200.000 TL bütçeli sistem önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Themis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 545
  • Etiketler Etiketler
    200 sistem
Bütçe
200.000

Ventus'un soğutma tasarımı rezalet. Başka modellere bakın.
İnno3d 3X OC, Palit GameRock, MSI Gaming Trio gibi modeller çok daha iyi. Onları takip edin.

TUF B850M'nin hangi modeli?

Corsair RAM yerine Patriot Viper Venom 6000MT/s CL30 bakın.

Şahsen A1000GS yerine NZXT C1000-1200 ATX 3.1 veya ROG Aura 1000-1200W tercih ederdim.
Sessizlik konusunda ROG epey başarılı.

Ek olarak soğutucuyu değiştirirdim. Lian Li Galahad II Lite Performance veya Trinity Performance yakışır.
Bu doğrultuda kasayı da D501A, VG4202FLA (İnventus), D502A ile güncellenebilir. Tabii bütçe yetiyorsa.

ASUS TUF gamıng B850M-Plus Wi-Fi AMD B850 AM5 DDR5 8000 DP HDMI 3X M.2 USB3.2 gen 2x2 Wi-Fi 6E + BT Aura RGB 2.5gbit lan mATX 14+2+1 güç aşamaları, 1xgen5 M.2, ready for Advanced AI PC.

Corsair RAM ile Patriot RAM arasında özellik açısından bir fark yok gibi. Fiyat olarak Amazon'da Corsair daha uygun.
ROG'un fiyatı da benim söylediğim PSU'dan daha uygun. Öneriniz oysa onu alabilirim. Ama ROG'da PCI-e 5.0. Bir yerde 5.0 da hatalar olduğunu okumuştum.

Soğutucu ve kasa değiştirme işine girersem bütçemi çok aşıyorum. Onları 5-6 ay sonra değiştirsem olmaz mı? Bendeki kasa ve soğutucu uygun olmaz mı? En azından bir süre için.

Son düzenleme:

Anakart olarak alınabilir, daha alt bütçede oyun için uygun olan B850M Force bulunuyor.

Corsair'ın CL değeri risk. Samsung çip çıkarsa şaşırmam. Patriot şu ana kadar Hynix harici çıkmadı.

Gen5 ile Gen5.1 arasında dağlar kadar fark yok, iki kabloyu da tam oturmak zorundasınız.

Soğutucu ve kasayı geçici olarak kullanabilirsiniz.

Cevaplar ve yardımlar için çok teşekkür ederim. Bütçeyi biraz arttırarak parçaları satın aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…