Detaylar
Kim cevapladı?Daffy Duck
Üstün
Artık dolgu veya kanal tedavisi ile bile tedavi edilemeyecek kadar çürük dişler çekilmek zorunda kalır. Eğer dişte iltihaplanma varsa doktorunuz size 1 hafta boyunca antibiyotik alın diyebilir. Çünkü iltihaplı diş çekilmez. Eğer iltihaplanma yok ve diş çekilmeye hazır ise önce dişe lokal anestezi uygulanıyor daha sonra aletler yardımıyla önce gevşetilip sonra komple çıkarılıyor. Ardından diş etine de pamuk koyuluyor. (kanamanın durması için) Diş çekildikten 24 saat içinde sıcak-soğuk tarzı şeyler yemeyin, sıvı ile beslenin çoğunlukla. Sert kuruyemişler ilk haftalarda yemenizi önermem. Çünkü diş eti boşluğuna kaçabiliyor. Normal bir Azı diş çekimi bu şekilde oluyor. Ben 2 dişimi çektirdim. Acı konusuna gelecek olursak dişe lokal anestezi yapıldığı için pek bir acı hissetmiyorsunuz. Ama bu kişiden kişiye değişiyor. Kimisi acı çekiyor, kimisi çekmiyor. Eğer fazla korkuyorsanız genel anestezi yapılan yerler de var. Devlet hastanesinde yapılıyor mu bilmiyorum ama bazı Özel hastanelerde bu yöntem mevcut. Korkan hastalara genel anestezi yapılıp diş çekiliyor ve uyandıklarında da herhangi bir ağrı hissetmiyorlar. Tabii fiyatı da epey tuzlu. Yine ufak bir hatırlatma: diş çekildikten sonraki gün hafif ağrılar olabilir, bu normaldir.
Son düzenleme:
Öncelikle diş filminiz çekiliyor. Şu anki dişinizin üstünde, çıkmayı bekleyen diş var ise, ileride o dişi çektirip yerine diğer dişin gelmesi sağlanır. Sıradaki diş yamuk duruyorsa, daha ağrılı bir süreç, düz duruyorsa daha ağrısız bir süreç oluyor. Ayrıca üst çene, alt çeneden daha çok ağrıtıyor diyenler de var.
Artık dolgu veya kanal tedavisi ile bile tedavi edilemeyecek kadar çürük dişler çekilmek zorunda kalır. Eğer dişte iltihaplanma varsa doktorunuz size 1 hafta boyunca antibiyotik alın diyebilir. Çünkü iltihaplı diş çekilmez. Eğer iltihaplanma yok ve diş çekilmeye hazır ise önce dişe lokal anestezi uygulanıyor daha sonra aletler yardımıyla önce gevşetilip sonra komple çıkarılıyor. Ardından diş etine de pamuk koyuluyor. (kanamanın durması için) Diş çekildikten 24 saat içinde sıcak-soğuk tarzı şeyler yemeyin, sıvı ile beslenin çoğunlukla. Sert kuruyemişler ilk haftalarda yemenizi önermem. Çünkü diş eti boşluğuna kaçabiliyor. Normal bir 20'lik diş çekimi bu şekilde oluyor. Ben 2 dişimi çektirdim. Acı konusuna gelecek olursak dişe lokal anestezi yapıldığı için pek bir acı hissetmiyorsunuz. Ama bu kişiden kişiye değişiyor. Kimisi acı çekiyor, kimisi çekmiyor. Eğer fazla korkuyorsanız genel anestezi yapılan yerler de var. Devlet hastanesinde yapılıyor mu bilmiyorum ama bazı Özel hastanelerde bu yöntem mevcut. Korkan hastalara genel anestezi yapılıp diş çekiliyor ve uyandıklarında da herhangi bir ağrı hissetmiyorlar. Tabii fiyatı da epey tuzlu. Yine ufak bir hatırlatma: diş çekildikten sonraki gün hafif ağrılar olabilir, bu normaldir.
Senin bahsettiğin 20lik diş değil normal diş cekimi. 20lik dişleri çektirmek için diş etini yarıyorlar falan. Bildiğin ufak çaplı operasyon oluyor.
Çok fazla korkmaya gerek yok. Çekim sonrası iyi bakarsan hiç sıkıntı yaşamazsın. Ayrıca herkeste çıkmıyor. 36 yaşındayım bende çıkmadı, annemde de yok. Galiba şanslı insanlardanız.
Daffy Duck
Üstün
Haklısınız hocam Azı dişleri olarak geçiyormuş benim anlattığım dişler. Kusura bakmayın.Senin bahsettiğin 20lik diş değil normal diş cekimi.
İsa Aksu
Yetkin
Hocam diş etini yarıyorlar bildiğin ama çok ağrı yapmıyor ben tecrübe edindim. Şimdiden geçmiş olsun.