat kablo çok narin , 20 metre en az 10 kere bükeceksin. Standart kablo daha iyi olur. Kapı kenarlarına kroşe çakarsın. Bant vs zamanla düşer. Kroşe en sağlamı. Flat kabloya kroşe çakamazsın. Estetik olarak güzel durur lakin sağlıklı olmaz.

Flat kablo çok narin , 20 metre en az 10 kere bükeceksin. Standart kablo daha iyi olur. Kapı kenarlarına kroşe çakarsın. Bant vs zamanla düşer. Kroşe en sağlamı. Flat kabloya kroşe çakamazsın. Estetik olarak güzel durur lakin sağlıklı olmaz.
Hocam kroşeyi düşündüm ama duvarı ve kapıyı delmek istemiyorum ailemle yaşadığım için sıkıntı çıkarabilirler