Berker Faruk Akyürek

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, aktif olarak 200 Mbps Türk Telekom ev interneti kullanıcısıyım. Bir sene önce bu pakete geçtik. Ablamlar ise bizimle beraber Superonline’a geçmişlerdi, 100 Mbps hızında. Fiyatlarını tam bilmiyorum ama biz ilk aylarda 500 küsur ödüyorduk, şu an 600 küsürlerde falan. Geçen bize oturmaya geldiler, eniştem 1000 Mbps’ye yükselttiğini söyledi, sabit 700 TL ödeyecekmiş. Benim de kafama takıldı; ablamlar 100 belki 50 TL farkla 1000 Mbps’ye geçtiler, biz niye bu fiyata 200 Mbps internet alıyoruz? İki internet sağlayıcısının sitelerine baktım, Türk Telekom 25 Mbps’ye bile 550 TL istiyor. Gerçekten absürt şekilde pahalı. Ama kafama takılan bir konu var: Türk Telekom 1000 Mbps 18 ay taahhütlü 1450 TL, Superonline ise 12 ay taahhütlü 700 TL. Yaklaşık 20 senedir Türk Telekom kullanıcısıyız. Superonline’a geçmek mantıklı mı olur? Tabii bir de pederi ikna edersek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, aktif olarak 200 Mbps Türk Telekom ev interneti kullanıcısıyım. Bir sene önce bu pakete geçtik. Ablamlar ise bizimle beraber Superonline’a geçmişlerdi, 100 Mbps hızında. Fiyatlarını tam bilmiyorum ama biz ilk aylarda 500 küsur ödüyorduk, şu an 600 küsürlerde falan. Geçen bize oturmaya geldiler, eniştem 1000 Mbps’ye yükselttiğini söyledi, sabit 700 TL ödeyecekmiş. Benim de kafama takıldı; ablamlar 100 belki 50 TL farkla 1000 Mbps’ye geçtiler, biz niye bu fiyata 200 Mbps internet alıyoruz? İki internet sağlayıcısının sitelerine baktım, Türk Telekom 25 Mbps’ye bile 550 TL istiyor. Gerçekten absürt şekilde pahalı. Ama kafama takılan bir konu var: Türk Telekom 1000 Mbps 18 ay taahhütlü 1450 TL, Superonline ise 12 ay taahhütlü 700 TL. Yaklaşık 20 senedir Türk Telekom kullanıcısıyız. Superonline’a geçmek mantıklı mı olur? Tabii bir de pederi ikna edersek.
Özetle: Sansüronline'a geçmeni önermem.

Bir diğeri, TT'nin fiyatlarındaki durum "Hakim Operatör" olmasından kaynaklı. Sabit internette TT, GSM'de Turkcell bu tarih itibariyle hakim operatör. Mobil tarifelerde ise Turkcell'in absürt pahalı olduğunu görürsün. Bu, abone sayılarıyla alakalı ve BTK'nın belirlediği alt limit dışında daha düşük bir fiyata paket satamıyorlar. (İşlerine de geliyor :D)

TT'nin omurgası daha iyi ve bir sorunla karşılaştığında teknik destek ağı çok geniş olduğundan bölgene bakan bir teknisyenle yakın olduğun sürece hat stabiliteni koruyabilirsin.

Sansüronline hız veriyor ama huzur vermiyor. En basitinden, Türkiye'de hizmet sunan neredeyse tüm ISP'ler sana PPPoE bilgilerini sağlarken ne hikmet Sansüronline sağlayamıyor, binbir takla atılıyor.

Forumda azıcık gezersen, sansüronline kullanıcılarının BF ve bazı oyun sunucularına bağlanamadığını da göreceksin.
Sebep: KEYİFLERİ NASIL İSTERSE :)

Özetle: Sansüronline'a geçmeni önermem.

Bir diğeri, TT'nin fiyatlarındaki durum "hakim operatör" olmasından kaynaklı. Sabit internette TT, GSM'de Turkcell bu tarih itibarıyla hakim operatör. Mobil tarifelerde ise Turkcell'in absürt pahalı olduğunu görürsün. Bu, abone sayılarıyla alakalı ve BTK'nın belirlediği alt limit dışında daha düşük bir fiyata paket satamıyorlar. (işlerine de geliyor :D)

TT'nin omurgası daha iyi ve bir sorunla karşılaştığında teknik destek ağı çok geniş olduğundan bölgene bakan bir teknisyenle yakın olduğun sürece hat stabiliteni koruyabilirsin.

Sansüronline hız veriyor ama huzur vermiyor. En basitinden, Türkiye'de hizmet sunan neredeyse tüm ISP'ler sana PPPoE bilgilerini sağlarken ne hikmet sansüronline sağlayamıyor, binbir takla atılıyor.

Forumda azıcık gezersen, sansüronline kullanıcılarının BF ve bazı oyun sunucularına bağlanamadığını da göreceksin.
Sebep: Keyifleri nasıl isterse :)

Tamam seni gayet anladım ama karşılaştırdığımız birisi 200 Mbps hız, diğeri 1000 Mbps hız. Sence de geçmeye değmeyecek kadar kötü mü? Ya da TurkNet GigaFiber alternatif olarak düşünebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun sebebi operatörlerin tüm müşterilere sabit fiyatlı paketler vermemeleri. Mesela ben 50 Mbps'yi 300 TL'ye kullanıyorum, arkadaşım 16 Mbps'yi 250 TL'ye kullanıyor olsun. Türk Telekom öyle bir paket sunuyor ki 50 Mbps kullananın 100 Mbps'ye yükseltme fiyatı 400 TL falan olurken 16 Mbps kullananın 24 Mbps'ye yükseltme fiyatı o kadar oluyor.

Superonline yeni yeni biraz daha uygun fiyatlar veriyor. Eskiden ateş pahasıydı.

Superonline'ın kullanıcısına yaşattığı erişim eziyeti artık bütün kullanıcılar tarafından hissedilebilecek düzeye geldi. Halen daha hissetmeyen kullanıcı kaldıysa gönül rahatlığıyla ucuz etin yahnisini yemeye devam edebilir.

Bunun sebebi operatörlerin tüm müşterilere sabit fiyatlı paketler vermemeleri. Mesela ben 50 Mbps'yi 300 TL'ye kullanıyorum, arkadaşım 16 Mbps'yi 250 TL'ye kullanıyor olsun. Türk Telekom öyle bir paket sunuyor ki 50 Mbps kullananın 100 Mbps'ye yükseltme fiyatı 400 TL falan olurken 16 Mbps kullananın 24 Mbps'ye yükseltme fiyatı o kadar oluyor.

Superonline yeni yeni biraz daha uygun fiyatlar veriyor. Eskiden ateş pahasıydı.

E bu kazıklama gibi bir şey, 200 Mbps nerede, 1000 Mbps nerede? Hani tamam, karşılığı şöyle olsa anlarım: 200 Mbps’ye 300 Mbps fiyat karşılığı gibi, ama burada 1000 Mbps’den bahsediyoruz. Arada hız bakımından dağlar kadar fark var. Her ne kadar sunduğu hizmet kötü olsa da sizlerin dediklerine varsayım yapıyorum, 200 Mbps internet 1000 Mbps internetten kötü olamaz yahu.

Ek olarak, sülalede bir tek biz Türk Telekom kullanıyoruz; diğerleri tamamen Superonline. Şikayet ettiklerini hiç duymadım. Bilemedim şimdi.

E bu kazıklama gibi bir şey, 200 Mbps nerede, 1000 Mbps nerede? Hani tamam, karşılığı şöyle olsa anlarım: 200 Mbps’ye 300 Mbps fiyat karşılığı gibi, ama burada 1000 Mbps’den bahsediyoruz. Arada hız bakımından dağlar kadar fark var. Her ne kadar sunduğu hizmet kötü olsa da sizlerin dediklerine varsayım yapıyorum, 200 Mbps internet 1000 Mbps internetten kötü olamaz yahu.

Ek olarak, sülalede bir tek biz Türk Telekom kullanıyoruz; diğerleri tamamen Superonline. Şikayet ettiklerini hiç duymadım. Bilemedim şimdi.
Kullanacak olan sensin. Biz, gördüklerimiz ve deneyimlediklerimizle birlikte sana tavsiye veriyoruz.

Sana, sansüronline kesin alma, sakın yapma! demiyoruz. Seçim senin.

Parayı verecek olan sensin, mağdur olacak da :)

Binanda GigaFiber altyapısı varsa 1 milisaniye bile düşünmeden geç.

Baktım şimdi maalesef bulunduğum şehirin en merkezi yerlerinden birinde olmama rağmen binada giga altyapısı bulunmuyormuş zaten binaya ilk taşınan biziz biz çektirdik bu sokağa fiber altyapıyı hani belki sokağa gelmiştir ama eve gelmemiştir orasını bilmiyorum.