Bütçe
25-30 bin
Onu da paylaşın hocam ve bu fiyata 4060 sistem "bence" alınmaz.
Vereceğiniz bütçenin monitöre dahil olduğunu belirtmeliyim.
Sizin bütçeniz 40 k sizin için hesaplama yapıcağım.
4.5 k monitör
1.5 k Soğutucu (stoktan 20 derece daha iyi performans)
3 - 4 k güç destekli kasa
Elimizde yaklaşık 30 k kalıyor. En kötü ddr 5 16 gb ram 1800 tl deseniz. Elimizde 28200 tl kalıyor Anakart minimum 3400 - 4000 tl deseniz. 24000 kalıyor desek ve 1 tb kaliteli ssd olarak Kingston markadan bir ssd 2300 tl ediyor. Kalan para ise 21700 hadi size özel 22 bin tl olsun. Bu fiyata eğer güzel bir ekran kartı bulabilirseniz bulun ama işlemcide lazım bunu size hatırlatmak isterim. İşlemci minimum 5500 tl tutar kalan para ise 17500 bu fiyata 4060 ti alırsanız işlemci darboğaz yapar.
sizin piyasada gördünüz hazır sistemli 4060 ti lı sistemlerin darboğazlı olduğunu belirtmek lazım. Ekran kartı tam performans çalışmadığı sürece hiç bir anlam ifade etmez.
abimde 4060 ti 16 gb var bendede var ama o hazır sistem aldı ve işlemci darboğaz yapıyor bende aldım ama darboğaz yapmıyor onun 60 fps aldığı yerde ben 80 fps alabiliyorum.

Hocam bence bu fiyatta 4060 almak mantıksız. Yine de ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.

1745780428571.webp
Bu sistemin alınır mı? Fiyatına uygun bir sistem mi yorumlarsanız sevinirim.

Son düzenleme:
Hocam bence bu fiyatta 4060 almak mantıksız. Yine de ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 144206Bu sistemin alınır mı? Fiyatına uygun bir sistem mi yorumlarsanız sevinirim.
Güzel aslında ama AMD işlemci olsa daha iyi olurdu AMD ekran kartına. Tabi kesinlikle iyi ama markaların güvenilirliği ne ve kalitesine bakın.

Burdan sonrası kendi söylemiş olduğum kasayla alakalı.

4060 ekran kartı 1 k çözünürlük için haliyle gayet iyi bir ekran kartı 8 gb vram sayesinde. Önemli olan işlemcinin bu birimi desteklemesi, çoğu kişi işlemci darboğazı olan hazır kasaları alıyor ondan dolayı tam performansını göremiyor. Ben özellikle kafamda işlemciye çok önem verdim sayesinde haliyle yüksek fps alıyorum ve ekran kartım ise asla 8 gb vramden fazlasını kullanmadı 4060 Ti 16 GB kullanıyorum yani elbette 4060 lı bir sistemi 30 bin TL ye veya daha düşüğe toplarsınız sizi çok rahatsız ettim kusura bakmayın. Alacağınız kasa tekrardan belirtmeliyim ki kaliteli ekran kartı ile donatılmış 1 k da tüm oyunları rahatça takılmadan oynarsınız önerdiğim rampaya ekranı almanızıda tavsiye ediyorum daha iyisini bulamazsınız. Tabi mucizevi bir indirim gelmezse.

İyi akşamlar dostlar sistem aldım sonra iade ettim o yüzden dolayı sistem alamadım. Arada kaldığım iki sistem var sizlere de danışmak istedim.
1.

2.

İki sistemde de SSD 1TB yapıp alacağım. Hangi sistemi almalıyım? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

İyi akşamlar dostlar sistem aldım sonra iade ettim o yüzden dolayı sistem alamadım. Arada kaldığım iki sistem var sizlere de danışmak istedim.
1.

2.

İki sistemde de SSD 1TB yapıp alacağım. Hangi sistemi almalıyım? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
1. iyi ama anakartı A serisi B650 olursa daha sağlıklı olur kendin toplarsan daha iyi olur hem ucuza toplarsın hem ssd çöpe gitmez birde stok fan kullanıyor genelde 20 30 derece farkedebiliyor söyleyeyim.

2. iyi ama A serisi anakart kullanıyor yine

2'si hakkında yorum yapıcak olursam kendiniz ssd siz bir sistem toplarsanız daha sağlıklı olur hem daha ucuza gelir tabi bir seçim yapmam gerekirse kesinlikle alttakini seçerim çünkü stok fan kullanmıyor son tercih sizindir.

1. iyi ama anakartı A serisi B650 olursa daha sağlıklı olur kendin toplarsan daha iyi olur hem ucuza toplarsın hem ssd çöpe gitmez birde stok fan kullanıyor genelde 20 30 derece farkedebiliyor söyleyeyim.

2. iyi ama A serisi anakart kullanıyor yine

2'si hakkında yorum yapıcak olursam kendiniz ssd siz bir sistem toplarsanız daha sağlıklı olur hem daha ucuza gelir tabi bir seçim yapmam gerekirse kesinlikle alttakini seçerim çünkü stok fan kullanmıyor son tercih sizindir.
SSD'siz sistem toplanabilir mi? Sistem toplama sitelerinde.