Kendinden de acikladigin gibi NVIDIA alan sadece oyun icin almiyor is icinde alabiliyor.
Bu 88 icerisinde cogunluk bilincsiz kullanici var gerisi eh iste dagiliyor yani.
Sunu da soylemek isterim ek olarak senin isini veya oyununu yuzde 10 fark kadar iyi bir sekilde halledebiliyor olsa bir ust model iki kati fiyat farki verir misin?
Mesele sadece %10 fark değil işte anlamak istemiyorsunuz. NVIDIA'nın teknolojilerine de para veriyorum ben.
Oyunlar kasıyor mecbur DLSS açmak zorundasın. Görüntüyü bozmadığı için problem yok. AMD alırsan FSR açıcaksın. Doğal olarak bulanık, ghosting, pırpır ve titreme sorunu olan bir oyun oynayacaksın. 20k para veriyorsun görüntü çöp olduktan sonra benim için anlamı yok.
Productivity için kullanacaksın AMD kartlar NVIDIA ile yarışamıyor.
RT kullanmak istiyorsun AMD kartlar yine NVIDIA ile yarışamıyor.
Frame generation açıcaksın AMD de 100 FPS üstü almazsan kasıyor oyun. Kendim RX 6600 XT kullandım oradan biliyorum. Kullanıcı yorumları da sabit bu konuda. NVIDIA ise tam tersi 60 FPS bile olsa akıcı hissettiriyor.
AMD geçmiş ekran kartlarının örneğin RX500 serisinin driver desteğini kesti. NVIDIA ise GTX900 serisine bile destek veriyor. Uzun süre kullanacaksam sürücü desteğinin kesilmemesi önemli.
NVIDIA düzenli ayda 2 defa sürücü çıkartıyor. Hem sorunsuz hem de oynamak istediğim oyun çıkmadan destek geliyor. Bugsuz ve stabil bir oyun deneyimi yaşatıyor. AMD ise çıkardığı sürücülerin sorun çıkarma ihtimali var. Ayrıca oyunlarda ve tarayıcıda hatalar meydana gelebiliyor. WattMan sorunu yaşayabiliyorsunuz. NVIDIA kadar hızlı sürücü desteği gelmiyor.
NVIDIA hem programlarla hem de Windows ile daha uyumlu çalışıyor. AMD ise yine sorun çıkartma ihtimali var.
Ekran kartını satmak istiyorsun NVIDIA hızlıca elden gidiyor. AMD ise hemen satılmıyor.
NVIDIA 4000 serisi güç tüketimi çok daha az. AMD ise tam tersine fazladan güç tüketiyor.
NVIDIA'nın renk ayarları AMD'den çok daha iyi. Detaylı renk ayarı da yapabiliyorsunuz.
NVIDIA Reflex yine anti lag özelliğinden daha iyi.
Bunlar gibi bir sürü sebep yazılabilir. Millet bu yüzden AMD yerine NVIDIA alıyor. Kim daha iyi tartışmayı yapmayacağım istediğini alabilirsin. Sırf kas gücü NVIDIA ile benzer ve fiyatı ucuz diye tercih etmem. 2025 yılına gireceğiz Cyberpunk'ta FSR açınca hala piksel piksel görüntü alıyorum. NVIDIA daha iyi olduğu için tercih ediliyor. İstersen konusunu aç kendin gör NVIDIA mı daha iyi AMD mi daha iyi diye?
Bütçen hangisine yetiyorsa onu almalısın. Zaten 17k bütçede 4070 Ti alamıyorsun. Eğer 30k bütçen varsa 4070 Ti alırsın yoksa 7800XT alırsın. Olay bu kadar basit.