27.000 TL'ye 2. el RTX 4060 Ti & i5-13400F sistem alınır mı?

Bütçe
30.000 TL

foolishclass

Gelişen
Arkadaşım için bakıyoruz

• Ekran Kartı: Palit RTX 4060 Ti JetStream 16 GB Ekran Kartı 128Bit GDDR6 (3 fan)
  • Anakart: BIOSTAR B760MX2-E D4 LGA 1700 Soket
  • İşlemci: Intel i5-13400F On Çekirdek 2.50 GHz
  • SSD: Twinmos NVMEGGBM2280 PCI-Express 3.0 1 TB M.2
  • RAM: G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit
  • Cooler Master Masterbox TD500 V2 Kasa: TD500V2-KGNN-S00 ARGB 3 Fanlı Beyaz ATX
  • PSU: Frisby FR-PS6580P 650W 80+

Hepsi 27 bin TL. İyi midir sizce? Yoksa hazır sistem 30 bine daha iyisi var mı?

27 bin TL nedense bana cok güzel göründü. Eagle 3070, i5-13400F bir sistemi zamanında monitörle bu fiyatlara almıştım yani su an icin bence gayet okay gibi ama sen şimdiden bir PSU bakmaya basla, o Frisby bütün sistemi riske atıyor. SSD sonradan da takviye yapılır / değiştirilir o da dert degil.

Katılıyorum. Ancak almadan önce siz testleri bizzat yapın veya isteyin. SSD'nin sağlık durumu, ekran kartı, işlemci stres testleri vs.

Sistemi aldıktan sonra ilk önceliğiniz PSU olsun.

Veya

Daha ucuz yollu olarak şuna bakabilirsiniz; https://www.akakce.com/power-supply...wKmxm1MxXDXfNbcPycBLjFPWkYL1dMcYaAr0_EALw_wcB

İlerleyen zamanda da DDR5'e geçebilirsiniz.

Selamlar, @foolishclass

Kötüleri söylicem nedenleriyle:
  • Anakart: BIOSTAR B760MX2-E D4 LGA 1700 Soket
    • VRM Testleri olan bir incelemeye denk gelmedim, belirsiz bir Anakart. ( Ben tercih etmezdim )
  • SSD: Twinmos NVMEGGBM2280 PCI-Express 3.0 1 TB M.2
    • DRAM ve Kontrolcü bilgisine ulaşamadım, çinde üretilip kafasına göre etiket basılmış bir SSD sadece ( Aşırı kötü )
  • PSU: Frisby FR-PS6580P 650W 80+
    • Aşırı kötü bir PSU OPP/OVP/UVP/SCP 4 adet koruma desteği mevcut "Frisby" bu markadan uzak durun ( Sistem düşmanı )
  • RAM: G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit
    • SWAP yani PAGEFILE görüyorum burada artık 2x8 RAM çok az ve en az 2x16GB RAM alınmalı yoksa paranı çöpe atarsın.
Alınmaz bu bilgisayar sistem ve piyasada alınacak bir hazır sistem göremiyorum şuan millet kafasına göre parçalar seçip koyuyor içine incelemesi olmayan ürünü almayın.

evet satici uyguna satıyor. o da uyguna sattığını söylüyor. test araçlarını usb atıp gidicem. ama programlarla yaptığım testler dışında fiziksel olarak nelere dikkat edilmelidir.

Power hemen değiştiricez. Anakart ve ramlar ddr5 olarak ileride sonradan değiştirilicek. Ssd var elimizde başka.

Son düzenleme:

Maden değiştireceksin neden alıyorsun ki bu sistemi gerek yok çok mantıksız bir yatırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…