Detaylar
Kim cevapladı?Ömrünü tabii ki de belli derecede kısaltır. Belli km üzeri araca yazılım atmak, hatta genel olarak yazılım atmak bence çok da sağlıklı ya da gerekli değil. Performansı yeterliyse girmeyin bu işe.
Bir de motorun bloğun ve parçaların yazılıma uygunluk durumu var. Bazı araçlar ülkemize çok kısılmış geliyor, (Bknz: Şu yeni 320 1.6'lar) bu tip araçlara mantıklı olabilir yazılım.
Bir de motorun bloğun ve parçaların yazılıma uygunluk durumu var. Bazı araçlar ülkemize çok kısılmış geliyor, (Bknz: Şu yeni 320 1.6'lar) bu tip araçlara mantıklı olabilir yazılım.
Limitte çalışan ömrünü tamamlamaya yakın parçalar patlak verebilir, Turbo, enjektör, şanzıman kavraması gibi, aracın yaşına durumuna bakıp ona göre soft bir yazılım yapılabilir ama sizin aracınıza özel olmalı, 60 bin km de ki araba ile aynı yazılımı kullanmamalı.
Önermiyorum hocam. Ama yetkili servislere şanzıman, başka konularda resmi güncellemeler geliyor onları yaptırın mümkünse. Faydalı olabiliyor. PC ile bağlanıp yapıyorlar. Kendi aracımı ne zaman götürsem bakıma, muhakkak yaptırırım var ise güncelleme. Yapan özel servislerde var. Gizli özellikleri varsa gönül rahatlığıyla açtırabilirsiniz, onun bir riski yok. Obd'ye bağlanıp, basit şekilde yapılabiliyor.
Önermiyorum hocam. Ama yetkili servislere şanzıman, başka konularda resmi güncellemeler geliyor onları yaptırın mümkünse. Faydalı olabiliyor. PC ile bağlanıp yapıyorlar. Kendi aracımı ne zaman götürsem bakıma, muhakkak yaptırırım var ise güncelleme. Yapan özel servislerde var. Gizli özellikleri varsa gönül rahatlığıyla açtırabilirsiniz, onun bir riski yok. Obd'ye bağlanıp, basit şekilde yapılabiliyor.
Gaziantep'te neroperformance diye bir yer var hiç gitmedim bilmiyorum oraya götürmeyi düşünüyordum yazılım olarak bakım yaptırabilir miyim yani bir problemi var mı vs. diye yoksa yetkili servise gitmem şart mı?
Gaziantep'te neroperformance diye bir yer var hiç gitmedim bilmiyorum oraya götürmeyi düşünüyordum yazılım olarak bakım yaptırabilir miyim yani bir problemi var mı vs. diye yoksa yetkili servise gitmem şart mı?
Sizin yazılım attırma niyetinizi anlıyorum. O araçta multitronic şanzıman ( CVT ) şanzıman var. Yazılım attırsanız bile, bu şanzımanlar gücü tam yere aktaramıyor. Aman aman keyif almazsınız. CVT şanzımanların karakterist özelliğidir bu. Aslında sizin sorununuzun kaynağı sonsuz oran çeviren, gücü yere aktaramayan bu şanzımandır. Temiz kullanıldığı sürece sağlam bir şanzımandır. Ama her şey beygir kuvveti değildir, hacimde önemlidir arabada. Aracınızın motoru güzel bir motordur, beygiri takmayın kafaya. Aracınıza bağlandıklarında genel kontroller ile hata ve sorunlar varsa tespit ederler. Bu tespitler için illa yetkili servise gitmenize gerek yok. Yapan özel servislerde var. Eğer hatalar çıkarsa bağlandıklarında ister sildirebilirsiniz, ister baktırabilirsiniz onlara. Tamamen sizin tercihinize bağlı oda.
Ama tabii Gaziantep'te yaşamadığım için var mı, var ise nerede vardır onu bilemiyorum hocam. Ama illaki vardır, çok büyük bir il Gaziantep sonuçta.
LA Knight
Üstün
Stage 1 dediğimiz olay normal motorun ve diğer parçaların kapasitesine çıkarmak oluyor. Malum markalar mecburen motor kısıtlaması yaptığı için. 270 bindeki motorun kondisyonu iyiyse bir problem yok. Stage 1 yakıt emisyonunu da optimize eder motor gücünü de. Normal parçaya stage 2 atsak tamam şanzımana ve motor parçalarına zarar verir fakat stage 1'de böyle bir şey söz konusu değil. 200k golf var bir stage 1 atılı bir problemi bile yok. Parçalarda öyle eskime yok, öyle kavrama sorunu da yok.
Böyle bir şey yok kapasitesine çıkarmak ne demek mesela parçaların kapasitesi cetvelle mi ölçülüyor? Yazılım attığın zaman ve aldığın gücü arttırdığın zaman doğal olarak içerideki aşınmayı arttırıyorsun bunun kapasitesi diye bir şey yok. Kimi motor buna daha dayanıklı ya da kaldırabilir oluyor kimi hiç gelemiyor vs vs. Günün sonunda yakıt tüketimi sakin kullanımda azalabilir mi evet azalabilir, performans artabilir ama bu kendi yazılımından daha iyi olduğu anlamına gelmiyor. Herhalde oturup iki adamın oynadığı yazılım kadarını bu işin ar-gesine milyonlarca dolar para harcamış marka mühendisleri de yapacak kapasitededir yani vardır onların da bir bildiği.Stage 1 dediğimiz olay normal motorun ve diğer parçaların kapasitesine çıkarmak oluyor. Malum markalar mecburen motor kısıtlaması yaptığı için. 270 bindeki motorun kondisyonu iyiyse bir problem yok. Stage 1 yakıt emisyonunu da optimize eder motor gücünü de. Normal parçaya stage 2 atsak tamam şanzımana ve motor parçalarına zarar verir fakat stage 1'de böyle bir şey söz konusu değil. 200k golf var bir stage 1 atılı bir problemi bile yok. Parçalarda öyle eskime yok, öyle kavrama sorunu da yok.
Her şey beygir kuvvetidir. Bu dediğiniz de fiziğe ters bir kere. Benim beygir gücüm, arabanın gücü, yani birim zamanda yapabildiği iş diğerinden daha yüksekse benim arabam daha iyi gider en temel anlamda. Tabii ki net bir şey konuşmak için motorun tork-beygir eğrisine de bakmak lazım yani daha uzun bir devir aralığında yüksek güç üretebilen bir motor hemen aynı maks. beygirler olsa da daha iyi hızlanabilir ya da diğer etkenlere de bağlı olarak daha yüksek süratlere de ulaşabilir ama günün sonunda olayın hacimle pek bir alakası yok. Olay hacim olsaydı turbo mertliği bozamazdı yani öyle bir şey yok.Ama her şey beygir kuvveti değildir, hacimde önemlidir arabada.
Son düzenleme:
LA Knight
Üstün
Güçler mecburi olarak kısılıyor. Almanya'daki arabanın motor gücüyle sence Türkiye'deki satılanlar aynı güçte mi? BMW araçlara atılan stage 1 yazılımla 100-150 hp + 100+150 newtonmetre kazanılıyor. Sonuç ne şanzımanı mı kırılıyor hayır. Daha üst seviye aşırtmalarda tamam piston, valf, turbo vs değiştirirsin yetersiz kalıyor diye fakat stage 1'de böyle şeylere ihtiyaç olmadığı gibi zararının olmadığı da gün gibi ortada. Eğer yüksek devir kullanılmazsa*Böyle bir şey yok kapasitesine çıkarmak ne demek mesela parçaların kapasitesi cetvelle mi ölçülüyor? Yazılım attığın zaman ve aldığın gücü arttırdığın zaman doğal olarak içerideki aşınmayı arttırıyorsun bunun kapasitesi diye bir şey yok. Kimi motor buna daha dayanıklı ya da kaldırabilir oluyor kimi hiç gelemiyor vs vs. Günün sonunda yakıt tüketimi sakin kullanımda azalabilir mi evet azalabilir, performans artabilir ama bu kendi yazılımından daha iyi olduğu anlamına gelmiyor. Herhalde oturup iki adamın oynadığı yazılım kadarını bu işin ar-gesine milyonlarca dolar para harcamış marka mühendisleri de yapacak kapasitededir yani vardır onların da bir bildiği.
Uzmanlıktan bahsediyorsak o zaman arabalar da kaza yapınca hiç sanayiye gitmeyelim yetkili servise gidelim oradakiler isminden de belli yetkili kişilermiş.