TRSancakTR 1

Başarılı
Yer
Kurtlar Vadisi
Merhaba,

Unity'de 2D oyun yapmak istiyorum ama 2D oyun kodlamayı en iyi şekilde nereden öğrenebilirim? YouTube'da videolar var ama hangilerini izlemeliyim? 2D oyun yapmak sıkıcı mıdır? 2D oyun yapmaya yazın başlamayı düşünüyorum, boşa vakit kaybı olur mu? Mesela bir oyun yapacağım ama kodları ezberlemem mi gerekiyor ayrı ayrı oyun projeleri yapmak için?

Unity'de 2D oyun yapmak istiyorum ama 2D oyun kodlamayı en iyi şekilde nereden öğrenebilirim?

Doküman. Veya YouTube videoları.

YouTube'da videolar var ama hangilerini izlemeliyim?

Brackeys kanalı güzeldir.

Değil. Sana bağlı biraz da.

2D oyun yapmaya yazın başlamayı düşünüyorum, boşa vakit kaybı olur mu?

Hayır değil. Oyun sektörü Türkiye'de yavaştan popülerleşmeye başlıyor.

Mesela bir oyun yapacağım ama kodları ezberlemem mi gerekiyor ayrı ayrı oyun projeleri yapmak için?

Hayır. Çoğu şeyi kodlamak içinde birçok yol var. Ve ezberden çok hangi kod ne işe yarıyor öğrenmelisin.

Hayır. Çoğu şeyi kodlamak içinde birçok yol var. Ve ezberden çok hangi kod ne işe yarıyor öğrenmelisin.

Eğer öğrenemem veyahut videoları izledim tam anlamadım diyorsan yapay zekalar ile deneme yanılma yöntemi ile istediğin kodu elde edebilirsin. Çok karmaşık detaylı olmadığı sürece iyi sonuç veriyorlar diyebilirim kod konusunda. ChatGPT ve GitHub Copilot şu an oyun kodları için yeterli seviyede. Karmaşık olsa bile yardımcı oluyorlar bazen.

Değil. Ama kişiden kişiye değişir. 2D konusunda biraz fazla asset ve tasarım yapman gerekiyor. 3D de kendi içinde zor tabii.

Hocam Türk kanal var mı? ve ne tür bi oyun yapabilirim?

Bilgisayar.

Vardır fakat Türk kanallara hiç bakmadım.

Başlangıçta aşırı basit oyunlarla başlamak en iyisi. Yılan oyunu veya Google dinozor oyunun kopyası gibi. Veya başka bir basit oyunun kopyasını yap. Zamanla aklındaki fikrin oyununu yapmaya başlarsın.

Hocam tasarım kısmını yapıyorum ama kod yazamadığım için hevesim kaçtı. YouTube'dan bakarak kodları kopyala yapıştır yapmak istemiyorum, benim tek sorunum şu anda kod yazmak.

Hocam tasarım kısmını yapıyorum ama kod yazamadığım için hevesim kaçtı. YouTube'dan bakarak kodları kopyala yapıştır yapmak istemiyorum, benim tek sorunum şu anda kod yazmak.

Kolay bir şey değil. Öğrenmek ilk aylarda basit oyunlar yaparsınız. Yıllar geçtikten sonra hayalinizdeki oyunu yapabilecek kapasiteye ulaşırsınız. Tutoriallardaki kodları kopyala yapıştır yapma. Nerede, neyi, neden kullandı diye sorgula.