2K için RX 7800 XT vs RTX 4070 Super

Bütçe
25.000 ₺'ye kadar
İki kartta da DLSS, FSR-AFMF kullanacak bir senaryo şu an için yok, yakın zamanda da olacak gibi değil ikisi de çok güçlü kartlar. Ben 7800XT kullanıyorum, FSR'i bir tek TLOU 1'de kullandım çok fazla güç tüketimi olmaması için, görüntü olarak bir kayıp fark etmedim gayet başarılı , göze batan bir şey yok. DLSS yine de daha iyidir fakat AMD tarafıyla ahım şahım bir farkı yok.

Benim bütçe problemim yoktu buna rağmen 7800XT 'i tercih ettim bir pişmanlığım yok tekrar alacak olsam yine AMD kanadından ilerlerdim uygun ve daha yüksek VRAM'li olması nedeniyle.

Mesut çevik bir videosunda 7000 serisi kartların ABD'de fiyatlarının düştüğünü, yakında bizde de görülebileceğini söylüyordu.
Yeni kartların gelmesine çok kalmadı. İlerleyen süreçte düşebilir belki emin değilim hocam. Kartlar dolar bazında hemen hemen aynı fiyatlarda çıkıyor her yıl ama bizde bir tık pahalı oluyor. Paranı TL’ de tutmadığın sürece beklesen de bir şey kaybetmezsin gibi (YTD).

İki kartta da DLSS, FSR-AFMF kullanacak bir senaryo şu an için yok

Aslında var, hatta senaryo başlayalı çok oldu, yeni çıkan AAA oyunlara bakarsanız zaten özellikle Alan Wake 2 gibi gerçekten bu kartlarda bile DLSS ve Fg'e büyük bir ihtiyaç var, neden? Çünkü yapımcılar artık bu teknolojilere güveniyor, wild hunt diye bir oyun vardı EA yaptığı gene AAA bir oyun DLSS açmadığın sürece o oyunda oynanmıyordu.

AMD üst seviye GPU üretmeyi 8000 serisiyle sonlandırdı. 7900GRE'nin fiyatı sizin keyfinize göre mi düşüyor? Ayrıca 4070 Super'den 1 tık daha bile iyi. 4070 S- 4070 Ti S arası bir kart. Fiyatında bir sorun göremiyorum.

Çok haklısınız. Şu kart seçme olayı o kadar zor geldi ki, hani 3-5 ay kullanıp değiştireceğim bir şey olsa birinden birini alıp geçeceğim fakat en az 3-4 yıl kullanacağım bir şeyde karar vermekte çok zorlanıyorum. Her iki kartın da kendine göre artısı eksisi var. Hep NVIDIA kullandım, bugüne kadar da bir sorun yaşamadım. Kardeşim geçen yıl 7700 XT aldı, 2K Ultra ayarlarda hemen her oyunu sorunsuz oynuyor. Tek bir şikayetini duymadım. AMD'nin sorunlu zamanları bitmiş gördüğüm ve araştırdığım kadarıyla.

Kartı kullandığınız süre boyunca herhangi bir sorun yaşadınız mı? O eski sorunların neredeyse çoğu çözüldü diyorlar.

AMD'nin sorunlu zamanları bitmiş gördüğüm ve araştırdığım kadarıyla.

AMD sorunlu zamanları daha çok 6000 serisi öncesinde vardı zaten AMD kartları da güçlü onlarda sizi götürür üzmez ama benim NVIDIA seçme sebebimi yazdım zaten oyun yapımcılarının artık NVIDIA teknolojilerine güvenmesi yüzünden, FSR de yavaş yavaş gelişiyor ancak bir DLSS değil kimse birbirini kandırmasın .

Yazın sistemle 2K monitör almıştım fakat içi yanınca iade ettim ve AOC C24G1 ile kullandım. 1080p'de bana sorun yaşatmadı. 2K'da da yaşatacağını sanmıyorum. Zaten oyunlar VRAM'e göre ayarlıyor kendini. Sorunsuz bir deneyim olur sizin için.

Bana kalırsa 7900GRE varken GALAX 4070s alınmaz. Bana göre neden? İlk önceliğim kartın Circuit Board'ı iyi değil, PCB üzerinde kartı korumak için hiçbir sigorta yok ve daha pahalı. Herhangi bir voltaj sorununda kartı koruması için bildiğiniz tüm tanrılara dua edin yani.

RT performansı desen neredeyse aynı, hadi diyelim 2 gömlek fazla, sanmayın 2025 sonunda 4070s ile size RT açtırarlar. UE5'in ne kadar sorunlu bir motor olduğu ortada ve NVIDIA size kıyak geçmeyek. AMD geriye dönük uyumluluk konusunda her zaman 2 adım önde.

DLSS ve FG teknolojisi artık AMD'de tarafında da güçlü. FSR, Ghost of Tsushima'da bazı yerlerde daha iyi görünüyordu kendim test ettim. FG dediğine çok iyi rakip olan AMFM 2 var, oyun seçmeden aktif edilebiliyor. Reflex desen Anti-Lag özelliği olarak var. AMD reklam konusunda berbat olduğu için göze değmiyor ama belki AMD tarafında şu an üretilen en güçlü kartlar. AMD tanıtım ve reklam konusunda NVIDIA kadar başarılı olup para harcasaydı, şu an bir çok yayıncı size 7900GRE övüyor ve aldırıyor olurdu bu gerçek.

Hatta AMD'nin tabiri caizse, "tü kaka" bir kart olmadığını uzun bir deneyim ile +/- lerini test etmiş bir youtuber incelemesi mevcut.

Son düzenleme:
Ne tarz oyunlar oynuyorsunuz? Eğer DLSS 3 destekli oyunlar oynuyorsanız NVIDIA alın. AMD'nin bu konuda şansı bile yok.

Hocam uzun süre değiştirmeyi düşünmüyorsunuz. Vram avantajı ve biraz da olsa daha fazla kas gücünden dolayı ben 7900GRE alırdım. Her şey DLLS veya RTX performansından ibaret değil. Zaten RTX kullanmayı da istemiyorsunuz. FSR de fena iş çıkarmıyor DLSS kadar olmasa da. AMD katlardaki sorunlar 6000 serisiyle birlikte çok büyük oranda bitti hocam. Fark ettiyseniz zaten eskisi gibi forumlarda orda burda bu hatalardan dert yanan insan çok nadir. Uzun lafın kısası benim tercihim 7900GRE olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…