Bütçe
25000

lexerotk

Başarılı
Selam, bilgisayar programcılığı öğrencisiyim. Kendime bir laptop arıyorum fakat piyasalardan haberim yok. Çok fazla oyun oynamayacağım ya da oynasamda AAA en güncel oyunlar olmayacak. O yüzden çok oyun odaklı olmayıp yine de yeterli bir grafik performansı sunabilecek bir laptop önerisi bekliyorum. Bütçe olarak fazla uçuk kaçık olmasın diye 25.000 TL düşünüyorum tabii önerilere göre değişir.

Hocam selam. Sıfır ürün mü tercih edeceksin yoksa iyi bir cihaz bulursan ikinci el piyasasına da bakar mısın ? Ona göre yardımcı olmaya çalışayım

Ultrabook düşünür müsün? Senin için taşınabilirlik mi daha önemli yoksa harici GPU mu? Veya direkt olarak Mac bir cihaz düşünür müsün?

Ultrabook düşünür müsün? Senin için taşınabilirlik mi daha önemli yoksa harici GPU mu? Veya direkt olarak Mac bir cihaz düşünür müsün?
Ultrabook'ta olabilir. Ama GPU performansıda önemli benim için. AAA oyunlar oynamayacağım ama ara sıra kafa dağıtmalık oyun oynarım. Macbook tercih etmem pek çünkü kullanım şeklime uygun değil.

Üstteki ile alttaki arasındaki işlemci performans farkını anlayamadım hocam. Çok fark var mıdır? İnteli'n yeni işlemci isimlendirmesini pek anlamıyorum.
H olan performans serisi U olan ise az güç çeken seri.

Cpu-Monkey'e göre tek çekirdekte hemen hemen aynı performanstalar ama çok çekirdek testlerinde i5 13500H tokatlıyor.

Bu 2 bilgisayarda da harici ekran kartı yok ama çok ağır oyun oynamayacaksanız Iris Xe iş görür. YouTube'da Iris Xe Game Test şeklinde aratırsanız performansını inceleyebilirsiniz. Yalnız Ram'ler çift kanal olmalı. Eğer 1 adet ram olursa ekran kartı %50 performans düşer.

Ultrabook'larda genelde ram lehimli oluyor. O yüzden 32GB yapabileceğiniz bir model bakın derim. 16GB artık bazı senaryolarda yetmiyor.

Ultrabook'ta olabilir. Ama GPU performansıda önemli benim için. AAA oyunlar oynamayacağım ama ara sıra kafa dağıtmalık oyun oynarım. Macbook tercih etmem pek çünkü kullanım şeklime uygun değil.

Ideapad Slim 5 Oled. 14"ekran, oled ekran, güçlü işlemci ve idare edecek bir gpu var. Ben olsam yine de Mac alırdım.