Juvas

Çalışkan
Merhaba,

Bugün mevcut aracıma 2023 model 62.000 Km'de Jeep Renegade 1.5 hybrid takas teklifi geldi otokoç 2.elden. Yılbaşına kadar 2 güne kadar alırsam ciddi bir indirim olacağını, aksi takdirde ciddi zam olacağı söylendi. Ben de mecburen araştırmalara başladım. Belli başlı sorularım şunlar.
  1. Araç sorunlu bir araç mı?
  2. Fiat servisleri yetkili servis mi? (yaşadığım ilde yalnızca 1 tane Jeep yetkili servisi var o da 80 km uzakta.)
  3. Parça temini nasıl?
  4. Masraflı bir araç mı?
  5. Bahsettiğim aracı 1.485. 000 TL'ye satıyorlar, bu paraya değer bir araç mı?
Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alınabilir. Üstündeki motor güncel bir motor. Aşırı masraflı bir araba değil. Aynı motoru Egea modeli de kullanıyor. Performansı ve yakıtı güzeldir. Islak kavrama şanzıman kullanıyor, 7 ileri. Parça sıkıntısı yaşamazsın; birçok parça ortak zaten. Tabii Fiat grubuna göre bir tık daha pahalıdır parçaları ve bakımı. Arkadaşım aktif olarak kullanırdı, bir tık bakım maliyetlerinden şikayetçiydi. Sadece iç hacim biraz dar; o konu seni rahatsız eder mi bilemiyorum. Bana sadece km durumu biraz fazla geldi. Senede neredeyse 31 bin km civarı yapmış çünkü.

Alınabilir. Üstündeki motor güncel bir motor. Aşırı masraflı bir araba değil. Aynı motoru Egea modeli de kullanıyor. Performansı ve yakıtı güzeldir. Islak kavrama şanzıman kullanıyor, 7 ileri. Parça sıkıntısı yaşamazsın; birçok parça ortak zaten. Tabii Fiat grubuna göre bir tık daha pahalıdır parçaları ve bakımı. Arkadaşım aktif olarak kullanırdı, bir tık bakım maliyetlerinden şikayetçiydi. Sadece iç hacim biraz dar; o konu seni rahatsız eder mi bilemiyorum. Bana sadece km durumu biraz fazla geldi. Senede neredeyse 31 bin km civarı yapmış çünkü.

Hocam lastikleri çöp olmuş, bildiğiniz nohut büyüklüğünde parçalar kopmuş üzerinden, hor kullanıldığı çok belli. Ben de biraz tereddüt ediyorum maalesef. Yalnızca1 Jeep yetkili servisi var ve yaşadığım yere 80km uzakta. Fiat servisleri yetkili servis olarak hizmet vermeyebiliyormuş sanırım Jeep'e. Yoksa araba çok hoşuma gitti, estetik bir araba.

Bir de hybrid Egea ile de çok fazla bilgi bulamadım o yüzden tereddüt ediyorum. 2 gün süre verdi düşünmem için, sonra fiyatı 1.650.000'ye çıkaracağını söyledi. Blöf mü gerçek mi bilmiyorum ama kafamı çok karıştırdı.

Hocam lastikleri çöp olmuş, bildiğiniz nohut büyüklüğünde parçalar kopmuş üzerinden, hor kullanıldığı çok belli. Ben de biraz tereddüt ediyorum maalesef. Yalnızca1 Jeep yetkili servisi var ve yaşadığım yere 80km uzakta. Fiat servisleri yetkili servis olarak hizmet vermeyebiliyormuş sanırım Jeep'e. Yoksa araba çok hoşuma gitti, estetik bir araba.

KM kaynaklı muhtemelen. Otokoç firmasına şirket çıkması ve kiralık çok araç düşüyor. Arkadaşıma Otokoç firmasından alınma Focus aldık. Şirket çıkması olduğunu tespit etmeme rağmen aldı. Uyardım üstelik. Dikte edemeyiz nihayetinde. Artık dizel eskisi kadar yoğun olmadığı için mecburen Hibrit araçlara yönelebiliyor firmalar.

Hocam, o konu net değil. Ortak parçalar kullanılsa bile Jeep yetkili servisine gitmeniz gerekli.

Yol tutuş konusunda da aşırı başarılı bir model değil, o konuda tatmin etmeyebilir sizi.