Juvas

Çalışkan
Selam. Ford Focus 1.5 motor Ti-VCT benzinli versiyonu hakkında düşünceleriniz nelerdir? Çok yol yapmadığım için herhangi bir markanın hybrid veya dizel aracını düşünmüyorum, benzinli araç alacağım. Aksini düşünenlerin fikirlerini de duymak isterim.

Önceliğim sorunsuz olup olmaması.

Sorunlu bir motor mu? Yakıt tüketimi nasıl? Kullanan var mı içimizde? Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Deliler gibi yakıt yakacak bir motor, üstüne de Ford sırf geçtiğimiz yılda 152 farklı geri çağırma yaptı, geri çağırdığı toplam araç sayısı ondan sonraki en çok geri çağıran 9 markanın toplamlarından bile daha fazla. Ford araca yanaşmazdım ben bir süre.

C segment ama 3 silindirli ve atmosferik. Tamam 6 ileri tork konvertorlu var 8F bombasi yerine, surus dinamikleri falan da guzel eyvallah da o paranin baglanacagi bir arac degil bana gore. Piyasasi da soru isareti.

Misal 1.6 4 silindirli olsaydi bir ihtimal atmosferik alinir takilinir denilebilirdi.

Siz şehir içi ağırlıklı mı kullanacaksınız? Sağlamlık, konfor ve yalıtım olarak tatmin eder ancak yakıt tüketimi ile performans olarak çok tatmin etmez. Motorun atmosferik olması ve tork konvertörlü şanzıman kombinasyonu nedeniyle araç biraz ağırkanlı çalışıyor.

Deliler gibi yakıt yakacak bir motor, üstüne de Ford sırf geçtiğimiz yılda 152 farklı geri çağırma yaptı, geri çağırdığı toplam araç sayısı ondan sonraki en çok geri çağıran 9 markanın toplamlarından bile daha fazla. Ford araca yanaşmazdım ben bir süre.
Çok ufak bir düzeltme yapalım, 153 geri çağırma yaptılar. Bu rezalet bir veri, açıkcası bu verilerden ötürü ben de 2020 ve üstü model Ford'lara sıcak bakmıyorum.

Arkadaşlar, o geri çağırmalar Amerika pazarında F-150, Explorer ve Bronco modelleri kaynaklı olarak çok fazla oldu. Özellikle EcoBoost bazlı geri çağırmalar da yapıldı. Konu sahibinin bahsettiği motor ve kombinasyona sahip modelin bu rekorun içine dahil olduğunu söyleyemeyiz. Özellikle 10 ileri ve 8 ileri tork konvertörlü şanzımanlar sıkıntılı, bunu da genellikle söylüyoruz zaten. Bunları birbirinden ayırt edebilmek de elzem bir durumdur. Burada önemli olan 1.5 litrelik Ti-VCT motor varyasyonudur.

Ford, kompakt sınıfta tork konvertörlü şanzıman klasmanında sürekli hata yapıyor. Özellikle de Focus'ta.

Bu eski Focus için de geçerliydi, konudaki araç için de. Geçmişte de cansız, devir çevirme merakı olmayan, kaptırabilirlerse 1.6 atmosferik motora bir o kadar cansız, vitesleri birbirini tamamlamayan bir 4 ileri şanzıman koymuşlardı.

Gel zaman git zaman, Ford benzer durumu bu sefer de 3 silindir bir motorla yapıyor. Ön yargılı olmamak gerekir ama ben ne Ford'un 6 ileri tork konvertörlüsüne güveniyorum, ne de bu 3 silindir atmosferik motoruna.

Atmosferik ve tork konvertörlü şanzıman uyumunu mümkünse sadece Uzak Doğu firmaları yapsın.

Ford, geçmişte 6F15 gibi 6 ileri tork konvertörlü şanzımanlarını geri çağırmamış mıydı, yoksa hafızam beni mi yaniltiyor?

Ford, kompakt sınıfta tork konvertörlü şanzıman klasmanında sürekli hata yapıyor. Özellikle de Focus'ta.

Bu eski Focus için de geçerliydi, konudaki araç için de. Geçmişte de cansız, devir çevirme merakı olmayan, kaptırabilirlerse 1.6 atmosferik motora bir o kadar cansız, vitesleri birbirini tamamlamayan bir 4 ileri şanzıman koymuşlardı.

Gel zaman git zaman, Ford benzer durumu bu sefer de 3 silindir bir motorla yapıyor. Ön yargılı olmamak gerekir ama ben ne Ford'un 6 ileri tork konvertörlüsüne güveniyorum, ne de bu 3 silindir atmosferik motoruna.

Atmosferik ve tork konvertörlü şanzıman uyumunu mümkünse sadece Uzak Doğu firmaları yapsın.

Ford, geçmişte 6F15 gibi 6 ileri tork konvertörlü şanzımanlarını geri çağırmamış mıydı, yoksa hafızam beni mi yaniltiyor?
EcoSport özelinde 6F15 şanzımanı ve Focus ve EcoSport özelinde 1.0L motoru çağırdı evet. 2016-2022 modelleri arasında 125+ bin aracı etkiliyordu.

Teşekkür ederim, ekleme yapayım. Kaldı ki ülkemizde araçların kendi grubunda, kendi forumlarında bile bu şanzımanın konuları açıldı.

Son kullanıcının kendi şanzıman kodunu bilmemesi, bu tarz detaylarda boğulmaması gerekir, bunu daima belirtirim. Hem Ford adına, hem VW adına.