Her ne kadar şu an Windows 11 kullanıyor olsam bile Windows 10'un o akıcılığı ve stabilitesi asla unutulmaz. Desteği kesilince ise bilgisayarı alıp götürecek halleri yok ya? Yeni uygulamalar ve yeni programlar çıkar ve artık zorunlu olarak insanlar bir zamandan sonra geçmek isterler tabii ki. (Zorunlu...)

Windows 11'in modern bir kullanıcı arayüzü sunması çok güzel ancak optimizasyon sorunları çekiyor sürekli. Yeni Windows çıkarmak yerine sürekli optimizasyon çalışmalarına odaklansalar bu iş çözülür. (3-4 Yılda bir yeni Windows çıkaracaklarını söylüyorlardı sanırım)

İnsanların Windows 11 hakkında yakındıkları şikayeti hiçbir zaman abartı bulmadım çünkü bu sorunlar gerçekten var. Taş gibi bilgisayarda bile bir ağırlık veriyor Windows 11. Artık animasyon ile mi neyle çözerler orası Microzort'a kalmış.

Babamın kullandığı Casper C300 (8GB RAM+128GB SSD ilaveli) laptopa W11 Ghost Spectre kurdum, jet gibi.

W10 W11 Tartışması yapmaya gerek yok. Altyapıları aynı zaten W11 biraz daha makyajlı hali. (W11 Kullanıcısıyım)

Her ne kadar şu an Windows 11 kullanıyor olsam bile Windows 10'un o akıcılığı ve stabilitesi asla unutulmaz. Desteği kesilince ise bilgisayarı alıp götürecek halleri yok ya? Yeni uygulamalar ve yeni programlar çıkar ve artık zorunlu olarak insanlar bir zamandan sonra geçmek isterler tabii ki. (Zorunlu...)

Windows 11'in modern bir kullanıcı arayüzü sunması çok güzel ancak optimizasyon sorunları çekiyor sürekli. Yeni Windows çıkarmak yerine sürekli optimizasyon çalışmalarına odaklansalar bu iş çözülür. (3-4 Yılda bir yeni Windows çıkaracaklarını söylüyorlardı sanırım)

İnsanların Windows 11 hakkında yakındıkları şikayeti hiçbir zaman abartı bulmadım çünkü bu sorunlar gerçekten var. Taş gibi bilgisayarda bile bir ağırlık veriyor Windows 11. Artık animasyon ile mi neyle çözerler orası Microzort'a kalmış.
W10'da ilk zamanlarında 2015-2020 felaketti oturması 5 yıl aldı. İlk çıktığı dönemlerde İ3 5.Nesil 4GB RAM 500 GB HDD Sistemim vardı. Bayağı kastırmıştı bilgisayarı o yüzden bir yolunu bulup W7 dönmüştüm.

Windows 11'e laf edilmesinin %90 sebebi optimizasyondur. %10'luk kısım görsele laf edebilir ama bu kısım az. Windows 10'da ilk günlerinde hatalıydı ve insanlar yazılımsal sorunlardan şikayetçiydi. O zaman da Windows 8.1 övülüyordu. Windows 10 yerine oturdu ve herkes Windows 10'na geçiş yaptı. Umarım insanların neye laf ettiğini anlamışsındır.

Wndows 10'un da optinizasyonu 8.1 e göre çok kötü. Değişen tek şey 2013-2014 yıllarından beri donanımların çok fena güçlenmesi. 8-10 yıl öncesinin bir bilgisayarı, özellikle SSD yoksa Windows 10'da bayağı işkence çekiyor.

Eskiyi kullanmaya gerek yok. IOS 14 de iş yapıyor örneğin ancak yeniye geçmek iyidir. Şu Win 10 ve 11 arasındaki tartışmalara anlam veremedim en başından beri. Win 11 daha resmi olarak piyasaya sürülmeden önce kurdum ve o zaman bile sorun yoktu. Sadece bir kez bir güncelleme yapmıştım ve masaüstnde 15-20 sn durduktan sonra reset atıyordu ertesi gün güncelleme ile çözdüler bunu da.

Neden bu ısrar? Yok Win 10 daha oturmuşmuş da vs. vs.

Bugüne kadar telefonda veya PC'de hep güncel olanda kaldım ve geçtim ve hiç sıkıntı yaşamadım. Win 10 kullanıcıları ne mi yapacak? Seve seve 11'e geçecekler. Değişim de bunu gerektirir. Ayak diremenin bir mantığı yok. Microsoft'un rakibi de yok ve karşı da gelinemez bu kadar.

Windows 11'e laf edilmesinin %90 sebebi optimizasyondur. %10'luk kısım görsele laf edebilir ama bu kısım az. Windows 10'da ilk günlerinde hatalıydı ve insanlar yazılımsal sorunlardan şikayetçiydi. O zaman da Windows 8.1 övülüyordu. Windows 10 yerine oturdu ve herkes Windows 10'na geçiş yaptı. Umarım insanların neye laf ettiğini anlamışsındır.

Windows 10 çıktıktan 3 yıl sonra yüklediğimde tüm oyunlarda klavye hareketimi geç algılama problemi, mouse kontrollerinin laglanması problemi ve masasüstündeyken stabilite problemi yaşamıştım. Windows 11'in çıkışının tam olarak 3.yılındayız ve desteklediği donanımlara sunduğu nimetler mükemmel. Muhtemelen bilmediğin dönemler için yorum yapmamalısın.

Windows 10 ve 11 arasında performans farkı hissetmedim Windows 11'rin animasyon efekleri kandırıyor sadece performans ayarlarını yaparsanız farkı yok 10'dan.

Ekran görüntüsü 2024-05-28 164038.webp