Hocam Cupra Formentor,2025 Fort Küba St line X, Nissan Quaskai gibi araçlar nasıl biz genelde hocam aracı çok sürmüyoruz yatan bir araç olacak yeni alacağımız çok temiz ve bakımlı kullandık şuana kadarki araçlarımızı.
Bulunduğumuz yerde çok elektrik şarj istasyonu olmaması ve her yaz Trabzon’a gidip yaklaşık 1000km yaptığımız için elektirikli araçlardan emin değiliz
O zaman elektrikli araçları elemek lazım. O saydığın modellerden Kuga derim. Focus platformundan yükseliyor o araç. O yüzden sürüş dinamizmi, keyiflidir. Şanzıman 8 ileri tork konvertör. Eskiden olsa önermezdim, lakin kronik sorunlarından arındırılmış durumda Ecoboost motorlar artık. Sadece yakıtı bir tık yüksektir. Ama az km yaptığınız için, çok sorun yaratmayacaktır. Kuga modeli de biraz serttir, lakin Formentor çok daha sert bir araçtır.
Şimdi diğer modelleri niye önermedim oraya gelelim. Tabi dikte etmek istemem, son karar sizin.
Formentor; Yalıtım zayıf, şanzıman çift kavrama, çok sert süspansiyon sistemine sahip. Alınırsa düz 1.5 TSI motor alınmalı, alternatör problemleri de var çünkü E-TSI motorlarda.
Qashqai ; Bu aracın E-POWER motorlarında sorunlar çıkmaya başladı. Riskli artık. TCe olan zaten kronik sorunları var.
Şahsi düşüncem: Sadece Japon araçlarına özgün düşük yalıtımından memnun kalmayacağınız, ama diğer bir çok konuda üstün ve sağlam olan Corolla Cross modeli.
Bonus; Lexus LBX modeli, bunu da önerebilirim. Taş gibi sağlam şanzıman ve motor. Bunların üzerine Lexus kalitesi. Diğer Japon araçlar gibi yalıtım sorunu da yoktur.