Yazdığın iki paragraf da saçma. Her araba BMW'nin kısılmış motorlarına sahip değil. İki üç tane istisnayı göstererek genel kaideyi bozamazsın. Benim kendi 1.6 dizelimde kısılma gibi bir durum yok mesela, yolda görebileceğin araçların %90'ında belki daha fazlasında böyle bir durum yok. Ben zaten tüm motorlara zararlı demediğim gibi bahsettiğin istisnaları da söyledim. Ayrıca devir çevirmedikçe zarar vermez de saçma, öncelikle arttırdığın beygiri alabilmek için zaten devir çevirmen gerekiyor bu bir, ayrıca ben dip gaz yaptığımda zarar görecekse zaten zarar görmüş oluyor işte şu an senin dediğin bilgiye göre konuşuyorum sadece. Ayrıca direkt olarak zaten motorda bir şeyleri kırmaktan bahsetmiyoruz ömür kısaltmak zarar vermek sayılmaz.Güçler mecburi olarak kısılıyor. Almanya'daki arabanın motor gücüyle sence Türkiye'deki satılanlar aynı güçte mi? BMW araçlara atılan stage 1 yazılımla 100-150 hp + 100+150 newtonmetre kazanılıyor. Sonuç ne şanzımanı mı kırılıyor hayır. Daha üst seviye aşırtmalarda tamam piston, valf, turbo vs değiştirirsin yetersiz kalıyor diye fakat stage 1'de böyle şeylere ihtiyaç olmadığı gibi zararının olmadığı da gün gibi ortada. Eğer yüksek devir kullanılmazsa*
Uzmanlıktan bahsediyorsak o zaman arabalar da kaza yapınca hiç sanayiye gitmeyelim yetkili servise gidelim oradakiler isminden de belli yetkili kişilermiş. Ayrıca araba ile ilgilenen yazılımcı insanlar direkt böyle yerlerle bile uğraşmayıp kendileri yazılım atıyorlar.
Ben aracımı her zaman yetkili servise götürme taraftarıyım zaten. Dediğin örnek yine konuyla alakasız fabrikadaki mühendisle yetkili servisin bir alakası yok ama yetkili servis eğer saçmalamıyorsa gayet de kaliteli iş yapıyor. Zaten sanayide iyi diye götürdüğünüz ustalar ne hikmetse eskiden serviste çalışmalarıyla övünür.