Luexen

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Elimdeki eski bilgisayarı değerlendirmek için Windows XP kurdum ve açıkçası sonuç beni şaşırttı; sistem resmen uçuyor. 2025'te XP kullanmak garip gelebilir, farkındayım ama performansından çok memnunum. Windows 11'i de beğeniyorum, yanlış anlaşılmasın, fakat XP'nin sadeliği ve hızı bence hâlâ rakipsiz. Aranızda benzer bir deneyim yaşayan var mı, neler düşünüyorsunuz?

IMG_7872.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer internete bağlacaksaniz XP üzerinden kesinlikle ticari bir işlem yapmayın. Bu Xp fantezisi sonu bütün ekonomik hayatınızı bitirebilir 😄 Xp üzerinde gün yüzü görmemiş exploitler var hiçbir işlem yapmasanız bile internete bağlı olmanız patlamaniza yeter.

Her şey zamanında güzel bir an önce format atın Windows 10 ve üstü bir sisteme geçin 🥲

Eski dediğiniz bilgisayar bir önceki nesil MacBook, içinde en kötü 6. nesil Intel işlemci mevcut.

Kullandığınız işletim sistemi ise tamı tamına 23 yaşında.

Rakipsiz falan değil, berbat bir işletim sistemi. RAM yönetimi konusunda Vista'dan bile kötü. Sadece eski tost makinelerimizde hızlı çalıştı diye duygusal bir güzelleme mevcut.

Eski sistemlerde Linux daha iyi çalışıyor hızlı olsun diye Windows XP veya 7 kurmayın.
Nostalji olsun diye kuracaksanız sanal makineye kurun.

Ama belirtmeliyim ki benim akrabalarımın bilgisayarları eski, Linux kullanamıyorlar onlara mecbur 7 kuruyorum artık ona da yapacak bir şey yok :D

Eski dediğiniz bilgisayar bir önceki nesil MacBook, içinde en kötü 6. nesil Intel işlemci mevcut.

Kullandığınız işletim sistemi ise tamı tamına 23 yaşında.

Rakipsiz falan değil, berbat bir işletim sistemi. RAM yönetimi konusunda Vista'dan bile kötü. Sadece eski tost makinelerimizde hızlı çalıştı diye duygusal bir güzelleme mevcut.
Şunu söyleyince nostaljik kadro üzülüyor mesela.

Şunu söyleyince nostaljik kadro üzülüyor mesela.
Üzülecek bir şey yok. SP2 çıkana kadar berbat bir işletim sistemiydi. XP'yi efsane yapan şey Vista'nın kötü çıkışı oldu. Vista yerine 7 gibi iyi bir OS çıksaydı kimse XP'yi düşünmüyordu şu an.