2028 cumhurbaşkanlık seçimi hakkında birkaç teorim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hans
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
KK o kadar berbat bir popülerite ile bile iyi oy aldı. Düzgün bir aday gelseydi en az %60 alırdı.
Bu genç seçmenin balon olduğu gerçeğini değiştirmiyor cumhurbaşkanlığı seçiminden benim ümidim yoktu zaten, sadece kendimi kandırıyordum. Başkası da gelse alamazdı. Ama milletvekili seçimi tam bir fiyaskoydu. Cumhurbaşkanı olamadın en azından mecliste adın olurdu, söz hakkın olurdu.

İstanbul meclisinde artık söz hakkı CHP'de? Zaten önceki seçimde o kadar fazla Z kuşağı yoktu.

2023'teki meclis seçiminden bahsediyorum. TBMM'den bahsediyorum istanbul'daki meclisin CHP'de olmasının hiçbir anlamı yok ülkeyi TBMM yönetiyor.
TBMM hiçbir şeyi yönetmiyor, her şey cumhurbaşkanının elinde.

2026 yılında erken seçim olacağını düşünüyorum.

Ben sanmıyorum hocam. Meclis çoğunluğu hâlâ AKP'nin elindeyken erken seçim kararı çıkmaz. O zaman tek çare Erdoğan'ın erken seçim kararı alması. 31 Mart'ta yaptığı konuşmada "Bugünden itibaren 4 yıl seçim yok" sözüyle böyle bir şey olmayacağının işaretini de verdi zaten. %100 olmayacak demiyorum, elbette olabilir ama çok düşük bir olasılık bence.

AKP yine Erdoğan ile girerse eğer seçime muhalefetin kazanma olasılığı çok zor bence. Mükemmel bir aday çıkartıp seçim politikalarını kusursuz yürütmeleri gerekiyor diye düşünüyorum. Mâlum halkın çoğunluğu Erdoğan'a tapıyor resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…