Bütçe
1.600.000-1.700.000 TL

Geriliyorum

Uzman
Bütçem gereği Audi A3 modellerini inceliyorum. Özellik olarak biraz boş araçlar ama motor ve şanzıman uyumu güzel gibi duruyor. Aklıma takılan iki konu var:
  • Design, Dynamic ve Sport paketleri arasında donanım olarak çok fark var mı?
  • Stage 1 yazılım, downpipe ve açık hava filtresi gibi soft işlemleri motor sorunsuz kaldırır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dynamic paket en bosu, jantlari ve koltuklari cok siradan duruyor. Design konfor odakli, krom detaylari ve farkli doseme secenekleri var. Sport ise adi ustunde spor koltuklar, spor direksiyon ve biraz daha sert suspansiyonla geliyor. En dolusu ve gorsel olarak en iyisi kesinlikle Sport paket. Motor konusuna gelirsek, 1.5 TFSI oldukca saglam bir motor. Stage 1, downpipe ve filtre ile keyifli olur, yaklasik 180-190 beygir gucle sorunsuz binersin. Tek dikkat etmen gereken nokta sanziman. DQ200 kuru tip cift kavrama oldugu icin torku cok yukseltmemek lazim. Dogru limitlerde kalindigi surece sorun yasamazsin.

Dynamic paket en bosu, jantlari ve koltuklari cok siradan duruyor. Design konfor odakli, krom detaylari ve farkli doseme secenekleri var. Sport ise adi ustunde spor koltuklar, spor direksiyon ve biraz daha sert suspansiyonla geliyor. En dolusu ve gorsel olarak en iyisi kesinlikle Sport paket. Motor konusuna gelirsek, 1.5 TFSI oldukca saglam bir motor. Stage 1, downpipe ve filtre ile keyifli olur, yaklasik 180-190 beygir gucle sorunsuz binersin. Tek dikkat etmen gereken nokta sanziman. DQ200 kuru tip cift kavrama oldugu icin torku cok yukseltmemek lazim. Dogru limitlerde kalindigi surece sorun yasamazsin.
Sport veya Desing den devam o halde.
Biraz daha araştırayım bu paketleri, bulamazsam 1.5 civic bakacağım.

Performans olarak 1.5 civic ile arasında çok fark olur mu sence ?

Bütçem gereği Audi A3 modellerini inceliyorum. Özellik olarak biraz boş araçlar ama motor ve şanzıman uyumu güzel gibi duruyor. Aklıma takılan iki konu var:
  • Design, Dynamic ve Sport paketleri arasında donanım olarak çok fark var mı?
  • Stage 1 yazılım, downpipe ve açık hava filtresi gibi soft işlemleri motor sorunsuz kaldırır mı?

Bu dediğiniz modifikasyonlar aracın ömrünü bakımını yaptığınız sürece kısaltan şeyler değiller tek açık hava filtresi dışında.

Açık hava filtresinin filtreleme kalitesi kağıt ve panel içi kaliteli OEM filtrelerden çok daha kötü ve Türkiye gibi havası kötü, tozu çok bir ülkede yaşıyoruz. Aracın hava emiş hattından içine fazla toz alması demek silindir duvarlarını, pistonları ve turbo pallerini zımparalamanız demek.

Ben yerinizde olsam panel içi K&N gibi bir markanın filtresiyle devam ederim yola.

Sport veya Desing den devam o halde.
Biraz daha araştırayım bu paketleri, bulamazsam 1.5 civic bakacağım.

Performans olarak 1.5 civic ile arasında çok fark olur mu sence ?

Sırf performans odaklı bakılıyorsa o parada i20n en mantıklı seçenek olur. Ancak A3'ten Civic'e geçmek demek yalıtım, süspansiyon ve malzeme kalitesinden kaybetmek demek.

Bu dediğiniz modifikasyonlar aracın ömrünü bakımını yaptığınız sürece kısaltan şeyler değiller tek açık hava filtresi dışında.

Açık hava filtresinin filtreleme kalitesi kağıt ve panel içi kaliteli OEM filtrelerden çok daha kötü ve Türkiye gibi havası kötü, tozu çok bir ülkede yaşıyoruz. Aracın hava emiş hattından içine fazla toz alması demek silindir duvarlarını, pistonları ve turbo pallerini zımparalamanız demek.

Ben yerinizde olsam panel içi K&N gibi bir markanın filtresiyle devam ederim yola.

Sırf performans odaklı bakılıyorsa o parada i20n en mantıklı seçenek olur. Ancak A3'ten Civic'e geçmek demek yalıtım, süspansiyon ve malzeme kalitesinden kaybetmek demek.
Doğrudur hocam çok teknik bilgiye sahip değilim.
Benim bütçem belli, alabileceğim en keyifli aracı düşünüyorum.
180-200hp yürüyen bi araç yeterli olur bana.

Aklımdaki üç seçenekten biri A3.
Diğerleri 1.5 Golf ve 1.5 Civic

VAG Grubu biraz pahalı ama kalite var.
Civicte kalite yok ama sorunsuz ve +1 performans var.
Karar veremedim valla.

Doğrudur hocam çok teknik bilgiye sahip değilim.
Benim bütçem belli, alabileceğim en keyifli aracı düşünüyorum.
180-200hp yürüyen bi araç yeterli olur bana.

Aklımdaki üç seçenekten biri A3.
Diğerleri 1.5 Golf ve 1.5 Civic

VAG Grubu biraz pahalı ama kalite var.
Civicte kalite yok ama sorunsuz ve +1 performans var.
Karar veremedim valla.

Dediğim gibi amacınız performanssa bu bütçede bu yıllardan i20n'den daha performanslı, daha iyi direksiyon ve vites hissiyatı olan, daha iyi yol tutuşuna sahip hiç bir araç bulamazsınız.

Dediğim gibi amacınız performanssa bu bütçede bu yıllardan i20n'den daha performanslı, daha iyi direksiyon ve vites hissiyatı olan, daha iyi yol tutuşuna sahip hiç bir araç bulamazsınız.
Evet en mantıklı seçenek o ancak ben manuel düşünmüyorum hocam.

A3 , golf, civic harici ne olabilir benim bütçem için ?
Yoksa bunlar arasından mı ilerleyeyim ?

Evet en mantıklı seçenek o ancak ben manuel düşünmüyorum hocam.

A3 , golf, civic harici ne olabilir benim bütçem için ?
Yoksa bunlar arasından mı ilerleyeyim ?

Eğer manuel almayacaksanız ve yüksek sorunsuzluk istiyorsanız yazılım konusuna pek bakmayın derim. Manuel şanzımanlar stok halleriyle çok yüksek torkları kaldırabilecek güçte oluyorlar ancak çoğu otomatik buna izin vermiyor. Zaten E-CVT performans odaklı bir şanzıman dahi değil. Özellikle DQ200 sadece kuru kavrama olmasıyla değil yapısal sağlamlığıyla da limitlerinde benim gözümde.

Yazılımsız şekilde A3 öneririm ben.