Colonell

Uzman
Dominar 250'mi 2018 ABS'li Yamaha mt 25 yükseltmeyi düşünüyorum. Minimum 1.5 2 sene kullanırım. Düşük kilometreli temiz bir motor almayı planlıyorum ancak hala Türkiye'de alan satan var mı? 2 sene sonra satarken ortada dımdızlak kalır mıyım merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dominar 250'mi 2018 Abs'li Yamaha mt 25 yükseltmeyi düşünüyorum. Minimum 1.5 2 sene kullanırım. Düşük kilometreli temiz bir motor almayı planlıyorum ancak hala Türkiye'de alan satan var mı? 2 sene sonra satarken ortada dımdızlak kalır mıyım merak ediyorum.

Hocam o motorlarda düşük km bulmanız çok zor bence satacaksanız dominarı daha üst CC makineye geçmek için satın derim, sallıyorum dominar 400 gibi Japon alacaksanız da gene yüksek CC bakın derim (eğer CC yükseltmek istemiyorsanız MT25 bulursanız on numara makine ilk aldığınızda yağ pompasını değiştirin, teker vs yapacaksanız motora yağ gitmezse yatak sarabilir. Mt 25'lerde kronikti bu önceden ondan önleminizi alın derim. Şimdiden hayırlı olsun :)

Hocam o motorlarda düşük km bulmanız çok zor bence satacaksanız dominarı daha üst CC makineye geçmek için satın derim, sallıyorum dominar 400 gibi Japon alacaksanız da gene yüksek CC bakın derim (eğer CC yükseltmek istemiyorsanız MT25 bulursanız on numara makine ilk aldığınızda yağ pompasını değiştirin, teker vs yapacaksanız motora yağ gitmezse yatak sarabilir. Mt 25'lerde kronikti bu önceden ondan önleminizi alın derim. Şimdiden hayırlı olsun :)

Hocam dominar güzel motor ama gerçekten acayip ağır motor. Bir yerden sonra sürüş zevki bırakmıyor. Ayrıyeten diyelim motor 3 4 binde 220 230 civarına aldık 7 8 bin olduğunda 180 bin TL civarına zar zor satıyorsunuz. Çinli 3 motor deneyimim oldu pişmanım ve diğer türlü CC yükseltmeye kalktığınızda acayip uçuk fiyatlar çıkıyor. Örnek veriyorum yeni kasa MT'ler bile 300 civarı hep ondan cc yükseltemiyorum eski kasa MT25 düşünüyorum. Kilometre olarakdan 7 ile 12 arası benim için okey ama satmaya kalktığımda satabilir miyim o problem. Teşekkür ederim hocam.

Evet, halen piyasası var, temiz bulurum (bence bulamazsınız) alınabilir ama ben düşmemiş, tekere gelmemiş olanını bence bulamazsınız. Dominar uzun ömürlülük için daha iyi bir tercih olur

Dominar 250'mi 2018 ABS'li Yamaha mt 25 yükseltmeyi düşünüyorum. Minimum 1.5 2 sene kullanırım. Düşük kilometreli temiz bir motor almayı planlıyorum ancak hala Türkiye'de alan satan var mı? 2 sene sonra satarken ortada dımdızlak kalır mıyım merak ediyorum.

Yamaha piyasası hep oluyor. Yolda gezerken durdurup soran oluyor hatta. Mt ve r serisi hariç yBR125LERi bile halen al sat yapan çok kişi görüyorum. Düşük km bulur musun bilemem.

Evet, halen piyasası var, temiz bulurum (bence bulamazsınız) alınabilir ama ben düşmemiş, tekere gelmemiş olanını bence bulamazsınız. Dominar uzun ömürlülük için daha iyi bir tercih olur.

Tabii ki de tekere gelmemiş zorlanmamış bir mt bulamayacağımın farkındayım ama en kral motorlari bile zorlayıp teker yaptırıyorlar alırken motor durumunu olsun keçelerini olsun lastiklerini bakımlarına her şeylerini dikkat ederek alacağım ama dominar uzun ömürlülük için kesinlikle iyi bir motor değil çünkü gerçekten eğer bir kere bindiyseniz o ağırlığı hissettiğinizde kesinlikle uzun ömürlü olmayacağını anlarsınız. Düşünen varsa tabii ki tavsiye ederim bu fiyat skalasına alınabilecek en güzel ve en sorunsuz motor ama uzun ömürlülük düşüncenize katılmıyorum.

Yamaha piyasası hep oluyor. Yolda gezerken durdurup soran oluyor hatta. Mt ve r serisi hariç yBR125LERi bile halen al sat yapan çok kişi görüyorum. Düşük km bulur musun bilemem.

Hocam dediğiniz gibi 26.000'deki ybr motorum bile 1 2 hafta süre içerisinde satılmıştı ama mt ye karşı temiz değildir düşüncesinden ileride satamazsam ne olur düşüncesi var içimde.

Motor kesinlikle uzun ömürlü yanlış hatırlamıyorsam blok zaten KTM'nin bloğu uzun km sorunsuz çalışır ama Hint olduğu için kendi deneyimlerimi yazayım

-Motor sanki sağa çekiyor hafif
-Enjeksiyon sistemi biraz ilkel çok sıcak ve çok soğuklarda gaz vermeden biraz zor çalışır.
-Fabrikasyon lastik ve aküsü çok kötü
-Rakiplerine göre hissedilir derecede ağır

Motor kesinlikle uzun ömürlü yanlış hatırlamıyorsam blok zaten KTM'nin bloku uzun km sorunsuz çalışır ama hint olduğu için kendi deneyimlerimi yazayım.

-Motor sanki sağa çekiyor hafif.
-Enjeksiyon sistemi biraz ilkel çok sıcak ve çok soğuklarda gaz vermeden biraz zor çalışır.
-Fabrikasyon lastik ve aküsü çok kötü.
-Rakiplerine göre hissedilir derecede ağır.

Uzun km çalışması başka sürüş zevki vermesi başka. Her viraja yattığınızda 200 kiloya yakın bir motoru kaldırmaya çalıştığınızda uzun ömürlülük düşüncesi 1.5 aya bitiyor 5000 km deneyimimin son 1000 kilometresi düz yol harici acayip zevksizdi. En azından benimle berabe dominara sahip olan 3 kişi aynı şeyleri düşünüyor.

Motor kesinlikle uzun ömürlü yanlış hatırlamıyorsam blok zaten KTM'nin bloku uzun km sorunsuz çalışır ama hint olduğu için kendi deneyimlerimi yazayım.

-Motor sanki sağa çekiyor hafif.
-Fabrikasyon lastik ve aküsü çok kötü.
-Rakiplerine göre hissedilir derecede ağır.

Hocam sağa çekmesinin asıl sebebi egzozu çoğu motoru fabrikasyon lastiği kötü bende Raider125 var fabrikasyon naylon lastik var.
Sonuçta adamlar maliyetten kısmak için yapıyor.
Aküsü de kötü dediğiniz gibi.

Hocam dominar güzel motor ama gerçekten acayip ağır motor. Bir yerden sonra sürüş zevki bırakmıyor. Ayrıyeten diyelim motor 3 4 binde 220 230 civarına aldık 7 8 bin olduğunda 180 bin TL civarına zar zor satıyorsunuz. Çinli 3 motor deneyimim oldu pişmanım ve diğer türlü CC yükseltmeye kalktığınızda acayip uçuk fiyatlar çıkıyor. Örnek veriyorum yeni kasa Mt'ler bile 300 civarı hep ondan CC yükseltemiyorum eski kasa MT25 düşünüyorum. Kilometre olarakdan 7 ile 12 arası benim için okey ama satmaya kalktığımda satabilir miyim o problem. Teşekkür ederim hocam.

Çinli bakmanızı bende istemem zaten ondan CC yükseltecekseniz bile Japon alın en kötü dedim :)
Yamaha'nın her türlü piyasası olur şansınız varsa Suzuki, Honda (özellikle Honda bakmaya çalışabilirsiniz servis konusunda Türkiye'de Japon'lar arasında en iyisi). Honda bakmaya çalışın, bunu dememin bir diğer sebebi de Yamaha'lar kadar şişirilmiş fiyatları yok, şu anda mtler kadar popüler olmadığından fiyatlar biraz daha aşağıda.

Uzun km çalışması başka sürüş zevki vermesi başka. Her viraja yattığınızda 200 kiloya yakın bir motoru kaldırmaya çalıştığınızda uzun ömürlülük düşüncesi 1.5 aya bitiyor 5000 km deneyimimin son 1000 kilometresi düz yol harici acayip zevksizdi. En azından benimle berabe dominara sahip olan 3 kişi aynı şeyleri düşünüyor.

Cidden ağır bir motor 1 defa sürme şansım oldu oda çok kısa süreliydi ancak hissetmiştim egzoz hele zaten başlı başına dert.

Hocam sağa çekmesinin asıl sebebi egzozu çoğu motoru fabrikasyon lastiği kötü bende Raider125 var fabrikasyon naylon lastik var.
Sonuçta adamlar maliyetten kısmak için yapıyor.
Aküsü de kötü dediğiniz gibi.

Çinli bakmanızı bende istemem zaten ondan CC yükseltecekseniz bile Japon alın en kötü dedim :)
Yamaha'nın her türlü piyasası olur şansınız varsa Suzuki, Honda (özellikle Honda bakmaya çalışabilirsiniz servis konusunda Türkiye'de Japon'lar arasında en iyisi). Honda bakmaya çalışın, bunu dememin bir diğer sebebi de Yamaha'lar kadar şişirilmiş fiyatları yok, şu anda mtler kadar popüler olmadığından fiyatlar biraz daha aşağıda.

Cidden ağır bir motor 1 defa sürme şansım oldu oda çok kısa süreliydi ancak hissetmiştim egzoz hele zaten başlı başına dert.

Ses konusunda gerçekten çok güzel gürlüyor gönül isterdi biraz daha hafif olsun. Honda CB250R da aklimda var ancak mt serisi acayip hoşuma gidiyor ve cb ye göre daha iyi piyasası var bakalım inşallah mt denk getirebilirim.