Yer
Ankara
Arkadaşlar selam. Elimde belli bir miktar bir sermaye var, yaklaşık 150.000 ile 200.000 TL arası. Özel sebeplerden dolayı bir iş kurmak ya da iş sahibi olmak istiyorum, bir yere bağlı çalışmaktansa para kazanmak için kendi işimle uğraşmak istiyorum. İnternetten de olabilir, fiziksel de olabilir. Belli imkanlarım var. İzmir'de yaşıyorum. Ankara Hukuk'ta okuyorum, bu sene son senem. Aynı zamanda ben, uluslararası ticaretle de ilgiliyim açıktan da Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi okuyorum, mevzuata vesaire hakimim.

Özel bir sebeplerden dolayı dediğim gibi para kazanmak istiyorum artık. Bazı şeyler canıma tak etmeye başladı çünkü, ailevi sebeplerden dolayı. Acaba herhangi bir bilginiz var mıdır ya da herhangi bir önerileriniz var mıdır bunun için? Aklımda normalde 2. el ekran kartı al-sat yapmak ya da 2. el ürün al-sat yapmak vardı internet üzerinden. Ya da sanayi tarzı maliyeti düşük ürünler yapıp yurt dışına ihraç etmeyi düşünüyordum. Bunlar dışında orta seviye İngilizceye sahibim, yaklaşık 5 sene Discord üzerinde binlerce kişilik community'ler yönettim. Bu konuda da kendime güveniyorum. Bist ve kripto para piyasalarına da hakimim, acaba neler tavsiye edersiniz?

İlk olarak, ne yaparsan yap seveceğin işi yap. Para kazanacağım diye hayatını zindan etmene bence gerek yok.

Onun dışında, ürün temin edip web sitesi açarak bunları internet üzerinden satabilirsin. Ne satmak istediğine güzel bir araştırma yap, toptancıları araştır, kar zarar hesabına bak. Mantıklıysa devam et.

İlk olarak, ne yaparsan yap seveceğin işi yap. Para kazanacağım diye hayatını zindan etmene bence gerek yok.
Hocam teşekkür ederim ama hayat herkese aynı aynayı tutmuyor. Bunu başka bir konuda belki konuşabiliriz. Zaten bu iş geçici olarak para kazanma odaklı yan bir iş olacak. Ankara Hukuk mezunu olunca hukuk alanında devam edeceğim zaten.

Onun dışında, ürün temin edip web sitesi açarak bunları internet üzerinden satabilirsin. Ne satmak istediğine güzel bir araştırma yap, toptancıları araştır, kar zarar hesabına bak. Mantıklıysa devam et.
Ben de bu şekilde düşünüyorum açıkçası yabancılara yatırım danışmanlığı vs de düşünmüştüm lakin hala kafamda soru işaretleri var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam teşekkür ederim. Ama hayat herkese aynı aynayı tutmuyor. Bunu başka bir konuda belki konuşabiliriz. Zaten bu iş geçici olarak para kazanma odaklı yan bir iş olacak. Ankara Hukuk mezunu olunca hukuk alanında devam edeceğim zaten.

Ben de bu şekilde düşünüyorum açıkçası yabancılara yatırım danışmanlığı vs de düşünmüştüm lakin hala kafamda soru işaretleri var.

Güzel bir web sitesi, SEO, reklam ve mantıklı ürün seçimi ile çok güzel yürürsün. Elindeki sermaye dükkan açmaya bence az ama internetten satmak için fena bir sermaye değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel bir web sitesi, seo, reklam ve mantıklı ürün seçimi ile çok güzel yürürsün. Elindeki sermaye dükkan açmaya bence az ama internetten satmak için fena bir sermaye değil.
Anlıyorum ben de bu şekilde bir iş fikri düşünmüştüm aslında aklımda yapay zeka ile video üretip hikaye seslendirmeyi de düşünmüştüm youtube üzerinde içerik üretmeyi. Ama sanırım bayağı kırmışlar youtubedan para kazanma işini. Acaba tavsiyeleriniz var mıdır neler al-sat yapabilirim?

Muhteşem şeyler yapılabilir bu paraya, kötü başlangıç değil. Sanal ofisle başlayabilirsiniz, avukatlık bürosu açılabilir.
Daha mezun olmadım haliyle staj da başlatmadığım için avukatlık ofisi açamam hocam şuan.

Anlıyorum ben de bu şekilde bir iş fikri düşünmüştüm aslında aklımda yapay zeka ile video üretip hikaye seslendirmeyi de düşünmüştüm youtube üzerinde içerik üretmeyi. Ama sanırım bayağı kırmışlar youtubedan para kazanma işini. Acaba tavsiyeleriniz var mıdır neler al-sat yapabilirim?

Daha mezun olmadım haliyle staj da başlatmadığım için avukatlık ofisi açamam hocam şuan.
Sürekli, tekrarlı satabileceğiniz şeyler olabilir. Kıyafet, çanta gibi. Bunun araştırmasını daha derinlemesine yapmanızı tavsiye ederim. Aldığınız şeyin hem fiyat olarak insanları tatmin etmesine ama aynı zamanda kalite olarak da müşterinizi üzmeyecek ürünler olmasına dikkat edin. Müşteri memnun olmalı ki tekrar alışveriş yapsın. Böylece müşterinin ileri zamanda kendi kendine geri dönüp alışveriş yapmasını da arttırırsınız.

Yani demek istediğim kar edeceğim diye en ucuzunu da aramayın. Toptancıları gezin, mümkünse gözünüzle, elinizle ürünü test edin.

O zaman acele etmeyin, iyicene işler oturduğunda bakarsınız. Staj yapmamış olmanız da güzel artıdır, bir alan belirleme olasılığınız var uzmanlık olarak.
Hocam dediğim gibi buna kararım kesin. Bu geçici bir iş. Hukuk işlerim şuan için bu konudan değil.
Sürekli, tekrarlı satabileceğiniz şeyler olabilir. Kıyafet, çanta gibi. Bunun araştırmasını daha derinlemesine yapmanızı tavsiye ederim. Aldığınız şeyin hem fiyat olarak insanları tatmin etmesine ama aynı zamanda kalite olarak da müşterinizi üzmeyecek ürünler olmasına dikkat edin. Müşteri memnun olmalı ki tekrar alışveriş yapsın. Böylece müşterinin ileri zamanda kendi kendine geri dönüp alışveriş yapmasını da arttırırsınız.

Yani demek istediğim kar edeceğim diye en ucuzunu da aramayın. Toptancıları gezin, mümkünse gözünüzle, elinizle ürünü test edin.
Anladım bunda üretim mi yapmalıyım sizce yoksa tedarik mi etmeliyim?

Hocam dediğim gibi buna kararım kesin. Bu geçici bir iş. Hukuk işlerim şuan için bu konudan değil.

Anladım bunda üretim mi yapmalıyım sizce yoksa tedarik mi etmeliyim?
Kendin üretirsen tabi daha uyguna getirebilirsin fakat bu sefer hazırlıkta çok para harcaman gerekir. Bütçeyi aşman gerekebilir. Bence tedarik ederek satmak daha mantıklı olacaktır.

İzmir'de yaşıyorum demiştin, bölgende çok fazla direkt birinci elden tedarikçi olması lazım.