Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Argo

Uzman
Yer
Callahan Industrial
ASUS VP249QGR monitörümü elden KVK Teknik Servis'e vermiştim 25 Eylül'de. ASUS'un sitesinde 29 Eylül'de tamire başlandığı söyleniyor. Şu an ise monitörüm parça bekliyor statüsünde. Monitör tahmini olarak ne zaman gelir? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Bu işler genellikle kaç gün sürüyor?

Ayrıca arayıp sormalı mıyım ne parçası getiriyonuz da bu kadar uzun sürüyo diye? :D

Normalde garanti süresi 20 iş günü aşmaması lazım. Aşıyor ise THH'ye başvurun bence. Arayıp sorun, neden bu kadar üzün sürdü diye. Bildiğim kadarıyla ASUS servisi rezalet.

Normalde garanti süresi 20 iş günü aşmaması lazım. Aşıyor ise THH'ye başvurun bence. Arayıp sorun, neden bu kadar üzün sürdü diye. Bildiğim kadarıyla ASUS servisi rezalet.
Yarın arayıp soracağım. Sanırım panel yurt içinde yok, bu adamlar yurt dışından parça getiriyor, o parçada tayvandan geliyor desek 1 ayı bulur mu? Bilmiyorum artık. ChatGPT'ye sordum hafta sonları iş günü sayılmadığı için toplam 17 gün geçmiş. 20 günü doldurmak üzere. Bakalım ne olacak!

Türkiye'de monitör almak işkence aynı süreci yaşadım 6 haftada halledebilirler.
Şu 20 günü geçsin değişim talep edeceğim, zaten tatil günleriyle beraber 27 gün oldu neredeyse, 4 hafta yapar o da. ASUS'un teknik servisi gerçekten berbat ötesi. Adamlara mail atıyorum maillere cevap yok. İlla arayacaz ya da servise gideceğiz yani. Asus'un ürünleri de az pahalı değil, verdiğimiz paraya da aldığımız hizmet ortada. ki zaten garanti süreci şu canım (!) ülkemde zaten başlı başına bir illet, asus bunu daha da beter ediyor. İleride seçimimi başka bir markadan kullanacağım diye düşünüyorum.

Muhtemelen 20 günü geçecektir gelmesi. En iyisi bekleyip iade veya değişim hakkını kullanman. Eğer kabul etmezlerse THH'ye başvurabilirsin. Yasal olarak 20 iş günü geçtiğinden iade veya değişim hakkına sahipsin tabi eğer ürün garantiliyse. Ek olarak şu bilgiyi de vereyim; cihazı aldıktan sonraki 6 ay içinde cihaz arıza çıkarırsa DOA ( Dead on arrival) kapsamında bu cihazın size teslim edildiğinde arızalıydı olarak kabul ediliyor. Eğer 6 ayı doldurmamış bir cihazsa zaten firmanın en başından iade veya değişim yapması gerekirdi onarım yapılmasına gerek yoktu.

Muhtemelen 20 günü geçecektir gelmesi. En iyisi bekleyip iade veya değişim hakkını kullanman. Eğer kabul etmezlerse THH'ye başvurabilirsin. Yasal olarak 20 iş günü geçtiğinden iade veya değişim hakkına sahipsin tabi eğer ürün garantiliyse. Ek olarak şu bilgiyi de vereyim; cihazı aldıktan sonraki 6 ay içinde cihaz arıza çıkarırsa DOA ( Dead on arrival) kapsamında bu cihazın size teslim edildiğinde arızalıydı olarak kabul ediliyor. Eğer 6 ayı doldurmamış bir cihazsa zaten firmanın en başından iade veya değişim yapması gerekirdi onarım yapılmasına gerek yoktu.
Yardımınız için çok teşekkür ediyorum. Para iadesi kabul etmeyi düşünmüyorum şahsen monitörü o zamanın ücretiyle 3.200 tl civarına almıştık diye hatırlıyorum. 3200TL civarına da 144 hz IPS ve tanınan bir marka bulacağımı daha çok bulabileceğimi de pek sanmıyorum. Değişim isteyeceğim bakalım. Ürünün garantisi var 3 yıl garantisi vardı 2 yılını doldurdu garantisi 2026 nisanın 25'inde bitiyor. Asıl aklımdaki soru bunlarda ellerinde garantiye götürdüğüm cihazın aynısından yoksa muadil bir şey teklif edecek olmaları (?) ve teklif ettikleri şeyin aslında eşdeğer olmaması durumunda işin baya bir uzaması. İş böyle uzarsa eninde sonunda ben kazanırım lakin ben uzamasını gerçekten istemiyorum şu an bilgisayarımı 24 inç 60hz ms değeri çok yüksek bir TV ile kullanıyorum gerçekten gözlerim zarar gördüğünü hissediyorum yani, bilgisayarı eskiden 100x zaman kullanıyorsam şimdi 10x falan kullanıyorum. Umarım ekimin sonuna kadar parça gelir ve tamire yeniden başlarlar.

Yardımınız için çok teşekkür ediyorum. Para iadesi kabul etmeyi düşünmüyorum şahsen monitörü o zamanın ücretiyle 3.200 tl civarına almıştık diye hatırlıyorum. 3200TL civarına da 144 hz IPS ve tanınan bir marka bulacağımı daha çok bulabileceğimi de pek sanmıyorum. Değişim isteyeceğim bakalım. Ürünün garantisi var 3 yıl garantisi vardı 2 yılını doldurdu garantisi 2026 nisanın 25'inde bitiyor. Asıl aklımdaki soru bunlarda ellerinde garantiye götürdüğüm cihazın aynısından yoksa muadil bir şey teklif edecek olmaları (?) ve teklif ettikleri şeyin aslında eşdeğer olmaması durumunda işin baya bir uzaması. İş böyle uzarsa eninde sonunda ben kazanırım lakin ben uzamasını gerçekten istemiyorum şu an bilgisayarımı 24 inç 60hz ms değeri çok yüksek bir monitörle kullanıyorum gerçekten gözlerim zarar gördüğünü hissediyorum yani, bilgisayarı eskiden 100x zaman kullanıyorsam şimdi 10x falan kullanıyorum. Umarım ekimin sonuna kadar parça gelir ve tamire yeniden başlarlar.
Bende de 165hz olan modeli var 2 yılı doldurdum bir sorun yaşamadım bugüne kadar. Bir kaç ay önce 270hz modeline geçtim. Ben genel olarak Asus'u seviyorum daha bir sıkıntı yaşamadım, umarım yaşamamda. Sizinkisi şanssızlık mı olmuş deyim ne deyim bilemedim açıkçası maalesef üzücü ve zorlu bir süreç. İşin mahkemeye taşınması durumunda süreç daha da uzayıp gidecek ne yazık ki. Fiyatlarda ne yazık ki yerinde durmuyor o da ayrı bir durum ben aldığımda 4500TL falandı 165hz olan şu an satmayı düşünüyorum ve ikinci el piyasası o civarda değişiyor ne yazık ki. Şuan bildiğim kadarıyla en düşük 180hz olanlar var piyasada zaten. 2 yıl sonrasında iade alacaklarını sanmıyorum ancak değişim söz konusu olursa muhtemelen aradaki farkı ödemenizi isteyerek 180 hz olanlardan teklif edebilirler.

Bende de 165hz olan modeli var 2 yılı doldurdum bir sorun yaşamadım bugüne kadar. Bir kaç ay önce 270hz modeline geçtim. Ben genel olarak Asus'u seviyorum daha bir sıkıntı yaşamadım, umarım yaşamamda. Sizinkisi şanssızlık mı olmuş deyim ne deyim bilemedim açıkçası maalesef üzücü ve zorlu bir süreç. İşin mahkemeye taşınması durumunda süreç daha da uzayıp gidecek ne yazık ki. Fiyatlarda ne yazık ki yerinde durmuyor o da ayrı bir durum ben aldığımda 4500TL falandı 165hz olan şu an satmayı düşünüyorum ve ikinci el piyasası o civarda değişiyor ne yazık ki. Şuan bildiğim kadarıyla en düşük 180hz olanlar var piyasada zaten. 2 yıl sonrasında iade alacaklarını sanmıyorum ancak değişim söz konusu olursa muhtemelen aradaki farkı ödemenizi isteyerek 180 hz olanlardan teklif edebilirler.
Değişim talebi oluşturduğum zaman zaten en az muadiliyle değişim yapmak zorundalar. Kanuna göre ellerinde muadili yoksa da daha üstün bir modeli de ücret almadan vermek zorundalar, ki zaten de öyle olmalı, madem sorunlu mal üretiyorsun o zaman tüketicinin de arkasında durması zorunda mantıken. He baktım halen ücret talep ediyorlar o zaman bize mahkeme yolu gözüktü, oradan istediğimi alıp çıkarım lakin bu iş baya uzar.

Çok büyük bir şanssızlık değil de bu monitörün kronik bir problemi bu, bu monitörün çoğu örneğinde bu sorunla karşılaşan insanlar çok. Yine bir şanssızlık mı, evet. İyi ki en azından garanti süresinde bu sorun oldu, eğer garanti dışında olsaydı bence o zaman bir şanssızlık olurdu. :D