Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Selam dostlar,

Geçen gün Kartal Oto Sanayi Sitesi'ne gittim. Komşumun Focus aracına şerit takip, tabela tanıma ve uzun far asistanı gibi özellikler ekletmeye gittik. Tabii bu işlemler için sinyal kolu değişimi yaptık ve ayna altına kamera eklettik. Ayrıca kalibrasyon da yaptırdık. Aracı giderken ve gelirken ben kullandım.

Özellikle bu işlemleri yaptırırken 2 kişi geldi ve AT8 şanzıman kararsızlıklarını söyledi ustaya. Ustalarla yaptığımız konuşmalarda bu araçlarda özellikle şehir içi şanzıman kararsızlıklar üzerine oldu. Almadan önce test sürüşü yapmadan almayın, canınız sıkılmasın. Maalesef benim kullandığım 2023 model Focus aracında da aynı durum mevcut.

Focus'u severim ancak bu onu eleştiremeyeceğim anlamına gelmez. Bu arada aktif olarak kullandıkça EAT8 şanzımanı daha verimli buluyorum. Amacım bir EAT8 ve AT8 kıyaslaması yapmak değildir, bu başlık sadece bilgilendirme adına açılmıştır. Herkese iyi sosyaller diliyorum.

m_2023-ford-focus-1-5-ecoblue-120-ps-otomatik-titanium-1.webp

Vallahi hiç dikkat etmedim ancak yıllar önce başka markalara da yapıyorlardı. Muhtemelen araştırmak gerekir, hâlâ aktif olarak yapılıyordur.
Koltuk ve direksiyon ısıtma projesi düşünüyorum ben de. Ayrıca Start Stop da ekleyeceğim, tabi yapan ilk kişi değilim. Youtube'da örnekleri vardı KIA adına.