TÜİK'e göre ocak ayında enflasyon; aylık %6, 70, yıllık ise %64,86.

ENAG'a göre ocak ayında enflasyon; aylık %9, 38, yıllık ise %129,11.

İTO'ya göre ocak ayında enflasyon; aylık %6, 72, yıllık ise %76, 17 olarak açıklandı.

Enflasyonun TÜİK'in söylediğinin 1.5-2 katı olduğunu düşünüyorum İstanbul ticaret odası ve TÜİK doğruyu söylemiyor olabilir.

TÜİK enflasyon oranları gerçek değil, gerçeğe en yakın enag duruyor o bile tansiyonu fazla yükseltmek istemiyor bence

Enflasyonun TÜİK'in söylediğinin 1.5-2 katı olduğunu düşünüyorum İstanbul ticaret odası ve TÜİK doğruyu söylemiyor olabilir.
Enflasyon oranını doğru söylediğine ben de katılmıyorum ama basit bir ekran kartı 30kya satılacakken 60a satılıyorsa bu enflasyon değil düpedüz hırsızlık. Konu ile alakasız olmuş yorumum ama içten içe acıtıyor insanı 😞.

Enflasyonu kasıtlı düşük gösteriyorlar ki asgari ücret, memur maaşları veya diğer devlet-halk ödemelerini düşük tutabilsinler.

Yoksa kendileri de biliyor enflasyonun %100'den fazla olduğunu. :D Enflasyon oranının sahte olduğunu, geçen sene aldığınız şeyleri bu seneki fiyatıyla kıyaslayarak öğrenebilirsiniz.

Geçen sene ekmek 3,5 TL
Bu sene 10 TL.
Fark neredeyse %200

Bakın ne buldum:

Geçen sene YKS sınavına giriş ücreti (oturum başına) 115 TL'imiş.

Bu sene ise 295 TL.

Yapılan zam oranı: %156. E hani enflasyon %64'dü? Daha devlet bile kendi verisine inanmıyor.

TÜİK verileri çok düşük. ENAG gerçeğe en yakını. %65 gibi seviyelere inananlar ya ilgi istiyordur ya da markete bile gitmiyordur.