Yusufgül44

Üyecik
Hepinize merhaba,

Bugün Monster marka laptopumun bakımını yapıyordum ve batarya soketini çıkarmıştım. İşim bittikten sonra soketi yeniden takmak istedim ama yerine oturmadı. Biraz baskı uyguladım ancak yine de oturmadı. Bir süre sonra fark ettim ki, bataryanın soketini taktığım anakarta bağlı kısımdaki bir pin yamulmuş. Ayrıca, biraz zorladığım için bataryaya bağlı beyaz plastik parçada da, yamulmuş pine denk gelen küçük bir delik oluşmuş.

Ne yapabilirim?

Bu pini kendim düzeltebilir miyim? Bilgisayarcıya götürsem maliyeti ne olur, işlem uzun sürer mi? Daha önce birçok kez laptopıma bakım yaptım ama ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

09b9feb4-1269-4e6a-8f2d-bad3680745fc.webp

1752517885046.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
@Yusufgül44, X Teknik Servis'i var YouTube'da. Ona götürürseniz büyük ihtimal 50-100 TL'ye, belki de bedavaya sorunu çözebilir. Pin kırılmadıysa hiçbir sorun olmaz. Eliniz titremiyorsa ve diğer pinler ile aynı hizaya getirebilecekseniz cımbızın ucuyla bastırmadan yapmayı deneyebilirsiniz ancak sonuç daha da kötü olabilir. Bataryayı çıkarıp şarj kablosunu takınca çalışıyor olması lazım, deneyebilir misiniz?

Artı -1 Eksi
Hepinize merhaba, bugün Monster laptopumun bakımını yapıyordum ve batarya soketini çıkarmıştım. İşim bittiğinde soketi yeniden takmak istedim ama yerine oturmadı. Biraz baskı uyguladım ama yine de oturmadı. Bir süre sonra fark ettim ki, bataryanın soketini taktığım anakarta bağlı kısımdaki bir pin yamulmuş. Ayrıca, biraz zorladığım için bataryaya bağlı beyaz kısmında da yamulmuş PIN'i denk getirdiğim küçük bir delik oluşmuş. Ne yapabilirim? Kendim bu PIN'i düzeltebilir miyim? Bilgisayarcıya götürsem maliyeti ne olur, uzun sürer mi? Birçok kez laptopuma bakım yaptım ama ilk defa böyle bir şey başıma geliyor. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Eki Görüntüle 163359Eki Görüntüle 163365

Hafifçe PIN'i düzeltin ve soketi takın bir sorun olmaz.

@Yusufgül44, X teknik Servis'i var YouTube'da. Ona götürürseniz büyük ihtimal 50-100 TL'ye, belki de bedavaya sorunu çözebilir. Pin kırılmadıysa hiçbir sorun olmaz. Eliniz titremiyorsa ve diğer pinler ile aynı hizaya getirebilecekseniz cımbızın ucuyla bastırmadan yapmayı deneyebilirsiniz ancak sonuç daha da kötü olabilir. Bataryayı çıkarıp şarj kablosunu takınca çalışıyor olması lazım, deneyebilir misiniz?

Hocam Erzincan'da yaşıyorum kargoculara da güvenmiyorum yapamazsam burada bir yere götüreceğim. Bir de hocam cihazın çalışması için bataryayı tamamen sökmem lazım.
Bir de bastırdığım için bataryaya bağlı olan parçanın üst kısmında küçük bir delik olşutu fotoğrafta gözüküyor o sorun yaratır mı?

@Yusufgül44, delik derin değilse sorun çıkarmayacaktır. Güvendiğiniz bir bilgisayarcıya götürmeniz sizin için en iyisi olur, parçalarınızı marka ve modeline kadar not etmenizi tavsiye ederim, size söylemeden parça değiştirebiliyorlar.

Hocam düzelttim PIN'i çok az aşağıda kalsada pin öbürlerine göre soketi taktım şimdi yerine oturdu laptopu çalıştırayım mı bir sorun olur mu?