24 pin kablo oturmuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 3946
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 407
  • Etiketler Etiketler
    kablo pin

3946

Uzman
Ekte fotoğrafları bıraktım. 1 saattir uğraşıyorum fakat oturmuş mu oturmamış mı anlamadım klips sesi gelmedi ve hala az da olsa bosluk var.

Dosya Ekleri

• 20241125_174441.webp
    202,9 KB · Görüntüleme: 239
  • 20241125_175816.webp
    942,4 KB · Görüntüleme: 216
  • 20241125_174900.webp
    379,8 KB · Görüntüleme: 215
Kablo girişine ve pinlere şöyle güçlüce bir üfle, araya bir şey kaçmış olmasın. Ayrıca takarken biraz kuvvet uygula ama kıracak kadar değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde bunu oturmuş kabul ederdim ama etmeyeceğim çünkü düzgün iş yapmamışsın! Anakartın altındaki yükseltme vidası nerede? Yamuk yumuk iş yapıyorsun! O destek olmadan anakarta 24 PIN noktasından baskı uygularsan anakarta zarar verebilirsin. Daha baştan faul.

Hocam maşallah gözler şahin

Abi kusura bakma ama yükseltme vidası çıkmadı. Eski anakart kutusunda da yok yenisinde de. O kısım boş kaldı forumdan baktım kasaya temas etmediği sürece sıkıntı olmuyor yazmış çoğu kişi. Ama ileride halledeceğim onu da.

Peki @Recep Baltaş hocam elimden yükseltme konusunda bir şey gelmiyorsa bu şekilde kullanabilir miyim?

Anakartı kasaya yükseltme vidası olmadan kabloları üstüne takmaya çalışırsan arka yüzdeki iğneleri yamultur ve orantısız güçten anakartını kırarsın. 24 PIN kabloyu tam oturtmak için yanlardan eşit derecede baskı uygulayabilirsin.

Evet hocam bunu biliyorum ve farkındayım. Ama elimden gelen bir şey yok çünkü yükseltme vidam yok.

Evet hocam bunu biliyorum ve farkındayım. Ama elimden gelen bir şey yok çünkü yükseltme vidam yok.
Vidadan bahsediyorsun. Dışarıya çıkıp herhangi bir bilgisayar firmasından ücretsiz alabiliyorsun. Hadi diyelim ki ücret isteniyor. Bu bilgisayarı bu şekilde çalıştırman cebinden çıkacak olan 5/10TL den daha mı önemsiz?

Hocam sizce de fazla detaya inmedik mi bu konuda. Konu ne ara benim cimri olmama geldi . Zaten şu an elimden gelen bir şey yok diyorum ileride düzelteceğim bir yükseltme vidası bulup.
Anakartın altına elini sok, elinle anakartının altını destekle, öyle 24 PIN kablosunu bastırarak monte@.
Evet abi aynen öyle yaptım ben de hatta parmaklarım uyuştu. Ancak maks bu kadar ilerliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…