Rattaou

Çalışkan
Merhaba, direkt konuya giriyorum: PC'de bir problem var, kendi kendine zamansız kapanıyor. 24 pin kablosundan olduğunu düşünüyorum. Tek şüphelendiğim kısım anakart mı, problem PSU'dan mı bilmiyorum.
Kendi kendine kapanınca “çıt” diye bir ses geliyor ve kasanın güç tuşundaki ışık hâlâ yanıyor ama basınca açılmıyor. 24 pin kablosunu biraz oynatınca açılıyor. Sizce sorun nerede? (fotograf yatay cikmis yandan bakinxa sag ust sagdan 2. ve 3. pin)
Ayrıca PSU'dan ince bir vızıltı sesi de geliyor.

IMG_6018.webp

IMG_6020.webp

Son düzenleme:
1757026907844.webp

Konu başlığındaki sorunun cevabı 24 pin ve 20 pin şeklinde iki adet güç verme standartı var, genel olarak 24 pin kullanılıyor fakat eski sistemler için 20 pinlik bağlantı kurulması gereken durumlar için 4 pini ayrı olarak işaretliyorlar.

Sorununuza gelecek olursak sorununuz temazsızlık kaynaklı bir problem gibi özellikle bu ek 4 pinle alakalı temazsızlık... Gelen ses coil whine sesi diye tahmin ediyorum, ses gürültülü mü geliyor?

Ek: techolay sağolsun iki resimi yakından görebilmek için tıkladığım zaman yüklenmesi dakikalar alıyor....

Pinlerde gözle görünürde bir sorun yok. PSU'nun içindeki vızıltı büyük ihtimalle coil whine.

PSU modeliniz nedir? Bazı PSU'ların 24 PIN'i bu tür oynatma durumlarında temassızlık yapabiliyor. Bazıları masalarına vurduklarında da kapanır bilgisayarları mesela.

Cooler Master MWE 750 white.

Eki Görüntüle 182068
Konu başlığındaki sorunun cevabı 24 pin ve 20 pin şeklinde iki adet güç verme standartı var, genel olarak 24 pin kullanılıyor fakat eski sistemler için 20 pinlik bağlantı kurulması gereken durumlar için 4 PIN'i ayrı olarak işaretliyorlar.

Sorununuza gelecek olursak sorununuz temazsızlık kaynaklı bir problem gibi özellikle bu ek 4 pinle alakalı temazsızlık... Gelen ses coil whine sesi diye tahmin ediyorum, ses gürültülü mü geliyor?

Ek: Techolay sağ olsun iki resimi yakından görebilmek için tıkladığım zaman yüklenmesi dakikalar alıyor...

Cok yuksek bir ses defil yani oyunoynarken fans sesi zaten o vizilti sesini baskiliyor yeni ekran karti aldiktan sonda basladi vizilti sesi fazla watt cektiginden dolayimi acaba onceden GTX 1660 Super kullaniyordum simdi RX 7700 XT'ye gectim.

Pinlerde gözle görünürde bir sorun yok. PSU'nun içindeki vızıltı büyük ihtimalle coil whine.

PSU modeliniz nedir? Bazı PSU'ların 24 PIN'i bu tür oynatma durumlarında temassızlık yapabiliyor. Bazıları masalarına vurduklarında da kapanır bilgisayarları mesela.

Anakartin uzerindeki pinlerdeki iki pin neden sararmis o zaman kafam ona takildi simdi yeni PSU alsam ve sorun anakarttaysa bosuna masraf yapmis olmak istmeiyorum açıkçası.

Cooler Master MWE 750 white.

Cok yuksek bir ses defil yani oyunoynarken fans sesi zaten o vizilti sesini baskiliyor yeni ekran karti aldiktan sonda basladi vizilti sesi fazla watt cektiginden dolayimi acaba onceden GTX 1660 Super kullaniyordum simdi RX 7700 XT'ye gectim.

Anakartin uzerindeki pinlerdeki iki pin neden sararmis o zaman kafam ona takildi simdi yeni PSU alsam ve sorun anakarttaysa bosuna masraf yapmis olmak istmeiyorum açıkçası.

Pinler oksitlenmemişler oksit o renk olmuyor. Oynattığında kapanıyorsa zaten temassızlık sorunu olduğu aşikar.

PSU'yu degistirmek sorunu çözer yani.

Evet çözecektir aynı sorunu ben de yaşadım zamanında. Tabii benim PSU modüler olduğu için 24 pini değiştirdim bitti gitti. Eğer emin olmak istiyorsan PSU'nu herhangi bir bilgisayarcıya götürüp denemek isteyebilirsin rica edersen kabul ederler ki emin olmak için yap derim.

Evet çözecektir aynı sorunu ben de yaşadım zamanında. Tabii benim PSU modüler olduğu için 24 PIN'i değiştirdim bitti gitti. Eğer emin olmak istiyorsan PSU'nu herhangi bir bilgisayarcıya götürüp denemek isteyebilirsin rica edersen kabul ederler ki emin olmak için yap derim.

Teşekkürler fotograf yan ciktigi icin doguru anakart yerlerini soylememisim sardir dedifim yer burayi isaretledim.

Dosya Ekleri

• IMG_6018.webp
    IMG_6018.webp
    2,5 MB · Görüntüleme: 40