@Simon @Geraltın kılıcı @erdym
Arkadaşlar konuya geç dönüş yapıyorum kusura bakmayın. Mesajlarınızı okudum.
Ana mesajımda dediğim gibi. Ben Linux kullanıyorum. Öyle yeni Linux deneyimleyen biri falan da değilim. 10 yıldır Linux kullanıyorum. Oynadığım her oyunu zaten Linux üzerinde oynuyorum. İçim dışım Linux. Yani Linux tabanlı olması şart. Ya SteamOS ile gelecek ya da sağlam bir Bazzite desteği olacak. Android tabanlı istemiyorum. Ki zaten elimde iPad mini 6 var. Ekstra bir tablete para ödemek istemem. Eğer ekstra bir şey alacaksam gerçek el konsolu olmasını tercih ederim.
Çünkü sadece emülasyon değil, Steam kütüphanemin çoğunluğunu da Proton ile oynamayı planlıyorum. Android bu konuda bana yetersiz kalıyor.
Kumanda konusundaki tavsiyeleri de zaten elden geçirmiştim konuyu açmadan önce. Mevcut olarak iPhone telefonum ile zaten Backbone One kullanıyorum. Ama sadece PPSSPP için. Yani boşuna almış oldum. iOS ve iPadOS emülasyon konusunda çok zayıf çünkü Apple maalesef JIT kullanılmasına izin vermiyor. O yüzden PCSX2 ve Dolphin resmi olarak yok App Store'da. Ben de sideload yapmakla, dev hesabı açmakla, 7 günde bir imzalamakla falan uğraşamam. Zaten macOS veya Windows cihazım yok evde. iPad içinde kumada alsam boşuna olacak çünkü adam akıllı tek emülasyon PPSSPP ve GameBoy, eski Nintendo konsolları falan. Ben ayrıca 6. nesil konsolları da oynamak istiyorum. PS2 ve GameCube. Hatta el verirse RPCS3 bile. ARM performansı konusunda RPCS3 çok ilerleme yaptı yakın zamanda.
Yani tablet veya retro emülasyon odaklı kendi işletim sistemi ile gelen el konsolları bana biraz ters oluyor çünkü ben bir takıma Linux PC'si olarak bakıyorum aradığım cihaza. El konsolu olarak değil.
Switch almayı hiç düşünmüyorum şahsen. Çok düşük performans bana göre. GTA IV oynamayı planlıyorum ben mesela.
Yurt dışından getirtme imkanım var bu arada.
Maks bütçem 35K falan. Daha fazla çıkamam.