Bosch sileceklerden uzak durun derim. Hep ses sorunu yaratıyor, gacur gucur... Dacia'da değil ama başka bir markada kullandım. Sözde orijinal, fabrikadan Bosch geliyor; böyle rezil, iğrenç, ikide bir ses yapan silecek görmedim. Valeo’nun SWF’i var, en kaliteli işi o yapıyor. Direkt Valeo da alabilirsin, ismi mi farklı tam bilmiyorum. Zaten Valeo, orijinal Renault parçaları üretir. Bulabiliyorsan SWF VALEO al. Eğer yoksa, düz Valeo al

Bosch sileceklerden uzak durun derim. Hep ses sorunu yaratıyor, gacur gucur... Dacia'da değil ama başka bir markada kullandım. Sözde orijinal, fabrikadan Bosch geliyor; böyle rezil, iğrenç, ikide bir ses yapan silecek görmedim. Valeo'nun SWF'i var, en kaliteli işi o yapıyor. Direkt Valeo da alabilirsin, ismi mi farklı tam bilmiyorum. Zaten Valeo, orijinal Renault parçaları üretir. Bulabiliyorsan SWF VALEO al. Eğer yoksa, düz Valeo al

Ben de Bosch dışında silecek alma diyecektim. Orijinal almıştım 4-5 ay önce. Halen ses yok. Arabam focus 2015

Valeo, Bosh, Yetkili servis silecekleri hepsini denedim. Hepside bir sıcak, bir soğuk görünce kötü oluyorlar. Çabuk bozulan materyal silecek. Öyle çok para harcama sileceklere tavsiyem. Ortalama bir marka kullanıyorum şu anda, yetiyor.

Otomobilin camı için kullanılan bezler pek uzun ömürlü olmuyor. Ne kadar çabalarsanız çabalayın camdaki çiziklerden kurtuluş yok. O yüzden ucuz bir şey alıp devam edin. Haftada 1 silseniz 2 aya çöp oluyor. Zincir marketlerdeki no name ürünler iş görüyor. En pahalısını alsanız bile tozdan topraktan verdiğiniz paraya yazık oluyor.

2020 Duster 1.0 Tce araç sahibiyim. Aracımda Bosch Aerotwin Plus marka model silecekleri kullanıyorum. Geçen yaz almıştım yani hemen hemen 4 mevsimide geçirdim. Bu zaman sonunda şu anda sileceklerimde bir problem yok yani camda iz bırakma ses çıkarma veya materyali olan plastik kışımda bir aşınma yok. Yukarıda arkadaşın dediğinde kısmen katılıyorum 1 yaz 1 kış geçirdikten sonra hemen hemen çoğu silecek özelliğini kaybediyor ancak bosch veya Duster orjinal sileceği olan Valeo marka silecekler ucuz muadillerine kıyasla 2 yaz 2 kış götürebiliyor.

Bu arada silecek suyu da çok önemli bazı silecek suları kireç yaratıyor buda camda ufak kireç lekeleri bırakıyor ve zamanla lekeler sileceklerin yapısında aşınmaya sebep oluyor.

Hocam Bosch alacaksınız ama Bosch'un o eko falan diye geçen dandik ucuz olan modellerini değil aerotwin serisinden alacaksınız. Gayet güzel silecektir. Ömrü ortalama bir silecek ne kadarsa o kadardır ne uzun ne kısa, çok az üstü olur genelde. Üstte denilen gibi biraz daha uzun ömürlü olabilecek silecekler var da fiyatlar acayipleşiyor. Astra araçta Bosch aerotwin kullanıyorum çok memnunum, fiyat performans üründür denemenizi öneririm :thumbsup:

Teşekkürler herkese. Goodyear silecekler nasıldır peki?
Bir de site güvenilir mi bilginiz var mı?

Hocam Bosch alacaksınız ama Bosch'un o eko falan diye geçen dandik ucuz olan modellerini değil aerotwin serisinden alacaksınız. Gayet güzel silecektir. Ömrü ortalama bir silecek ne kadarsa o kadardır ne uzun ne kısa, çok az üstü olur genelde. Üstte denilen gibi biraz daha uzun ömürlü olabilecek silecekler var da fiyatlar acayipleşiyor. Astra araçta Bosch aerotwin kullanıyorum çok memnunum, fiyat performans üründür denemenizi öneririm :thumbsup:
Aerotwin yazıyormuş hocam baktım.
2020 Duster 1.0 Tce araç sahibiyim. Aracımda Bosch Aerotwin Plus marka model silecekleri kullanıyorum. Geçen yaz almıştım yani hemen hemen 4 mevsimide geçirdim. Bu zaman sonunda şu anda sileceklerimde bir problem yok yani camda iz bırakma ses çıkarma veya materyali olan plastik kışımda bir aşınma yok. Yukarıda arkadaşın dediğinde kısmen katılıyorum 1 yaz 1 kış geçirdikten sonra hemen hemen çoğu silecek özelliğini kaybediyor ancak bosch veya Duster orjinal sileceği olan Valeo marka silecekler ucuz muadillerine kıyasla 2 yaz 2 kış götürebiliyor.

Bu arada silecek suyu da çok önemli bazı silecek suları kireç yaratıyor buda camda ufak kireç lekeleri bırakıyor ve zamanla lekeler sileceklerin yapısında aşınmaya sebep oluyor.
Peki silecek suyuyla ilgili bir şey sorayım. Musluk suyu bildiğim kadarıyla kireçe neden oluyor. Ama mesela maviyse silecek suyu, kullandıktan sonra arabada leke yapıyor. Suyla karıştırıp kullanmak sorun yaratır mı?

Teşekkürler herkese. Goodyear silecekler nasıldır peki?
Bir de site güvenilir mi bilginiz var mı?

Aerotwin yazıyormuş hocam baktım.

Peki silecek suyuyla ilgili bir şey sorayım. Musluk suyu bildiğim kadarıyla kireçe neden oluyor. Ama mesela maviyse silecek suyu, kullandıktan sonra arabada leke yapıyor. Suyla karıştırıp kullanmak sorun yaratır mı?

Ben en çok o şekilde suyla karıştırıp kullanıyorum, düz Antifreeze'li silecek suyu silecekleri çabık eskitiyor, yarım su yarım antifreeze kullanıyorum tavsiye ederim.