Bütçe
₺200.000
Buna alternatif bulabilir miyiz hocam peki pro denginde olan, birde pro ile düz arasında nasıl farklar var tam olarak?

Devasa bir fark yok, performans verileri biraz daha iyi Pro'nun. Ek olarak soğutucu bloku daha farklı.

Düz versiyon için ilk başta "Alınmaz." dememin sebebi fiyatıydı.
Sİnerji kendi sitesinde daha ucuza satıyor sonuçta.

Devasa bir fark yok, performans verileri biraz daha iyi Pro'nun. Ek olarak soğutucu bloku daha farklı.

Düz versiyon için ilk başta "Alınmaz." dememin sebebi fiyatıydı.
Sİnerji kendi sitesinde daha ucuza satıyor sonuçta.

Parçaların çoğunu sipariş verdim hocam o yüzden stok ne zaman gelir bilgim yok, yani beklemeli miyim yoksa bana söylediğiniz pro modelin dengi bir alternatif önerir misiniz? Dediğim gibi olmuşken güzel bir şey olsun istiyorum, sıvı soğutma 9800X3D için. Tamamen size güvenerek topluyorum şu an, ki pişman olacağımı da düşünmüyorum forumda herkes size bu konuda saygı gösteriyor gördüğüm kadarıyla. ❤️😁

Kısacası sistemi toplamaya başladığım için stok gelmesi uzun sürerse beklemek istemiyorum, önümüzdeki hafta falan parçaların tamamı elime ulaşmış olur bi aksilik olmazsa, çoğu kargolandı zaten şu an işlemci elimde sadece onu da test edemiyorum maalesef, laptop kullanıcısıyım.

@cancka, Ocypus Sigma L36'yı alabilirsiniz.
Pro versiyonu stoku bitmeden çnce 5.500'e satılıyordu zaten. Çok bir fark yok yani.

Model deüiştirmeye gerek var mı? Bence yok."Ocypus" markasından bir çekinceniz varsa Thermalright veya Lian Li modellerine bakabilirsiniz. Thermalright'ler 4.000 bandında -modelden modele değişmekle beraber- benzer ses performansına ancak biraz daha düşük soğutma performansına sahip, Lian Li ise hem aynı/bir tık daha iyi soğutma performansına sahip ve ses olarak da benzer ancak daha pahalılar.

@cancka, Ocypus Sigma L36'yı alabilirsiniz.
Pro versiyonu stoku bitmeden çnce 5.500'e satılıyordu zaten. Çok bir fark yok yani.

Model deüiştirmeye gerek var mı? Bence yok."Ocypus" markasından bir çekinceniz varsa Thermalright veya Lian Li modellerine bakabilirsiniz. Thermalright'ler 4.000 bandında -modelden modele değişmekle beraber- benzer ses performansına ancak biraz daha düşük soğutma performansına sahip, Lian Li ise hem aynı/bir tık daha iyi soğutma performansına sahip ve ses olarak da benzer ancak daha pahalılar.

Bu nasıl hocam, alınır mı? Birde bana söylediğiniz yani almış olduğum kasaya uygun mu?

Sağlam bir model kendisi. Kasaya uygun.

Hocam birkaç gündür kullanıyorum, yapmam gereken test var mıdır? Bana gayet iyi geldi her şey sadece bugün bi boşken uzun süre test edeyim dedim GTA V'de ray-tracing hepsi ultrada bi kaç kez saçmaladı monitöre çok fena gecikme giriyor ve genel olarak sistemde mesela teamspeakteyim cazırdamaya başlıyor falan acaba işlemci mi darlanıyor diye düşünmedim değil yani.

Görseldeki halinden sonra sadece bi klavye değişti. : )

Dosya Ekleri

• IMG_3727.webp
    IMG_3727.webp
    4,3 MB · Görüntüleme: 33
Hocam birkaç gündür kullanıyorum, yapmam gereken test var mıdır? Bana gayet iyi geldi her şey sadece bugün bi boşken uzun süre test edeyim dedim GTA V'de ray-tracing hepsi ultrada bi kaç kez saçmaladı monitöre çok fena gecikme giriyor ve genel olarak sistemde mesela teamspeakteyim cazırdamaya başlıyor falan acaba işlemci mi darlanıyor diye düşünmedim değil yani.

Driver sorunu olabilir. Bağlantılarda bir hata olabilir. Soğutucuyu fazla sıkmış olabilşrsiniz. Veya en basitinden sorun oyun kaynaklıdır.

Yapacağınız testler:
  • OCCT (İşlemci, GPU, PSU vs.)
  • FurMark (GPU)
  • CrystalDiskMark (SSD)
  • Memtest86 (RAM)
  • Prime95 (İşlemci)