inters0
Uzman
Kendim de HP kullanıyorum, merak etmeyin. Şu cihazın sensör problemi yaşattığında ne kadar rezil olduğunu ağzı yanan bilir. @Hasan Merkit.
Kendim de HP kullanıyorum, merak etmeyin. Şu cihazın sensör problemi yaşattığında ne kadar rezil olduğunu ağzı yanan bilir. @Hasan Merkit.
Cihaz testleri olarak ne gibi tesler isteyebilirim? Ve ne şekilde?Cihaz güzel duruyor, satıcıyla konuşup performans testlerini isteyin. İnternetteki bağımsız kullanıcı testleri ile karşılaştırın. Sahibi cihazın kullanılmadığını iddia etmiş. Önce bunu teyit edelim. Ardından Param Güvende ile siparişini de oluşturabilirsiniz.
Cihaz testleri olarak ne gibi tesler isteyebilirim? Ve ne şekilde?
Tamamdir teşekkür ederimÖrneğin Cinebench, timespy, FurMark gibi testleri isteyin. Kişinin numarasını görmedim, yorumlar kısmından ciddi alıcı olduğunu belirtin numara isteyin.
Isınma sorunu olması A15'i kötü bir seri yapmıyor. Kaldi ki önerilen Nitro 5 forumda en çok ısınmasından şikayet edilen model cihaza PTM 7950 sürsen bile 4500 RPM 85* altına düşmüyordu. Kaldı ki base halde cihaz zaten kullanılamaz seviyeye geliyor. Fan sesi bariz rahatsız edici ve sesli. Tuf A15 90-92 dereceleri görebiliyor lakin fan sesi duyulmuyor cihaz Nitro 5'e göre aşırı sessiz. Dengeli modda limit verdiğinde 85 dereceleri geçmeyen sessiz bir cihaza dönüşüyor. Nitro 5'lerde Intel serisi olduğu için cihaz watt istiyor verimli değil. Kaldı ki Nitro 5'lerin pil ömrü de berbat. Tuf A15 en iyi pil ömrü veren gaming laptoplardan.İlk mesajım şuydu, diğer modellerde iyidir ancak ikinci el pazarında Acer Nitro 5 kadar "farklı" versiyonu yok.
Acer Nitro 16 konusuna gelirsek, cihazı görmeden yorum yapamam. Atma şansınız var mı?
Diğer soruya gelirsek, ASUS TUF A15 serisi kötüydü zaten. Isınma sorunları, koydukları bazı işlemcilerde iGPU olmaması diğer sorunlarına zaten değinmişsiniz. Uzun vadeli bir şey istiyorsanız, satışını da düşünmeniz gerekiyor bu yüzden Acer Nitro 5 diyorum.
Nitro 16> TUF (Bütün modeller, F16-A16-F15-A15)> Nitro 5 denilebilirmi peki?Isınma sorunu olması A15'i kötü bir seri yapmıyor. Kaldi ki önerilen Nitro 5 forumda en çok ısınmasından şikayet edilen model cihaza PTM 7950 sürsen bile 4500 RPM 85* altına düşmüyordu. Kaldı ki base halde cihaz zaten kullanılamaz seviyeye geliyor. Fan sesi bariz rahatsız edici ve sesli. Tuf A15 90-92 dereceleri görebiliyor lakin fan sesi duyulmuyor cihaz Nitro 5'e göre aşırı sessiz. Dengeli modda limit verdiğinde 85 dereceleri geçmeyen sessiz bir cihaza dönüşüyor. Nitro 5'lerde Intel serisi olduğu için cihaz watt istiyor verimli değil. Kaldı ki Nitro 5'lerin pil ömrü de berbat. Tuf A15 en iyi pil ömrü veren gaming laptoplardan.
Nitro > 16 TUF A15> Nitro 5.
Arkadaş zaten 25K'ya Nitro 16 bulmuş pek tartışmaya gerek kalmadı lakin "seçenek" fazla diye Nitro 5 TUF A15'in önüne konulamaz bariz alt model.
16 inç yeni TUF laptoplar eskiye nazaran daha kaliteli Nitro 16 sevdiğim bir seri ama onda da bazen sıkıntılar oluyor. Bariz şu daha iyi diyemem genel olarak "kişisel" tercihim A16/F16 olurdu. Sıvı metal sevdiğim bir şey değil genel olarak G-Helper yazılımı da NitroSense'den daha kullanışlı. Nitro 16 serisi artık ağır laptop kategorisine giriyor. Pil ömrü konusunda A16 daha başarılı. Lakin eski seri ile yeni seri kıyaslamak pek mantıklı değil güncelde A16/F16 daha başarılı seriler.Nitro 16> TUF (Bütün modeller, F16-A16-F15-A15)> Nitro 5 denilebilirmi peki?
Olmamasının garantisini veremeyiz işte ama olmama ihtimali de bir hayli yüksek. Victus 16 çok satışı olan bir seri böyle bir sıkıntı çıktığında azımsanmayacak şekilde arıza çıkardı ve insanları sıkıntıya soktu.![]()
HP Victus 16- S0046NT 892P4EA R7-7840HS 32 GB 1 TB SSD RTX4060 16.1" Dos FHD Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri
HP Victus 16- S0046NT 892P4EA R7-7840HS 32 GB 1 TB SSD RTX4060 16.1www.n11.com
Bu modeli 2024 yılında satın almıştım 33.000 TL'ye.
Aralık 2025 tarihine geldik. Çok şükür ne hall sensör ne başka bir sorun yaşamadım.
Kronik olay neye göre kime göre çözemedim.