SHERLOCKED

Başarılı
Selam. Yakınında birileri bu monitörü 22.000 TL'ye satacak. Ekimde alınmış ama kutusu yok. Temizse alınır mı?

LS32DG802suxuf

OLED tipi nedir?

QD ve Tandem OLED'lerin kendilerine göre artıları ve eksileri var ona göre karar ver derim.

Gigabyte MO27Q28G OLED bende bu var, aslında bunu uyguna bulursan bunu alman daha doğru sıfır tarafında.

İkinci el olarak G8 uygun. 4k modeli bir de. QD OLED panellerin parlaklık değerleri düşük kalıyor Tandem OLED modellere göre. Yine de sana yeterli olur gibi.

Şu anki monitörüm G65b. 50 üstünden 38 parlaklıkta kullanıyorum. OLED'de biraz maxlamam gerekir gibi o da ömrünü kısaltır(?)

@SHERLOCKED, OLED de fazla parlaklık ömrünü kısaltır, ona göre kısman gerek. Ben %60 parlaklıkta kullanıyorum. Fabrika çıkışlı benimki standart modda %85 parlaklıktaydı, baya parlaklıktı. Bendeki 4.nesil Tandem WOLED onun da etkisi var.

IPS ve VA panelden OLED'e geçersen bir daha o panelleri kullanmazsın o kadar fark ediyor. 3. nesil QD 2K modellerinde metin okuma sorunu var. 4k modellerinde metin okuma iyi ve de 4.nesil Tandem OLED panellerde.

@SHERLOCKED, OLED de fazla parlaklık ömrünü kısaltır, ona göre kısman gerek. Ben %60 parlaklıkta kullanıyorum. Fabrika çıkışlı benimki standart modda %85 parlaklıktaydı, bayağı parlaklıktı. Bendeki 4.nesil tandem WOLED onun da etkisi var.

IPS ve VA panelden OLED'e geçersen bir daha o panelleri kullanmazsın o kadar fark ediyor. 3. nesil qd 2K modellerinde metin okuma sorunu var. 4K modellerinde metin okuma iyi ve de 4.nesil tandem OLED panellerde.

Vallahi hocam bir bakayım parlaklığına. Tatmin ederse alacak gibiyim.

Anladım. Hangi QD Gen 3 OLED alırsan al parlaklık olarak Tandem OLED'lere göre düşük kalıyor bu kaçınılmaz. OLED'deki düşük parlaklık IPS ve VA gibi sanma daha parlak hissettiriyor. Samsung bu parlaklık sorunu çözmek için 5.nesil QD Penta Tandem panelleri duyurdu, onlarla hem daha uzun ömürlü panel, hem de daha fazla parlaklık sağlanacak.