2025 YKS nasıl geçti?

Syntax

Uzman
Geçmiş olsun. Umarım istediğiniz yerler bölümler gelir. TYT hakkında zaten yorum yapmıştım.

Sınav bittiği için TYT yorumumu yapayım. Türkçe klasik ÖSYM türkçesi. Coğrafya tarih bilgi sorusu neredeyse yoktu yani kolay. Felsefede yine kafa karıştırıcı paragraf soruları. Din orta gibiydi. Matematik zordu. Deneme yanılma sorusu çoktu. Yani birkaç zor vardı birkaç tane de uğraştırıcı soru vardı. Feni kolaydı. Umarım herkesin iyi geçmiştir.

AYT ise sayısaldan girdiğim için sayısal hakkında yorum yapacağım. Matematiği bence uzundu. 24 ile kıyaslarsam zor soru sayısı daha az. Fakat 24'teki soruların zorluğunu geçen sorularda vardı bence. Geometri bence şu ana kadar ki en zor geometrilerdendi. Fizik kolay gibiydi. Aynı şekil kimyada öyleydi. Benim normalde biyolojim kötü. Ama hatırladığım kadarıyla biyoloji kötü gelmiş gözükmüyor. Biyolojiden Dr.Biyolojinin vurguladığı birkaç yer çıktı. Mebinin denemeleri ile benzer sorular mevcuttu bence.

@SF25 @Renster @Michael MYERS umarım sınavınız iyi geçmiştir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun. Umarım istediğiniz yerler bölümler gelir. TYT hakkında zaten yorum yapmıştım.

AYT ise sayısaldan girdiğim için sayısal hakkında yorum yapacağım. Matematiği bence uzundu. 24 ile kıyaslarsam zor soru sayısı daha az. Fakat 24'teki soruların zorluğunu geçen sorularda vardı bence. Geometri bence şu ana kadar ki en zor geometrilerdendi. Fizik kolay gibiydi. Aynı şekil kimyada öyleydi. Benim normalde biyolojim kötü. Ama hatırladığım kadarıyla biyoloji kötü gelmiş gözükmüyor. Biyolojiden Dr.Biyolojinin vurguladığı birkaç yer çıktı. Mebinin denemeleri ile benzer sorular mevcuttu bence.

Geçirenler sağ olsun hocam. Şaka bir yana fena değildi benim sınavım.

Her şeyi batırdım. Sorulara baktıkça yanlışım çıkıyor. Açık ara sezonun en kötü netini yaptım. Fakat daha fazla mezuna kalmayacağım neresi gelirse gideceğim.

Cezam olduğu için konuya dönüt sağlayamadım, kusura bakmayın dostlar.
TYT sınavı TST (Temel Sabır Testi) olarak düzenlenmeli 2025 bazında, yıldırıcı bir matematiğe sahipti. Geometrisi de ilk 30 sorudan gelen yılma ile birlikte yorucuydu. 28-29 işaretledim ve 25 civarı bekliyorum oradan.
Türkçesi güzeldi, oradan tahmini 33-34 net bekliyorum. Sosyalinde felsefe çıtası en az 5 tık artmış. @mr.esat geçen seneki felsefeyi hatırlayacaktır Pluton olmuştuk sınavda. Onun dışında pek bi' sıkıntı yaşamadım. Tahmini 15 civarı bir net orada da.
Feni de sınav geneline göre biraz daha yumuşaktı. Fizik ve biyolojide yanlışım çıkabilir ama onun dışında bir sorun yaşamadım orada, tahmini 16-17 civarı bir net.

Gelelim AYT Matematik kısmına...
Önceki gün girilen sınav ile birlikte psikolojisi alt üst olmuş öğrencinin mental sağlığını biraz aldatmaya yönelik 5 soru ile başlayan ama sonrasında asal sayı sorusu ile birlikte öğrenciyi psikolojik harbe iyiden iyiye sokan bir 30 soruydu.
Benim sınava girdğim okulunun önünde de çok fazla olay oldu, kuru sıkılar düğün konvoyları vs. derken okulun olmayan ses yalıtımı ile birlikte sesten çözemez hâle geldik. Yetmezmiş gibi kural ihlali yapan gözetmenlerimiz vardı. Kendilerini şikayet edeceğimi söylediğimde aldığım cevap daha da komikti: 'Kamera yok ki, ne ile şikayet edeceksin? Şikayet etsen bile işlem yapılmayacak, sen en iyisi mezuna bırak.' deyip suratıma gülen 2 tane dallamayı sınav gözetmeni diye başımıza koymuşlar.
Bu arada okul Suat Terimer Anadolu Lisesi, Bayrampaşa ve bundan da önemlisi İstanbul'daki nitelikli Anadolu liselerinin başında gelen bir lise. Böyle bir okulda bile saate entegre kamera yok, varın gerisini hesap edin.
Geometrisi tartışmasız AYT sınav tarihinin en sert geometrisiydi, başka arkadaşlarımla da konuştuk ve herkes hemfikir bu konuda. Toplam 21 işaretleyebildim ki ben sınava 1.5 hafta 30 net bandına sabitlenmiştim. Tahmini 14-15 net.
AYT Fizik ÖSYM standartlarındaydı, geçen seneki gibi anlam kapalılığının olmadığı sorular olmasından sebep sıkıntısız çözdüğüm bir alan oldu. Tahmini 12 net.
AYT Kimya ÖSYM standartlarının belli yerlerde bi' tık üstünde belli yerlerde de bi' tık altındaydı. Soru kalitesi değişkendi ama totalde standartlara yakın bir alandı, tahmini 10-11 net.
AYT Biyoloji MEB kitabını okumayan ve bilgiye sahip olmayanı şamaroğlanına çevirecek cinstendi. Özellikle mimikri sorusu gibi bilgi sorularının yoğunlukta olduğu ve pek de alışık olmadığımız cinsten bilgi ağırlıklı bir alandı. Bu kadar derin bilgi sorulacağını düşünmemiştim ve sağlam ters köşe oldum en güvendiğim alanda, tahmini 8-9 net.
Sınav geneline göre konuşacak olursak sene başından beri hayalini kurduğum tıp fakültesi hayalleri fazlasıyla suya düştü. Moleküler biyoteknoloji ve Moleküler biyoloji gibi B planlarım ise oldukça tehlikede. C planım Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ise rahatlıkla gelecek gibi duruyor.

@SF25,
AYT Matematik dışı güzel ya, AYT Matematiğin pek iyi değil ama. Sınavı çözmediğim için yorum yapamasam da fazlasını beklerdim.

Benim de kız arkadaşım mezuna bırakmıştı girdi. 90'a 55 gibi duruyor sayısal için. Muhtemelen 40K dışında bir sıralama gelecek ve bir kez daha mezuna bırakacak diş için :(
Çıkmışlarda 65 averaj AYT yapıyordu, TYT'si de 95 üstüydü. Çok üzüldüm vallahi.

@SF25,
AYT Matematik dışı güzel ya, AYT Matematiğin pek iyi değil ama. Sınavı çözmediğim için yorum yapamasam da fazlasını beklerdim.

Benim de kız arkadaşım mezuna bırakmıştı girdi. 90'a 55 gibi duruyor sayısal için. Muhtemelen 40K dışında bir sıralama gelecek ve bir kez daha mezuna bırakacak diş için :(
Çıkmışlarda 65 averaj AYT yapıyordu, TYT'si de 95 üstüydü. Çok üzüldüm vallahi.
Cumartesi mentali feci patlattı, yetmezmiş gibi sınav ortamı ve gözetmenler gibi sıkıntılar çok boğdu beni.
Bir kez daha mezuna bırakma fikri bende var ama ailem hiç yanaşmıyor. Özellikle de abim gideceği için bir dershane dönemine daha para vermek istemiyorlar.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt