Noxcaelith 2
Üyecik
Dostlar selam,
Yeni bir sistem topluyorum, şu ana kadar aldığım/karar verdiğim parçalar şöyle:
İşlemci: AMD Ryzen 9 9950X3D
Anakart: ASUS ProArt X870E-Creator Wi-Fi
Ekran kartı olarak da bir RTX 5080 ekleyeceğim. Ama burada kararsız kaldığım nokta marka/AIB seçimi. ASUS mu almalıyım (anakart ASUS olduğu için mi yoksa gerçekten teknik bir avantajı var mı?), yoksa MSI, Gigabyte, Zotac gibi diğer üreticiler arasında fiyat/performans veya soğutma/gürültü açısından öne çıkan var mı? Aynı çipte hangi model neden tercih edilir/edilmez, PCB kalitesi, VRM tasarımı, fabrika OC farkları, garanti/servis süreçleri açısından deneyimi olan var mı?
Bunların dışında sistemde şu an eksik olan parçalar için de öneri bekliyorum:
Yeni bir sistem topluyorum, şu ana kadar aldığım/karar verdiğim parçalar şöyle:
İşlemci: AMD Ryzen 9 9950X3D
Anakart: ASUS ProArt X870E-Creator Wi-Fi
Ekran kartı olarak da bir RTX 5080 ekleyeceğim. Ama burada kararsız kaldığım nokta marka/AIB seçimi. ASUS mu almalıyım (anakart ASUS olduğu için mi yoksa gerçekten teknik bir avantajı var mı?), yoksa MSI, Gigabyte, Zotac gibi diğer üreticiler arasında fiyat/performans veya soğutma/gürültü açısından öne çıkan var mı? Aynı çipte hangi model neden tercih edilir/edilmez, PCB kalitesi, VRM tasarımı, fabrika OC farkları, garanti/servis süreçleri açısından deneyimi olan var mı?
Bunların dışında sistemde şu an eksik olan parçalar için de öneri bekliyorum:
- Güç kaynağı (PSU): 9950X3D + RTX 5080 kombinasyonu için kaç watt ve hangi sertifika seviyesi (Gold/Platinum) mantıklı olur? Marka önerisi olan var mı?
- CPU soğutucu: 170W TDP için AiO mu (240/360mm) yoksa hava soğutmalı (Noctua NH-D15 vb.) Mı daha uygun olur? AM5 soketinde sıcaklık deneyimi yaşayan var mı?
- Kasa: Bu anakart (ATX, büyük I/O kalkanı) ve RTX 5080 gibi büyük bir kart için hava akışı iyi, yeterli GPU/PSU uzunluğuna izin veren kasa önerisi var mı?
- Depolama: Anakartta 2X PCI-e 5.0 M.2 slotu var, bu hıza uygun NVMe SSD önerisi olan var mı?
- Diğer: Aklınıza gelen, gözden kaçırdığımı düşündüğünüz başka bir parça/detay varsa onu da belirtirseniz sevinirim.