22104

Çalışkan
Tam bu kadar bütçemiz var. Acemiyim, ilk arabam olacak. Okuldan eve gidip gelmek için araba lazım. Çok arıza ve masraf çıkarmayacak, hafta içi günde 40 km kullanacağım bir araba lazım.

Aklımda Fiat Palio 1.2 ve Hyundai Accent 1.3 var. Başka önerisi olan var mı? Teşekkürler.
  • Klima şart
  • Hidrolik direksiyon şart
  • Manuel
  • Benzin/LPG

İkisi de o fiyat aralığında mantıklı. Lakin Palio 16 valf olanını al, 8 valf olanlar tutulmuyor. 8 valf olanların yakıtı da fazla.

Accent o motorda iki kasa tipi var. Siz milenyum kasa mı yoksa yumurta kasa mı bakıyorsunuz acaba? En azından bir link yada resim var mı ?

İkisi de o fiyat aralığında mantıklı. Lakin Palio 16 valf olanını al, 8 valf olanlar tutulmuyor. 8 valf olanların yakıtı da fazla.

Accent o motorda iki kasa tipi var. Siz milenyum kasa mı yoksa yumurta kasa mı bakıyorsunuz acaba? En azından bir link yada resim var mı ?
Milenyum kasa bakıyorum hocam yumurtadan sonra olan modeller.1.3 LX veya 1.3 admire diye geçenleri .

Hocam bu 16 valf olanlar hangileri 1.2 EL diye geçiyor sanırsam.

Accent alabilirsin bence. Fazladan bir oneri olarak da Clio'lara bakabilirsin. Hidrolik direksiyonlu klimali ve temiz bir araba cikma ihtimali var bi tik. Hemde daha az eski duruyor. Daha cagdas tasarimi var. Ben bulabilsem Clio tercih ederdim. Sadece ekstra oneri.

Accent bence Palio'dan daha fazla albenisi olan bir arac.

Şimdi o fiyatlarda, linkteli Clio'larda olur. Klima, hidrolik direksiyon var. Ama bazı donanımlarda olmayabiliyor, bakmak lazım. Clio'da çok tutuluyor. Dizel olanların da yakıt dahi yok. Benzinlisi de olur. O fiyatlarda tabii, benzinli daha mantıklı.

Milenyum kasa da güzeldir. Sorunsuz atmosferik. Accent, Palio modeline nazaran daha oturaklı araba. Ama Palio parçası daha ucuz tabii. İşçilikte öyle. Evet el olanlar 16 valf olması lazım, bakarız tekrar. Tabii Palio'da en çok önerdiğim ölümsüz 1.3 dizel motorlusu.

Öğrenci için Clio ve Palio daha mantıklı. Parçası ucuz, kolay arıza yapmaz, yapsa bile hızlı çözülür.

@22104

Hocam bu paraya gelen yas almis Clio'lardaki 1.5 DCI motor sorun cikarabilir mi? 250 bin km'de Clio ile 6 yil kadar tecrubemiz olmustu ama hem 2007 modeldi hem de bundan 5 yil onceydi.

Şimdi o fiyatlarda, linkteli Clio'larda olur. Klima, hidrolik direksiyon var. Ama bazı donanımlarda olmayabiliyor, bakmak lazım. Clio'da çok tutuluyor. Dizel olanların da yakıt dahi yok. Benzinlisi de olur. O fiyatlarda tabii, benzinli daha mantıklı.

Milenyum kasa da güzeldir. Sorunsuz atmosferik. Accent, Palio modeline nazaran daha oturaklı araba. Ama Palio parçası daha ucuz tabii. İşçilikte öyle. Evet el olanlar 16 valf olması lazım, bakarız tekrar. Tabii Palio'da en çok önerdiğim ölümsüz 1.3 dizel motorlusu.

Öğrenci için Clio ve Palio daha mantıklı. Parçası ucuz, kolay arıza yapmaz, yapsa bile hızlı çözülür.

@22104

Attiginiz linkteki arabayi bende begendim siz atmadan once bakmistim ama 1.5 dci bu yasta sorun yaratir mi diye dusundum. COk da bilgim yok bu konuda. 1.5 DCI cok saglamdir diye biliyorum, yakiti yakmaz bile ama internette bu eski Clio'lar hakkinda bazi bu tar5z yorumlar gormustum. Bu yuzden korktum acikcasi.

Hocam bu paraya gelen yas almis Clio'lardaki 1.5 dCi motor sorun cikarabilir mi? 250 bin Km'de Clio ile 6 yil kadar tecrubemiz olmustu ama hem 2007 modeldi hem de bundan 5 yil onceydi.

Attiginiz linkteki arabayi bende begendim siz atmadan once bakmistim ama 1.5 dCi bu yasta sorun yaratir mi diye dusundum. Cok da bilgim yok bu konuda. 1.5 dCi cok saglamdir diye biliyorum, yakiti yakmaz bile ama internette bu eski Clio'lar hakkinda bazi bu tar5Z yorumlar gormustum. Bu yuzden korktum açıkçası.

Örnek olsun diye attım onu aslında. Konuda benzinlisi daha sağlıklı olur demiştim orada ama.

Clio'da çok tutuluyor. Dizel olanların da yakıt dahi yok. Benzinlisi de olur. O fiyatlarda tabii, benzinli daha mantıklı.

Benzinli, yaşı olan arabalarda tercih edilmeli. Hatta Turbo bile olmamalı, atmosferik olmalı mümkünse. 1.5 dCi bakımlısı ise, temizini bulursan oda ölümsüz motor.

Dizele bulaşmak istemiyorum enjektörüydü bakımıydı vs masraflı olur.Bu bahsettiğiniz clioların benzinlilerinden hangilerini tavsiye edersiniz ?

6 yil Clio kullandik, biraz bilgi vereyim.

Cok az yakar, masraf cikarmaz, kaza yaparsan karsidaki bakkaldan parcayi alip takar devam edersin. Torosun devami gibi bir araba. 2000'den sonra Toros durdu Clio basladi iste. Ayrica Symbol de var bu paralara. Clio'nun sedan kasasi. Sedan olusu disinda tasarim veya donanim olarak falan hicbir farki yok. O yuzden o tarafa da bakabilirsin.

Hiz yapmayacaksin, viraja hizli girmeyeceksin. Camlar cevirmeli. Iki airbag vardi diye hatirliyorum sofor ve on yolcu icin ama yanlis hatirliyor olabilirim. Arabayi 6 yil kullandik bir kere sanayiye gitti onda da silecek degisti. Konfor yok. Minik durduguna bakma ic hacmi gayet yeterlidir. Hele bagaji oldukca genistir sedan icin yani Symbol icin konusacak olursak. Zaten bu kasalar Clio-Symbol olarak gecer. Dedigim gibi tek fark sadece kasa tipi. Arabayi 250 bin km'de sattik.

Aractan cok memnunduk fakat satmadan bir kac ay once araba iceri su almaya basladi. Yagmurda iceride islanmiyordunuz ama araba gece duruyordu sabah gelince bir bakiyordunuz arka koltuklar tamamen islak oluyordu. Nasil oluyordu anlamadik. Bagaja girdik hortum ile su tuttuk, stoplarin cevresine silikon falan cektik ama fayda etmedi. Bu her Clio'da var mi bilmem ama yasadigimiz bu sorunu belirtmek istedim. Zaten bu sorunu cozemeyince sattik arabayi.

Araba ilanda bir ay kaldi kalmadi, 2. haftasinda falan satildi sanirim yanlis olmasin.

Klimalar gayet guzel caslisiyordu. Direksiyon o yastaki bir arabaya gore yumusakti. Surusu asiri zevkli bir arabaydi.

Aklima gelen bu kadar ama sizin aklinizda ekstra soru varsa sorun cevap vereyim.

Gorus acisi cok guzeldi. Vitesler guzel gecerdi. Kucucuk bir arabaydi ama ic hacmi yeterliydi. Tasarimdan soz etmek sacma olacak sonucta goreceli bir sey ama cok tatli duran bir arabaydi. Cok ozluyorum.

2007 model Sedan idi arac. 1.5 dci yani dizel. 250 bin km'de sattik. En bos kasaydi. 65 beygirdi ama daha yuksek donanimli modeller 80 ve 95 beygir secenek sunuyordu eger yanlis hatirlamiyorsam. Bunlari ilanlardanbakinsiz yine. Ben genel hatlari ile arabaya yorum vermeye calistim.

Dizele bulaşmak istemiyorum enjektörüydü bakı mıydı vs masraflı olur. Bu bahsettiğiniz clioların benzinlilerinden hangilerini tavsiye edersiniz?

Mantıklı dizel düşünmemeniz. O yaşta ki dizeller sıkıntılı biraz, geneli temiz değil. 1.4 olanları olabilir, 1.6 olanları çok performanslı onlarda olabilir. Bir tık yakıt fazla, lakin tüp ile çözülür. Ama 1.2 olanlarda iş yapar, yüksek performans beklentiniz yok ise.

Çeyrek altın gibidir. Peynir ekmek gibi satılan bir araba. İlk araba içinde uygundur. Parçası, ustası, çıkma malzemesi her şeyi bol bol bulunur. Satarken zarar ettirmez.