Detaylar
Kim cevapladı?Koskoca raporun son paragrafının "2" cümlesini paylaşmışsın sonra da;
Matematikten bahsediyorsun.![]()
Bu makalenin sonucu
Koskoca raporun sonucu 2 cümlede özetlendiği için burayı paylaştım. Nasıl da her şeyi kendine göre yorumlayıp insanları küçümsüyorsun ama
Basbaya "vergi artırımı, enflasyonu tetiklemez hatta düşürür." tarzı söylemlerde bulundun yetmedi konuyu yanlış bilgiyle raporlamaktan tehdit ettin şimdi de gelmişsin öyleydi böyleydi diyorsun. Ben hayatımda gördüğüm en komik U dönüşü.
Tehdit etmişim
Tüketimden alınan vergiler doğru şekilde kullanıldığı sürece enflasyonu artırmaz.
Bastıra bastıra "doğru şekilde kullanıldığı sürece" yazmışım ancak insan anlamak istediğini anlar, haklısın.
Söylediklerimden cımbızla kelime seçip kendi lehine kullanarak kimseyi kandıramazsın, okuduğunu anlama yetisine sahip bir insan ne dediğimi gayet net anlayabilir.
Size önceki yorumlarımda makalemde "insanlara anlayabileceği dilden" anlatmak için basit hesap yaptığımı anlattım. İşin teknik kısmına gelirsek, en başından vergi zaten enflasyondan sayılmıyor. Ne anlatıyorsun?
Ben burada skolastik matematikle hesap yapsam kaç kişi anlayabilecek?
Rapordaki şu kısmı okumanız yeterli:
Eki Görüntüle 58501
Madem vergi enflasyondan sayılmıyor o zaman neden vergi artırımının enflasyona etkisinden şikayetçisiniz ki? Şikayetçiyseniz neden bilgi yanlışınız olduğunu kabullenmiyorsunuz? Ben zaten vergi enflasyona pozitif etki eder cümlesine yanlış demedim ki, sizin bakkal matematiğiniz kadar basit değil dedim. İnsanlara bir şeyi anlatabilmek için yanlışı öğretmek ne kadar doğru? Lisede öğretilen kalıtım konusu kadar haklısınız.
Attığın kısmın ne çevirisinden ne de İngilizcesinden konuyla alakalı bir şey çıkaramadım. Burada bahsedilen şey faizin vergilendirilmesi değil mi? Biz bundan bahsetmiyoruz ki.
Daha da konuşup konuyu kirletmeye lüzum yok. Gerçi siz konuşmayı da bilmiyorsunuz, saldırıyorsunuz. O denli bilgi yoksunluğu ortamında saldırgan olmanız çok normal.
Kimseye saldırdığımız yok, karşıt fikir görünce hemen eziklemeye çalışan sizsiniz. Bilgileriniz basbaya yanlış ve sürekli kendinizle çelişiyorsunuz ancak hiç de umrunuzda değil gibi duruyor. Konuyu kirletme konusunda katılıyorum, işini bilen bir moderatör gelirse zaten gerekli yaptırımı uygulayacaktır, iyi Sosyaller
LA Knight
Üstün
Kasayı, ortada dolaşan paradan vergi kesimi ve geçenlerde "Hazine'de rekor kırıldı." dediler de rekorun kırılmasından birisi de borçlanılma olmasıydı. Bir şeyler verilip, sıcak para alındı.Kasayi doldurduk diyor. Yalan degilse fena gitmiyor gibi. Ulkeyi batirmalari bile nerden baksan 10 yil surdu, toparlamayi sen dusun. Sancili ve sac bas yolduracak bir yol.
Hala babalarinin mali gibi yiyorlar ulkeyi. Bunu da dusununce bunun yerine kimi koysan 1-2 yillik bu surecte aman aman iyisini yapabilecegini sanmiyorum.
Bu adam Nebati'den iyidir de işte bir planlama yapması lazım böyle vergilerle halkı da çok fena sıkboğaz yapıyorlar. İnsanlar gelecekleri için bile güç bela yatırım yapabiliyorlar.
Alıntılamadığım gereksiz konuşmalar haricinde şuraya açıklık getirmek isterim:
Ben sizin tehditlerinize, hakaretlerinize hatta "Egoist" demenize susuyorum ki gerçek değil zaten tanımadığı bir insana "egosunu tatmin ediyor" demek (@62'ın mesajıydı, silindi) seviyesizliktir.
Sizin yazdıklarınızın ortada olduğu ortamda ben niye "Acemi" deyince kötü oldum? Kaldı ki acemilik hakaret değil insanlık halidir, ben dahil herkes acemi olarak başlamıştır. Siz her şeyi hakaret olarak algılıyorsanız akıl hastanesine yatın derim.
Konu yanlışsa 2 + 2 = 4 dememişim demektir. Bu da aklı olan her insanın anlaybileceği bir şey. Bunun için işini bilen moderatöre gerek yok. Yanlış olsaydı, yanlış bilgi verirlerdi çoktan. Siz konunun amacını anlamayacak kadar kıtsanız bu sadece ve sadece sizin probleminiz. İyi Sosyaller.
Her ikinizin de sonraki mesajlarınızı görmezden geleceğim, anlayışınız(?) için teşekkürler.
Kimseye saldırdığımız yok, karşıt fikir görünce hemen eziklemeye çalışan sizsiniz.
Ben sizin tehditlerinize, hakaretlerinize hatta "Egoist" demenize susuyorum ki gerçek değil zaten tanımadığı bir insana "egosunu tatmin ediyor" demek (@62'ın mesajıydı, silindi) seviyesizliktir.
Sizin yazdıklarınızın ortada olduğu ortamda ben niye "Acemi" deyince kötü oldum? Kaldı ki acemilik hakaret değil insanlık halidir, ben dahil herkes acemi olarak başlamıştır. Siz her şeyi hakaret olarak algılıyorsanız akıl hastanesine yatın derim.
Bilgileriniz basbaya yanlış ve sürekli kendinizle çelişiyorsunuz ancak hiç de umrunuzda değil gibi duruyor. Konuyu kirletme konusunda katılıyorum, işini bilen bir moderatör gelirse zaten gerekli yaptırımı uygulayacaktır, iyi Sosyaller.
Konu yanlışsa 2 + 2 = 4 dememişim demektir. Bu da aklı olan her insanın anlaybileceği bir şey. Bunun için işini bilen moderatöre gerek yok. Yanlış olsaydı, yanlış bilgi verirlerdi çoktan. Siz konunun amacını anlamayacak kadar kıtsanız bu sadece ve sadece sizin probleminiz. İyi Sosyaller.
Her ikinizin de sonraki mesajlarınızı görmezden geleceğim, anlayışınız(?) için teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör:
İyi de acemi yazarsan önüne çiçekler mi serecektik? Senin başkasının fikrine saygın ve tahammülün yok. Aynısı sana yapılınca böyle oluyor işte. Benim yazdıklarımı doğru anlamadın. Kestirip attın. Sonra seviyesizlik falan yazıyorsunuz. Geçin bu işleri. Gülünç oluyorsunuz.Ben sizin tehditlerinize, hakarettlerinize hatta "Egoist" demenize susuyorum ki gerçek değil zaten tanımadığı bir insana "egosunu tatmin ediyor" demek (@Ulunay'ın mesajıydı, silindi) seviyesizliktir.
Eğer olmasaydı sizin yaptığınız gibi hakaretler yağdırır, egoist derdim. Kendinizi benle karıştırmamanızı öneririm.İyi de acemi yazarsan önüne çiçekler mi serecektik? Senin başkasının fikrine saygın ve tahammülün yok.
Ben size orada "farkında olmadan" başka olaya bağlıyorsunuz diye acemi dedim. Daha önce dediğim gibi acemilik, insanın doğasında var olan bir şey.
Consumer surplus ile tax-inflation relationship konularının birbirleriyle doğrudan alakası yok. Sizin tartışmayı çektiğiniz yön consumer surplus. Bu da acemiliktir.
Hakaret etmedim kimseye. Etseydim ceza alırdım. İyi misin?
Mesajının silinmesi de bir tür ceza değil mi? Aldığın ceza illa ki "uyarılar" kısmına düşecek diye bir şey yok. Kafan mı güzel? (Hakaret anlamında algılama, samimi soruyorum)Hakaret etmedim kimseye. Etseydim ceza alırdım. İyi misin?
Daha da cevap yazmama gerek yok.
Maaş zamları enflasyonu yaratmaz demiyor zaten konu? Maaş zamlarının enflasyonu yaratacağını düşünüp vergi artışlarının enflasyonu yaratacağını düşünmeyenlere sitem ediyor.Türkiye'de yerleşiklerin tüketim davranışları da nedeniyle maaş zamları gayet enflasyonist etki yaratır, yapılması gereken diğer şeylerin yapılmaması vs bunu değiştirmiyor.
Anlaşılan en ufak şey de dahil her şeyi açıklamak zorundayız...