Güçler mecburi olarak kısılıyor. Almanya'daki arabanın motor gücüyle sence Türkiye'deki satılanlar aynı güçte mi? BMW araçlara atılan stage 1 yazılımla 100-150 hp + 100+150 newtonmetre kazanılıyor. Sonuç ne şanzımanı mı kırılıyor hayır. Daha üst seviye aşırtmalarda tamam piston, valf, turbo vs değiştirirsin yetersiz kalıyor diye fakat stage 1'de böyle şeylere ihtiyaç olmadığı gibi zararının olmadığı da gün gibi ortada. Eğer yüksek devir kullanılmazsa*

Uzmanlıktan bahsediyorsak o zaman arabalar da kaza yapınca hiç sanayiye gitmeyelim yetkili servise gidelim oradakiler isminden de belli yetkili kişilermiş. Ayrıca araba ile ilgilenen yazılımcı insanlar direkt böyle yerlerle bile uğraşmayıp kendileri yazılım atıyorlar.
Yazdığın iki paragraf da saçma. Her araba BMW'nin kısılmış motorlarına sahip değil. İki üç tane istisnayı göstererek genel kaideyi bozamazsın. Benim kendi 1.6 dizelimde kısılma gibi bir durum yok mesela, yolda görebileceğin araçların %90'ında belki daha fazlasında böyle bir durum yok. Ben zaten tüm motorlara zararlı demediğim gibi bahsettiğin istisnaları da söyledim. Ayrıca devir çevirmedikçe zarar vermez de saçma, öncelikle arttırdığın beygiri alabilmek için zaten devir çevirmen gerekiyor bu bir, ayrıca ben dip gaz yaptığımda zarar görecekse zaten zarar görmüş oluyor işte şu an senin dediğin bilgiye göre konuşuyorum sadece. Ayrıca direkt olarak zaten motorda bir şeyleri kırmaktan bahsetmiyoruz ömür kısaltmak zarar vermek sayılmaz.

Ben aracımı her zaman yetkili servise götürme taraftarıyım zaten. Dediğin örnek yine konuyla alakasız fabrikadaki mühendisle yetkili servisin bir alakası yok ama yetkili servis eğer saçmalamıyorsa gayet de kaliteli iş yapıyor. Zaten sanayide iyi diye götürdüğünüz ustalar ne hikmetse eskiden serviste çalışmalarıyla övünür. :D Servisteki ustalar çok yetenekli ya da bilgili olduğundan değil belki ama işini üreticinin kitabına uygun yapmak zorundalar, gerekirse her türlü özel aleti ellerinde var, her yeni modelde gidip bunun teknik eğitimini alıyorlar. Evet, yetkili servis gerçekten yetkili yani.

Güçler mecburi olarak kısılıyor. Almanya'daki arabanın motor gücüyle sence Türkiye'deki satılanlar aynı güçte mi? BMW araçlara atılan stage 1 yazılımla 100-150 hp + 100+150 newtonmetre kazanılıyor. Sonuç ne şanzımanı mı kırılıyor hayır. Daha üst seviye aşırtmalarda tamam piston, valf, turbo vs değiştirirsin yetersiz kalıyor diye fakat stage 1'de böyle şeylere ihtiyaç olmadığı gibi zararının olmadığı da gün gibi ortada. Eğer yüksek devir kullanılmazsa*

Uzmanlıktan bahsediyorsak o zaman arabalar da kaza yapınca hiç sanayiye gitmeyelim yetkili servise gidelim oradakiler isminden de belli yetkili kişilermiş.
2 litre benzinli motordan downsize yemiş neredeyse 1.6 BMW araçları bir istisnadır. Yazılımla yüksek hp alındığına bakmayın. Bloğa acayip stres yüklüyorsunuz. Kırılmıyor veya bozulmuyor sanmayın. Sanayide bilmem ne yazılımı atılıp 6-7ay sonra yatak yorgan saran çok BMW gördüm :hehehe:

Nedeni basit. O kadar güç alınıyor ama kimse yağ soğutucusunu değiştirmiyor. Stok kalıyor. BMW'nin standart yatakları her daim hassas olmuştur. Yağ sıcaklığı sürekli limitte kalınca azar azar yatakları çizmeye başlıyor. Zaten pistonlar olması gerekenden daha yüksek basınçlara meydan okuyor. Ondan sonra Mavi BMW servisinde kaputu açık ve içinde motoru olmayan yeni kasa 3 serisi görüyoruz :) O devir olayı da tamamen zırva. Yeni nesil araçları çoğu devir bandı yarıya gelemeden maks hp veya maks tork değerlerine ulaşıyor. En stresli ve en sıcak noktalardan birisi orası.

Soysal medyada BMW'ci tayfanın öyle takıldıklarına ve araçları yazılımla sorunsuz kullandıklarına bakmayın. Gerçekte öyle bir dünya yok. Hepsi sorunlarla boğuşuyor.

Kendi 320d aracımda 40-50hp için intercooler değişti, yakıt pompası elemanlarında değişiklik yapıldı ve turbo hibritlendi. Egzoz sistemi komple elden geçti. Öyle sadece yazılımla yüksek güçler alınmasının motora gram yararı yok. Bu motor neredeyse 5000 devir çeviriyordu. Dizel için yüksek devir sayılır.

2 litre benzinli motordan downsize yemiş neredeyse 1.6 BMW araçları bir istisnadır. Yazılımla yüksek HP alındığına bakmayın. Bloğa acayip stres yüklüyorsunuz. Kırılmıyor veya bozulmuyor sanmayın. Sanayide bilmem ne yazılımı atılıp 6-7ay sonra yatak yorgan saran çok BMW gördüm :hehehe:

Nedeni basit. O kadar güç alınıyor ama kimse yağ soğutucusunu değiştirmiyor. Stok kalıyor. BMW'nin standart yatakları her daim hassas olmuştur. Yağ sıcaklığı sürekli limitte kalınca azar azar yatakları çizmeye başlıyor. Zaten pistonlar olması gerekenden daha yüksek basınçlara meydan okuyor. Ondan sonra mavi BMW servisinde kaputu açık ve içinde motoru olmayan yeni kasa 3 serisi görüyoruz :) o devir olayı da tamamen zırva. Yeni nesil araçları çoğu devir bandı yarıya gelemeden maksimum HP veya maksimum tork değerlerine ulaşıyor. En stresli ve en sıcak noktalardan birisi orası.

Soysal medyada BMW'ci tayfanın öyle takıldıklarına ve araçları yazılımla sorunsuz kullandıklarına bakmayın. Gerçekte öyle bir dünya yok. Hepsi sorunlarla boğuşuyor.

Kendi 320d aracımda 40-50HP için intercooler değişti, yakıt pompası elemanlarında değişiklik yapıldı ve Turbo hibritlendi. Egzoz sistemi komple elden geçti. Öyle sadece yazılımla yüksek güçler alınmasının motora gram yararı yok. Bu motor neredeyse 5000 devir çeviriyordu. Dizel için yüksek devir sayılır.

Peki ya Audi için ne dersiniz hocam benim aracım A4 2.0TDI 150HP için konuşuyorum.

Peki ya Audi için ne dersiniz hocam benim aracım A4 2.0TDI 150HP için konuşuyorum.
Tavsiye etmem, 270'i görmüş araç yorulmaya başlamış araçtır. Motoruna bebek gibi de baksan sonuçta senin gövden, aktarma organların genelde aynı kalıyor. Ayriyeten yukarıdaki arkadaşlardan birinin dediği gibi CVT şanzıman, namı diğer at çöpe daha iyi :D Zaten tork dayanımı düşük bir şanzıman genel manada, kazandığın gücü de sana adamakıllı yansıtamayacaktır. Motorun muhtemelen sorunsuz kaldıracaktır ama gerek yok.

CVT olduğu için önermem. CVT olmasından kaynaklı hp ve tork değerleri düşük tutulmuş bir araç. Zaten km yüksek. İlla sorun çıkartır. 3-5k yazılıma para vereceğim diye 60-70k sanayiye vermeye gerek yok.

Sizin yazılım attırma niyetinizi anlıyorum. O araçta multitronic şanzıman ( CVT ) şanzıman var. Yazılım attırsanız bile, bu şanzımanlar gücü tam yere aktaramıyor. Aman aman keyif almazsınız. CVT şanzımanların karakterist özelliğidir bu. Aslında sizin sorununuzun kaynağı sonsuz oran çeviren, gücü yere aktaramayan bu şanzımandır. Temiz kullanıldığı sürece sağlam bir şanzımandır. Ama her şey beygir kuvveti değildir, hacimde önemlidir arabada. Aracınızın motoru güzel bir motordur, beygiri takmayın kafaya. Aracınıza bağlandıklarında genel kontroller ile hata ve sorunlar varsa tespit ederler. Bu tespitler için illa yetkili servise gitmenize gerek yok. Yapan özel servislerde var. Eğer hatalar çıkarsa bağlandıklarında ister sildirebilirsiniz, ister baktırabilirsiniz onlara. Tamamen sizin tercihinize bağlı oda.

Ama tabii Gaziantep'te yaşamadığım için var mı, var ise nerede vardır onu bilemiyorum hocam. Ama illaki vardır, çok büyük bir il Gaziantep sonuçta.

Burada söylediğim gibi zaten, CVT değil s tronic olsa aracınız bu konuyu bile açma gereği duymazdınız muhtemelen. Şöyle düşünebilirsin 150 değil, 110-120 beygir civarında alıyorsun tekerlerine ortalama. Bu şanzımanlar performanslı değil maalesef.