Türkiye'de mantıklı değil. Deprem olduğunu ve acil para ihtiyacınız için kripto cüzdanınıza veya SMS ile 2FA açtığınız bir finans kuruluşuna erişmeniz gerektiğini düşünün. Hatlar çökeceği için ne SMS ne de çağrı alabileceksiniz.

Starlink gibi hizmetler acil durumlarda internet bağlantısı sağlıyor, bir şekilde interneti çözersiniz fakat SMS alamazsınız.
Şu Elon Musk'ın telefonları vaat ettikleri gibiyse zaten onu alırım direkt. Aslında ihtiyacımız olan tek şey sınırsız ve bedava internet. Yeterli hızda olsa bile iyidir yani. Örneğin, saniyede 50 - 100 Kb download, upload hızı olsa bile iş görür.

Bu gibi acil durumlarda iş görür yani.

Sorum başlıktaki gibidir. Hangi uygulamayı tercih ediyorsunuz ve neden? Ben modern arayüzü, açık kaynak olması ve kodlarımı dışarı aktarabilme özelliğini barındırdığı için Ente Auth kullanıyorum.
Microsoft Authenticator. Çünkü şu anda bence bana göre en güvenli sistemlerden birisine sahip. Diğer authenticator uygulamaları gibi kullanımı çok kolay ve bütün şifrelerinizi buluta kaydediyor. Microsoft hesabınıza giriş yaparak buluttan geri getirebiliyorsunuz.
Fakat Microsoft Authenticator diğer authenticator uygulamalarından ayıran güvenlik özellikleri var. Diyelim ki mail adresiniz ifşa oldu. Ve sürekli Microsoft hesabınız için parola sıfırlama linkleri geliyor. Ve hesabınızın parolasını kırmaya çalışıyorlar. Çünkü parola kırılırsa direkt hesabınıza erişim sağlayacakları için doğrulama kodlarınıza ve şifrelerinizede erişmiş olacaklar. İşte burada ''Parolasız Hesabı'' özelliği ile birisi sizin Microsoft hesabınıza girmeye çalıştığı zaman direkt sadece sizin telefonunuzdaki uygulamadan onay vermeniz gerekiyor. Yani parola olmadığı için Microsoft hesabında uygulama üzerinden onaylanmadığı veya sistemde açık olmadığı sürece Microsoft hesabınıza giriş yapamıyorlar. Başka bir olaydan daha bahsedelim. Diyelim ki bilgisayarınıza virüs girdi ve tarayıcı verilerinizi çaldılar. Hop o da ne!? Microsoft hesabınız oturum açık kalmış. Şimdi burada şöyle bir durum var evet hesabınız açık kalmış olabilir. Ama hesabınızın güvenlik ayarlarını değiştirmek için uygulamadan onaylamanız gerekiyor. Yoksa güvenlik kısmına girilemediği için. Doğal olarak şifre değiştirme/ekleme gibi şeyleri yapamıyorlar. Diyelim uygulama silindi peki nasıl hesabı geri kurtaracağız? Şifremi unuttum diyorsunuz ve önünüze Microsoft hesabının kendine has bir 2FA doğrulaması geliyor. 1. doğrulama sizin hesabınızda kayıtlı olan telefon numaranıza SMS kod geliyor. Bu kod'u giriyorsunuz. 2. doğrulama kurtarma hesabı olarak eklediğiniz mail adresine kod gidiyor. Aynı şekilde bunuda giriyorsunuz. Daha sonra parola sıfırlama ekranı geliyor. Yeni parolayı giriyorsunuz. Yedekten kurtar diyorsunuz. Yeni şifrenizi giriyorsunuz. Ve bütün doğrulama kodlarınız veya şifreleriniz yedekten geliyor. Tabii bu işlemden sonra hesaba parola eklendiği için tekrar parolasız hesabını etkinleştirmeniz gerekiyor.
Benim kullanma sebebim bu güvenlik sistemine hayran kaldığım için.
Eğer ilginizi çektiyse sizde Microsoft Authenticator uygulamasına bir göz atabilirsiniz: https://aka.ms/authapp

Önemli bir not: Microsoft hesabınızın şifresini sıfırlar iken sadece kurtarma mail adresi ve SMS doğrulaması değil ''Windows hello'' veya USB güvenlik anahtarı gibi seçenekleride tercih edebiliyorsunuz. Ben mail ve SMS'i tercih ettim.

Son düzenleme: