ryz

Uzman
Arkadaşlar, bazen ağır bir program veya oyun açtığımda veya rastgele anlarda (çok nadiren) seste böyle plastik patlaması gibi bir ses ve bilgisayarda saniyelik bir kasma oluyor, ardından düzeliyor. Neredeyse her gün yaşıyorum. Özellikle yeni parçalara geçtiğimden beri böyle bir sorunla karşı karşıyayım. Önceden kulaklıkta bu sorunu yaşamıyordum. 6 saat aralıksız şarkı ve video izledim, telefonda olmadı, o yüzden sorunun kulaklıkta olduğunu düşünmüyorum. Sıcaklık değerlerim normal. Oyun içerisinde veya düz dururken olmuyor genelde bir şeyle aktiviteye geçtiğimde oluyor. Per Core PBO undervolt var.
  • CPU: Ryzen 7 9700X
  • CPU COOLER: ELC-LMF240T-ARGB
  • GPU: Gigabyte EAGLE 6700XT
  • RAM: Patriot Viper Venom 16x2 6000MHz CL30
  • MOBO: Colorful Battle-AX B850M-Plus Pro Wi-Fi V14
  • CASE: Lian Li 205M MESH
1781768279919.webp

Arkadaşlar, bazen ağır bir program veya oyun açtığımda veya rastgele anlarda (çok nadiren) seste böyle plastik patlaması gibi bir ses ve bilgisayarda saniyelik bir kasma oluyor, ardından düzeliyor. Neredeyse her gün yaşıyorum. Özellikle yeni parçalara geçtiğimden beri böyle bir sorunla karşı karşıyayım. Önceden kulaklıkta bu sorunu yaşamıyordum. 6 saat aralıksız şarkı ve video izledim, telefonda olmadı, o yüzden sorunun kulaklıkta olduğunu düşünmüyorum. Sıcaklık değerlerim normal. Oyun içerisinde veya düz dururken olmuyor genelde bir şeyle aktiviteye geçtiğimde oluyor. Per Core PBO undervolt var.
  • CPU: Ryzen 7 9700X
  • CPU COOLER: ELC-LMF240T-ARGB
  • GPU: Gigabyte EAGLE 6700XT
  • RAM: Patriot Viper Venom 16x2 6000MHz CL30
  • MOBO: Colorful Battle-AX B850M-Plus Pro Wi-Fi V14
  • CASE: Lian Li 205M MESH

ZenTimings iletir misin? Program alt kısımdan A2-B2 ve Tools kısmından DIMM Info iletin. Uyguladığınız bu ayarları test ettiniz mi?

Yeni parçalara geçtiğimden beri bu ayarlarla kullanıyorum.

Programdan iletin dediğim kısımları, inceleyelim. FACEIT ve Vanguard kapalı kalmalı, yoksa değer okutmuyor.

PBO için bu yazılımdan PBO kısmını iletebilirsin ekstra.

Kart çok doğru ayarlamamış, sizin arka planda FACEIT ya da Vanguard açık. Değer okutmuyor. FACEIT sanırım tamamen silinmesi lazım geçici olarak, Vanguard sadece devre dışı alman yetiyor. Virüsten beter bu programlar, millet oyun oynayacağım diye PC'yi kucağına oturtuyor resmen bu Anti-Cheat yazılımların. Bu düzenin değişmesi lazım. Anti-Cheat'lerden ve Windows Defender'dan kurtulmak dileğiyle.

Her neyse, size tavsiyem BIOS güncel değilse güncelleyin. Dahili grafik kullanmıyorsanız kapatın. Bu ses patlaması ve kasma sorununu stabil olmadığından da yapabilir. BIOS güncelleyip dahili grafik kapatıp EXPO açtıktan sonra stabilite testine alın, yazılımı iletirim. PBO ayarları için ise VT3 testi lazım. O testi geçmedikçe PBO Auto kalsın. Stabil olmayan hiçbir ayarı yani kullanmayın, aylarca sorun yaratmasa bile son zamanlarda sıcaklık kaynaklı sorun yaşıyor olabilirsin. Tekrardan teste almak lazım. @ryz

Kart Bank Refresh Mode FGR Train etmiş. Patriot'a uygun değil, bunu Normal çekmeniz lazım bir de. Dahili grafik için de Integrated Graphics şeklinde aratıp kapatılmalı. Rehberdeki DDR5 test araçları kısmından test işini halledersiniz. RAM Test Pro başarılı olursa PBO için VT3 testi alın.

Buyrun hocam @Ayhan Dönmez

Eki Görüntüle 258210
SMU bu hatayı veriyor hocam açamıyorum.

Açtırtmaz, FACEIT geçici olarak tamamen silinecek. Vanguard devre dışı bırakılması lazım başlangıç programlarından. Arka planda çalışıyorsa da kapatılması lazım. Anti-Cheat'ler Trojan ile aynı işi yapıyor, yapacak bir şey yok.

Windows'un kendisi Trojan zaten, içi Bloat dolu. AI saçmalıkları, Defender zaten Armory Crate, anakart yazılımlarını bile virüs olarak algılıyor. Üstüne bir de bu Anti-Cheat yazılımları kullanılmaz hale getiriyor makineyi. :)

Son düzenleme:
1781770155040.webp

@ryz Bu ayarlardan bahsettiğiniz için açıklama gereği hissettim. Uzun süredir kullansan da artık havalar ısındı, anakart zaten yanlış ayarlamış birkaç ayarı. FGR mod uygun değil AM5'te örneğin. Bu ses patlaması ve kasmalar, birçok sebebi olmakla beraber stabilite sorununa işaret edebilir. Sürücü ve işletim sistemi kaynaklı da olabilir. Önce kullandığınız ayarların stabilliğinden emin olmak lazım.