nomad.aka

Uzman
Makaleler
1
Yer
Cedar Hill, Texas
Şu an kullandığım telefon iPhone 7. Uygulama desteği yavaş yavaş bitmeye başlıyor ve çoğu uygulama artık kasmaya başlıyor. iPhone XS Max en son iOS 18 almış. En azından 3-4 yıl uygulama desteği alır diye düşünüyorum.

Kamera benim için problem değil. Pil sorun olmaz; her zaman yanımda powerbank, şarj kablosu vb. taşırım. Bu düşünceyi kendi seçimime göre yaptım. Önerinizi ve düşüncelerinizi söyleyin.

Şu an kullandığım telefon iPhone 7. uygulama desteği yavaş yavaş bitmeye başlıyor ve çoğu uygulama artık kasmaya başlıyor. iPhone XS Max en son iOS 18 almış. En azından 3-4 yıl uygulama desteği alır diye düşünüyorum.

Kamera benim için problem değil. Pil sorun olmaz; her zaman yanımda powerbank, şarj kablosu vb. taşırım. Bu düşünceyi kendi seçimime göre yaptım. Önerinizi ve düşüncelerinizi söyleyin.

Eski iPhone artık almayın hocam.
Şu an günümüzde satın alınacaksa 16e 15 aşağısına düşülmemeli. Kullanan varsa kullanır hâla.

Özellikle iPhone almak istemenizin spesifik bir sebebi var mı?

iPhone 7'den önceki bütün telefonlarım Android'di. Android'den sıkıldığım için iPhone denemeyi düşündüm. Tekrar Android'e geçmek istemiyorum.

Eski iPhone artık almayın hocam.
Şu an günümüzde satın alınacaksa 16e 15 aşağısına düşülmemeli. Kullanan varsa kullanır hâla.

Bir telefon için 40 bin liradan fazla para vermeyi mantıksız buluyorum. Tabii bu kişinin duruma bağlı.

Ekonomiden dolayı pahalandı telefonlar. Ama 6 7 sene kullanmak istiyorsan (iOS özelinde) en az 40 50k yı gözden çıkarmak lazım.

Maalesef, ancak Android modellerde bile o fiyat bandında bir telefon alınacaksa en geç 3 4 sene içinde yavaşladığını belli ediyor. iPhone 7'im de bile 9 yıllık bir telefon olmasına rağmen hala akıcılığını hissedebiliyorum arada sırada bir takılma yaşanıyor sadece.

Maalesef, ancak Android modellerde bile o fiyat bandında bir telefon alınacaksa en geç 3 4 sene içinde yavaşladığını belli ediyor. iPhone 7'im de bile 9 yıllık bir telefon olmasına rağmen hala akıcılığını hissedebiliyorum arada sırada bir takılma yaşanıyor sadece.

Amiral gemisi bir Android 3 4 yıl içinde yavaşlama 🤔
Siz bilirsiniz.

Hocam buradaki insanlar iPhone karşıtı. Ben de zamanında konu açtım sanki Android'in avukatları gibi ölümüne savunuyorlar. Burada bu konuya herkes eminim hayır diyerek Android telefona yönlendirecektir. İçinizden ne geçiyorsa onu alın ancak XS Max bence tercih edilmemeli. Şu an kendi fikrim iPhone 13'ten aşağı alınmaz. iPhone 13'lerde hazır dip fiyatlardayken tercih edilebilir.

Hocam buradaki insanlar iPhone karşıtı.
Sırf arkasında elma var diye yıllanmış telefonlar alınmasına tabii ki karşıyız fakat yeni nesil iPhone modellerini almak isteyen gayet de alabilir. Zaten illa iPhone istiyorum diyen birine kimse yok android alacaksın demiyor burada. Ayrıca insanlar böyle bir bütçeyle iPhone kullanma lüksüne sahip değil maalesef.