ALCYONEUS
Uzman
Tek tek açıklayayım.
Öncelikle, HP victuslarda sorunlu olmayan seri yok.
2023 kasalar (s0, r0) modellerde sensör anakarttan ayrık, yani sensör problemi baş gösterse bile garanti sonrası kullanmak mümkün.
Ancak, 2024 kasalar (s1, r1) kasalarda sensör anakarta gömülü. Yani, garanti bittikten sonra cihazınız sensör problemi yaşatırsa cihaz çöp demektir. yani, sorunsuz seri yok.
Gelelim son sorunuz olan sensör probleminin ne olduğuna. Hall sensör kısaca, laptopun kapağını kapattığınızı algılayan sensör. Yani, laptop kapağı kapatıldığında uykuya geçmesini sağlıyor. Sensör problemi baş gösterdiği zaman, laptop açık bile olsa kapak kapatıldı sanıyor. Kendisini kilitliyor vs. tamamen laptoptan bezdiriyor insanı. Umarım, sorularınıza "tam" anlamıyla cevap verebilmişimdir.
16-R1 serisi Victus kullanıyorum daha sıkıntı yaşamadım sanılanın aksine öyle kronik bir sorun göremedim ve şikayet edene de denk gelmedim genel olarak bilgisayarlarda bir sorun var o da ısınma sorunu.
Merhaba. Sahibinden ikinci el, temiz HP Victus buldum ve size danışmak istedim. Hem gündelik hem oyun için almayi düşünüyorum. Cihazın özelliklerini aşağı bırakıyorum fakat özellikle merak ettiğim bu cihazın kronik bir problemimin olup olmaması. Hall sensör problemini victuslarda çok duydum. Ayrımı nasıl yapilabilir? Mesela belirli seri numarasındamı sensör problemi yaşanıyor? Son olarak gereksiz para harcamak istemiyorum. Yani 10 daha ver, şunu al şu daha iyi tarzında mubabbetlere gerek yok. Tabii ki cüzi/yakın miktarlara daha iyisi varsa belirtirseniz sevinirim. Aşağıya bilgileri bırakıyorum. (cihazı detaylıca bahsederseniz sevinirim. Mesela malzeme kalitesi, ekran watt gücü vs.)
Fiyat: 28.000 TL.
- HP Victus 16 – RTX 4060 laptop.
- Model: Victus by HP gaming laptop 16-R0xxx
- Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4060 (8 GB VRAM)
- İşlemci: Intel Core i5-13500H (13. nesil)
- RAM: 16 GB.
- 512 GB SSD.
Bilgisayar bu kadar ucuz çünkü kalite anlamında iyi değil uzun vadede güven vermiyor ben 14.nesil i7'li 4060'lı Victus aldım ısı ve ekran sorunu yaşıyorum açıkçası servisleri de pek güven vermiyor insanlar şikayetçi alacaksan bunları bilip al bilgisayar bozulursa tek başınasın.