Hocam Cupra Formentor,2025 Fort Küba St line X, Nissan Quaskai gibi araçlar nasıl biz genelde hocam aracı çok sürmüyoruz yatan bir araç olacak yeni alacağımız çok temiz ve bakımlı kullandık şuana kadarki araçlarımızı.

Bulunduğumuz yerde çok elektrik şarj istasyonu olmaması ve her yaz Trabzon’a gidip yaklaşık 1000km yaptığımız için elektirikli araçlardan emin değiliz

O zaman elektrikli araçları elemek lazım. O saydığın modellerden Kuga derim. Focus platformundan yükseliyor o araç. O yüzden sürüş dinamizmi, keyiflidir. Şanzıman 8 ileri tork konvertör. Eskiden olsa önermezdim, lakin kronik sorunlarından arındırılmış durumda Ecoboost motorlar artık. Sadece yakıtı bir tık yüksektir. Ama az km yaptığınız için, çok sorun yaratmayacaktır. Kuga modeli de biraz serttir, lakin Formentor çok daha sert bir araçtır.

Şimdi diğer modelleri niye önermedim oraya gelelim. Tabi dikte etmek istemem, son karar sizin.

Formentor; Yalıtım zayıf, şanzıman çift kavrama, çok sert süspansiyon sistemine sahip. Alınırsa düz 1.5 TSI motor alınmalı, alternatör problemleri de var çünkü E-TSI motorlarda.

Qashqai ; Bu aracın E-POWER motorlarında sorunlar çıkmaya başladı. Riskli artık. TCe olan zaten kronik sorunları var.

Şahsi düşüncem: Sadece Japon araçlarına özgün düşük yalıtımından memnun kalmayacağınız, ama diğer bir çok konuda üstün ve sağlam olan Corolla Cross modeli.

Bonus; Lexus LBX modeli, bunu da önerebilirim. Taş gibi sağlam şanzıman ve motor. Bunların üzerine Lexus kalitesi. Diğer Japon araçlar gibi yalıtım sorunu da yoktur.

O zaman elektrikli araçları elemek lazım. O saydığın modellerden Kuga derim. Focus platformundan yükseliyor o araç. O yüzden sürüş dinamizmi, keyiflidir. Şanzıman 8 ileri tork konvertör. Eskiden olsa önermezdim, lakin kronik sorunlarından arındırılmış durumda Ecoboost motorlar artık. Sadece yakıtı bir tık yüksektir. Ama az km yaptığınız için, çok sorun yaratmayacaktır. Kuga modeli de biraz serttir, lakin Formentor çok daha sert bir araçtır.

Şimdi diğer modelleri niye önermedim oraya gelelim. Tabi dikte etmek istemem, son karar sizin.

Formentor; Yalıtım zayıf, şanzıman çift kavrama, çok sert süspansiyon sistemine sahip. Alınırsa düz 1.5 TSI motor alınmalı, alternatör problemleri de var çünkü E-TSI motorlarda.

Qashqai ; Bu aracın E-POWER motorlarında sorunlar çıkmaya başladı. Riskli artık. TCe olan zaten kronik sorunları var.

Şahsi düşüncem: Sadece Japon araçlarına özgün düşük yalıtımından memnun kalmayacağınız, ama diğer bir çok konuda üstün ve sağlam olan Corolla Cross modeli.

Bonus; Lexus LBX modeli, bunu da önerebilirim. Taş gibi sağlam şanzıman ve motor. Bunların üzerine Lexus kalitesi. Diğer Japon araçlar gibi yalıtım sorunu da yoktur.
Sizce Hocam Tucsondan kuga ya geçince kalite düşüklüğü yaşanırmı? veya farklı rakiplerine Austral gibi

Sizce Hocam Tucsondan kuga ya geçince kalite düşüklüğü yaşanırmı? veya farklı rakiplerine Austral gibi

İlla ki farklar olur. Tucson kaliteli bir araç. Kuga ile kıyaslayınca, Tucson modelinin biraz daha kalite hissiyatının yüksek olduğunu düşünüyorum. C SUV segmentinde kalite algısı birbirine yakındır ama. Sınıfta etkiliyor kaliteyi. Kuga, Tucson, Austral aynı sınıf araçlar.

İllaki farklar olur. Tucson kaliteli bir araç. Kuga ile kıyaslayınca, tucson modelinin biraz daha kalite hissiyatının yüksek olduğunu düşünüyorum. C SUV segmentinde kalite algısı birbirine yakındır ama. Sınıfta etkiliyor kaliteyi. Kuga, tucson, austral aynı sınıf araçlar.

Evet hocam araç gerçekten kaliteli ama uzun süredir bizde bir değişiklik olsun istiyoruz. Sedan SUV fark etmez düşük kilotmetre olsun bunu 1950ye bırakıp üstüne biraz daha koyup daha yeni bir araç almak istiyoruz.

İllaki farklar olur. Tucson kaliteli bir araç. Kuga ile kıyaslayınca, tucson modelinin biraz daha kalite hissiyatının yüksek olduğunu düşünüyorum. C SUV segmentinde kalite algısı birbirine yakındır ama. Sınıfta etkiliyor kaliteyi. Kuga, tucson, austral aynı sınıf araçlar.

(hocam bu austral araçlarda termostat mı öyle bir şey arızası kronik diyorlar)

Bu araçlar hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Hocam?

Son düzenleme:

Grandland tavsiye etmiyorum. Eat8 yerine gelen çift kavrama pek beğenilmiyor. Şikayetler çok bu arabayla ilgili. Motor konusunda şikayetler duyuyorum.

Size tavsiye ettiğim Full hybrid 200 beygir austral modeli. Mümkünse o alınmalı. Kendi kendine şarj oluyor, şarj etme dertleriniz olmaz. 1.3 motorlar için termostat, yağ kaçakları gibi sorunları mevcut evet.

Sportage ve sizin aracınız aynı araba aslında, ufak tefek farklar haricinde pek fark yok aralarında. Gereksiz olur.

Jacoo sizin aracınızdan kaliteli bir araç değil. Upgrade değil, downgrade olur o aracı alırsanız. Sadece model yükseltmiş olursunuz.

Şarj edilebilir hybrid araçlar pek pratik değil. Elektriklilere sıcak bakmıyorsunuz, lakin byd modelini de alırsanız şarja takmak zorundasınız.

Formentor ile ilgili detaylı düşüncelerimi hala savunuyorum. Düz motorlu versiyonları alınabilir. Ama onların da süspansiyonları sert ve yalıtım pek başarılı değil. Kaliteli araçtır bu arada, kalitesiz demiyorum kesinlikle.

Grandland tavsiye etmiyorum. EAT8 yerine gelen çift kavrama pek beğenilmiyor. Şikayetler çok bu arabayla ilgili. Motor konusunda şikayetler duyuyorum.

Size tavsiye ettiğim Full Hybrid 200 Beygir Austral modeli. Mümkünse o alınmalı. Kendi kendine şarj oluyor, şarj etme dertleriniz olmaz. 1.3 motorlar için termostat, yağ kaçakları gibi sorunları mevcut evet.

Sportage ve sizin aracınız aynı araba aslında, ufak tefek farklar haricinde pek fark yok aralarında. Gereksiz olur.

Jacoo sizin aracınızdan kaliteli bir araç değil. Upgrade değil, downgrade olur o aracı alırsanız. Sadece model yükseltmiş olursunuz.

Şarj edilebilir Hybrid araçlar pek pratik değil. Elektriklilere sıcak bakmıyorsunuz, lakin BYD modelini de alırsanız şarja takmak zorundasınız.

Formentor ile ilgili detaylı düşüncelerimi hala savunuyorum. Düz motorlu versiyonları alınabilir. Ama onlarında süspansiyonları sert ve yalıtım pek başarılı değil. Kaliteli araçtır bu arada, kalitesiz demiyorum kesinlikle.
hocam şimdiye kadarki fikirleriniz için çok teşekkür ederim araçlardan çok iyi anlayan birine benziyorsunuz. Benide bilgilendirmiş oldunuz son bir soru soracağım hocam peki bu fiyatlara sedan araç var mı veya Suv araçtan sedana geçmek mantıklımı? Suv olarak 3 araba bakıyoruz şuan 2025 Kuga St Line X Reno Austral 1.3 ve Formentor bunların arasındayız şuan

hocam şimdiye kadarki fikirleriniz için çok teşekkür ederim araçlardan çok iyi anlayan birine benziyorsunuz. Benide bilgilendirmiş oldunuz son bir soru soracağım hocam peki bu fiyatlara sedan araç var mı veya Suv araçtan sedana geçmek mantıklımı? Suv olarak 3 araba bakıyoruz şuan 2025 Kuga St Line X Reno Austral 1.3 ve Formentor bunların arasındayız şuan

Rica ederim. SUV tipine alıştığınız için Sedan alsanız bile, daha sonra tekrar SUV'a dönmek istersiniz. O yüzden alışması binek arabaya zor olur sizin için. Bence alışkanlıklarınızı bozmayın derim.

Rica ederim. SUV tipine alıştığınız için sedan alsanız bile, daha sonra tekrar SUV'a dönmek istersiniz. O yüzden alışması binek arabaya zor olur sizin için. Bence alışkanlıklarınızı bozmayın derim.

Hocam destekleriniz için çok teşekkürler am donduk dolaştık yine aynı marka aracı alacağız inşallah 2025 tucson 13 binde Prime Plus 1.6 t-dgi dct 7 ileri sanzıman kendi aracımızı verip üstüne koyup bunu alacağız 26 Aralıkta araç daha 6 ayı doldurmadığı için satılamıyor 5 aylık toplam magliyeti 2450.

Hocam destekleriniz için çok teşekkürler am donduk dolaştık yine aynı marka aracı alacağız inşallah 2025 tucson 13 binde Prime Plus 1.6 t-dgi dct 7 ileri sanzıman kendi aracımızı verip üstüne koyup bunu alacağız 26 Aralıkta araç daha 6 ayı doldurmadığı için satılamıyor 5 aylık toplam magliyeti 2450.

Hayırlı olsun hocam. Model yükseltmiş oldunuz. Tucson güzel araçtır.