Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 4 Şubat 2024
- Makaleler
- 7
Utilitaryan yaklaşıyorum ben. Böyle işime yarıyor. Makine benim oyun, film, dizi makinem olmasının yanısıra en önemlisi iş makinem. Hepsinin utility'si var yani.Zaten 3 satırlı bar iğrenç bir görüntü veriyor. Neye göre kime göre deme lütfen.
İyi de bu ayarların hepsini Albert yapıyor yani. Sen fazla kasmışsın.
İnterneti ve bilgisayarınızı bilinçli kullanabiliyorsanız Windows XP kullansanız bile bilgisayarınıza virüs bulaşmaz. Windows 10 virüse açık demek çok mantıksız.
Winaero Tweaker, WSL, Git Bash, Git for Windows, Visual Studio, TreeSize, Tabby Terminal, Everything, Visual Studio Code falan bunlar.Bunları sen nereden ekledin böyle? Bazıları benim işime geliyor buradan. Onları eklerim.
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 AtlasOS kullanıyorum, Windows 11 için de AtlasOS kullanacağım ama üşeniyorum geçmeye. O kadar dosyayı yedekle falan. Windows 10 keyim var 11'de çalışır umarım.
Utilitaryan yaklaşıyorum ben. Böyle işime yarıyor. Makine benim oyun, film, dizi makinem olmasının yanı sıra en önemlisi iş makinem. Hepsinin Utility'si var yani.
İyi ki kaçıyorsun ha, alayı Utility
Hâlâ bilmiyorum ne denli kötü ki bu Windows 11 inatla geçmeyi reddedip eski bir işletim sistemini kullanıyor insanlar anlamıyorum.
Reklam, yüksek oranda telemetri, casusluk düzeyini çoktan aşan telemetri, RAM sızıntısı, yüksek CPU kullanımı, animasyon hataları, explorer.exe hataları, diski yoğun şekilde kullanması, diski çabuk doldurması, gereksiz ıvır zıvırla dolu olması, kimsenin işine yaramayan çözümler, anlamsız özellikler...
+ TPM 2.0 olayları. Benim anakart TPM 2.0 desteklemiyor, TPM 2.0 isteyen oyun acleri için ne yapacağım bilmiyorum.Reklam, yüksek oranda telemetri, casusluk düzeyini çoktan aşan telemetri, RAM sızıntısı, yüksek CPU kullanımı, animasyon hataları, explorer.exe hataları, diski yoğun şekilde kullanması, diski çabuk doldurması, gereksiz ıvır zıvırla dolu olması, kimsenin işine yaramayan çözümler, anlamsız özellikler...
- Makaleler
- 7
Bu postun alnından öpmek isterim fakat telemetri ve reklam olayları devre dışı bırakılabiliyor. Bloat ve ıvır zıvır da.Reklam, yüksek oranda telemetri, casusluk düzeyini çoktan aşan telemetri, RAM sızıntısı, yüksek CPU kullanımı, animasyon hataları, explorer.exe hataları, diski yoğun şekilde kullanması, diski çabuk doldurması, gereksiz ıvır zıvırla dolu olması, kimsenin işine yaramayan çözümler, anlamsız özellikler...
Yine de can alıcı nokta... explorer.exe hataları. Windows'u çok modifiye eden birisi olarak evet muzdariptim. 10'a geri döndüm.
Bu postun alnından öpmek isterim fakat telemetri ve reklam olayları devre dışı bırakılabiliyor. Bloat ve ıvır zıvır da.
Yine de can alıcı nokta... explorer.exe hataları. Windows'u çok modifiye eden birisi olarak evet muzdariptim. 10'a geri döndüm.
Sen niye Linux'a geçmiyorsun ki? Orada Explorer hatası yok, RAM sızıntısı ya da derdi yok aslında. Boş ver Windows'u, Windows çoktan öldü.
Bu postun alnından öpmek isterim fakat telemetri ve reklam olayları devre dışı bırakılabiliyor. Bloat ve ıvır zıvır da.
Telemetri olayını halledemezsin. Çünkü artık hizmetlere bağlı ve o hizmetlere bir şey olur ise bağlı hizmetleri de uçuruyor. Mesela Windows Update ve Microsoft Store gibi. Eğer bu ikisi çalışıyor ise telemetri halen var demek. Kaldı ki o yaptığın ufak ayarlarda en ufak bir güncelleme ile çöpe gidiyor.