Sigorta mevzusunu açar mısınız? Redditte baktığımda ortalamadan daha iyi bir model olduğunu görüyorum. Msi gaming x ve ventus çok kötü olarak derecelendirilmiş. İnceleme sitelerine ve kanallarına baktığımda da bir sorun göremedim. Diğer kartlarda sigorta olupta bunda olmaması ilginç olur. Daha detaylı açıklar mısınız?Eki Görüntüle 95301
Sizi tanımasam fan boy diyeceğim :/ Ghost of Tsushima belli yerlerde daha iyi görünüyordu + daha fazla FPS veriyordu. Oyun hala mevcut olsa karşılaştırma için atardım. Ama bunu söylememim sebebi iyi bir yol kat etmesi ve buna devam edeceği kesin. Ama 2K için GDDR6X 12GB uzun bir süre derseniz orada kesin yanıldığınızı söyleyebilirim.4070 gibi bir karta çoğu üretici sigorta koyacak ama Galax koymacak. Bana inandırıcı gelmedi açıkçası. Zaten güç kaynaklarında kısa devre koruması bulunuyor. 4070 Super ve RX 7800 XT arasında 4070 Super öneririm. Hatta 4070 Super almayı 7900GRE'den daha mantıklı buluyorum. Ekstra %5 güç için AMD almaya gerek yok. Kendimde 3 yıl AMD kullandım, yani kötü değil de bir NVIDIA değil tabii ki de. Ayrıca arkadaş Ghost of Tsushima da denemiş FSR 3.1'i gayet iyi demiş ama bende aynı oyunda denedim DLSS kadar iyi değil. Hâlâ gözle görülür farklar var. Ben yine olsa NVIDIA alırım şu an. Spesifik 1 oyunda FSR iyi çalışıyor diye AMD almaya gerek yok. Ki denedim yani yine DLSS gibi değildi. OC yapacaksanız 7900GRE alınabilir çünkü %10 performans artışı kazanabiliyorsunuz.
Tak çalıştır için 4070 Super daha iyi kart benim gözümde. 12 GB VRAM olayına gelirsek 4070 Super kullanma deneyimim oldu. Cyberpunk, Ghost of Tsushima, RDR2 ve The Last of Us Part 1 gibi oyunlarda kullandım. 10-11GB VRAM tüketebiliyor ama en ufak sorun yaşamadım. En az 3 yıl sorun olacağını düşünmüyorum. Ha 16 GB VRAM olsa 3-5 FPS fazla alınabiliyor bazı spesifik oyunlarda. Drop vs söz konusu değil. Doku bozulması falanda dikkatimi çekmedi. 2K için 12 GB uzun bir süre yeterli olacak.
Tpu sitesine girip ürünün PCB'sini inceleyebilirsiniz hocam.
Sizi tanımasam fan boy diyeceğim :/ Ghost of Tsushima belli yerlerde daha iyi görünüyordu + daha fazla FPS veriyordu. Oyun hala mevcut olsa karşılaştırma için atardım. Ama bunu söylememim sebebi iyi bir yol kat etmesi ve buna devam edeceği kesin. Ama 2K için GDDR6X 12 GB uzun bir süre derseniz orada kesin yanıldığınızı söyleyebilirim.
Evet, Nvidia ve AMD GPU'larin daha az memory kullanmasi icin farkli trickler kullaniyorlar ve Nvidia bu konuda AMD'den daha basarili. Bu yuzden 12GB Nvidia kart ile 12GB AMD kart mantiken ayni duzeyde VRAM kullanmiyor oyunlarda.2K ve en az 4 yıllık bir kullanımdan dolayı 16 GB olması beni cezbediyor fakat inceleme videolarında aynı oyun ve aynı ayarlarda 7800 XT daha fazla VRAM kullanıyor. Hatta 1-2 oyunda 15 GB VRAM'e kadar dayandığını gördüm.
Tpu sitesine girip ürünün PCB'sini inceleyebilirsiniz hocam.
Sizi tanımasam fan boy diyeceğim :/ Ghost of Tsushima belli yerlerde daha iyi görünüyordu. Oyun hala mevcut. Olsa karşılaştırma için atardım. Ama bunu söylememim sebebi iyi bir yol kat etmesi ve buna devam edeceği kesin. Ama 2K için GDDR6X 12 GB uzun bir süre derseniz orada kesin yanıldığınızı söyleyebilirim.
Hocam Galax ve Gigabyte Aorus 4070 S'in PCB görüntülerini atıyorum. Açıkçası hiç anlamadığım bir konu. İkisi için kıyas yapar mısınız örnek ve anlaşılır olması açısından. 4070 s en uygun fiyatlı ve 3 fanlı model olarak Galax var, N11 taksit imkanı da sunuyor. Maalesef diğerlerinin fiyatı 7900 XT'e yaklaşıyor bu nedenle bu modelde yalnızca Galax'a bakıyorum. Yabancı forumlar da dahil bir çok yerde bu modelin övüldüğünü ve sorun yaşayanların olmadığını gördüğüm için listeme almıştım. Ek olarak hangisi olursa olsun kartı aldıktan sonra ortalama 3-4 yıl kullanıp sonrasında güncel model ile değiştirmeyi düşünüyorum.
GIGABYTE AORUS RTX 4070 SUPER MASTER Specs
NVIDIA AD104, 2655 MHz, 7168 Cores, 224 TMUs, 80 ROPs, 12288 MB GDDR6X, 1313 MHz, 192 bitwww.techpowerup.com NVIDIA GeForce RTX 4070 SUPER Specs
NVIDIA AD104, 2475 MHz, 7168 Cores, 224 TMUs, 80 ROPs, 12288 MB GDDR6X, 1313 MHz, 192 bitwww.techpowerup.com
Peki hocam siz bir sorun görmediyseniz sorun yoktur. Ayrıca hali hazırda Pandora, Remnant 2, RE4 Remake 2k'da VRAM 11-12GB sınırına dayanıyor. Ama iddian yıllarca sorunsuz kullanmak?!. Artık fanboy olduğunu düşünüyorum bu arada. Gözü kapalı şekilde 4070s yi 7900GRE karşı savunuyorsunuz. FPS başına maliyeti kurtarmıyor bir kere hocam. Bu konuşmadan bir kazanç sağlanacağını bilsem akşama kadar konuşurum ama sanırım boşa kürek çekilecek orası belli. O yüzden ben size iyi forumlar dileyim. Konu sahibi zaten dilediğini yapmakta özgür. Sanıyorum ikimizinde firmalarla bir anlaşması yok kartı övmek için.FSR çok gelişti doğru ama DLSS gibi değil işte. 2K da kullandığıma rağmen DLSS çok daha iyi. İstediği kadar gelişebilir, donanım koymadıkları sürece yetişmeleri mümkün değil. Yeni çıkan pssr bile daha iyi gözüküyor FSR'dan. XeSS'te yine aynı şekilde daha iyi gözüküyor. DLSS kullandınız mı? 2K için 12 GB uzun bir süre yeterli diyorum çünkü 8 GB kartlarla drop sorunu spesifik birkaç oyun hariç yaşanmıyor. 4070 Super ile 2K da Ultra ayarlar optimizasyonu bozuk denilen TLOU part 1 gibi oyunları da oynadım yağ gibi akıyordu. Yeni çıkan Black myth Wukong 6 GB VRAM yiyor. Yine aynı şekilde GoW Ragnarok'ta çok düşük VRAM kullanımı var. 12 GB VRAM'in sorun yaptığı oyunları atabilir misiniz mesela?
Testlerde 4070 Ti ile 4070 Ti süper arasında %7 performans farkı bulunmasının sebebi de 256 bit olması ve CUDA çekirdeğinin artması. Buna rağmen %7 performans artışı çok az aslında. Bunun sebebi VRAM'in etkisi yok denecek kadar az olmasıdır. PCB üzerinde sigorta hangisi oluyor bilmiyorum ama dediğim gibi güç kaynaklarında kısa devre koruması mevcut. Günümüzde ne Galax kartlar ile alakalı ne de sizin dediğiniz gibi bir sorunu yaşayan ne duydum ne de gördüm. Yabancı kaynaklarda da bu tarz bir bilgiye rastlamadım. Bildiğiniz bir şey varsa siz resim üzerinde göstererek anlatırsanız daha iyi olur.
4070 tier list.
Eki Görüntüle 95330
Bak aşağıdaki resimlerde sigortalara ait yerleri işaret içine aldım. O $1 etmeyen sigorta yeri geliyor kartın işlemcisini kurtarıyor kaç kez şahit kendim şahit oldum.
Eki Görüntüle 95335Eki Görüntüle 95334
Peki hocam siz bir sorun görmediyseniz sorun yoktur. Ayrıca halihazırda pandora, remnant 2, RE4 remake 2K'da VRAM 11-12 GB sınırına dayanıyor. Ama iddian yıllarca sorunsuz kullanmak? Artık fanboy olduğunu düşünüyorum bu arada. Gözü kapalı şekilde 4070s yi 7900GRE karşı savunuyorsunuz. FPS başına maliyeti kurtarmıyor bir kere hocam. Bu konuşmadan bir kazanç sağlanacağını bilsem akşama kadar konuşurum ama sanırım boşa kürek çekilecek orası belli. O yüzden ben size iyi Sosyaller dileyim. Konu sahibi zaten dilediğini yapmakta özgür. Sanıyorum ikimizinde firmalarla bir anlaşması yok kartı övmek için.
Testing Games'ten ekran resmini gördüm ya, iyice ikna oldum bu tartışmayı boşuna yaptığıma. Size iyi forumlar.AMD kartlarla ilgili konularda sürekli AMD'yi savunuyorum zaten. Fanboyluk bir durum yok ortada. Artısını söyleyelim de eksilerini de görmezden mi gelelim? Pazar payından belli oluyor zaten NVIDIA'nın daha iyi olduğu. %88'lik kısım fanboy ama %12'lik kısım doğru mu oluyor? Fanboy olan sizsiniz gibi geldi bana, çünkü toz kondurmuyorsunuz AMD'ye. Bende başarılı olmalarını rekabet getirmelerini istiyorum ama ne yapalım yani sadece övelim mi? FSR, DLSS'ten çok daha kötü işte. Bunun sencesi veya bencesi yok. Kendi yorumumu geçtim azıcık incelemelere baktığınızda FSR ile alakalı yorumları görürsünüz zaten. AMD'yi sevmesem zaten önermem. Kullanıcı adım bile belli ediyor kendini.
Ben Galax'ın ex modeliyle alakalı bir sorun göremedim açıkçası. 1 dolar maliyeti olup da koymuyorsa zaten önemli değildir. Eskiden bu tarz şeyler önemli olabilirdi ama günümüzde güç kaynakları sayesinde bozulma/yanma sorunları yaşamıyoruz. Büyük bir eksi olsaydı bununla alakalı mutlaka yabancı kaynaklarda bir şeyler görürdüm.
Senin de iddian 12 GB VRAM'in yetmediği yönünde ama 12 GB VRAM ile sorun yaşayan görmedim daha. Testlerde de performansa yok denecek etkisi var.
TechPowerUp 4070 Ti süper yorumu.
Eki Görüntüle 95342
16 GB VRAM'li 7900GRE ile 4070 Super farkına bakın. 7900GRE ortalamada daha çok FPS almasına rağmen %1 ve %0.1 FPS dibi görmüş.
Neden 16 GB VRAM kurtarmıyor o zaman? Eki Görüntüle 95344
Bu monitörün vg27aql1a versiyonunun incelemesi mevcut. Bildiğim kadarıyla yenisi bu model. İncelemede bayağı gömmüşler ben olsam tercih etmezdim.Hocam hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Kasım ayı fırsatlarında belki bir kampanya yakalarım diye 2-3 hafta kadar bekleyip 7900 GRE ve 4070 S'in fiyatlarını takip edeceğim. Hangisi fiyat ve taksit konusunda avantajlı olursa onu alacağım. İşlemci R5 7500F, anakart ise daha önce birkaç konuda @pawEn hocamın önerilerinde gördüğüm TUF B650-M Plus alacağım. 700W PSU her iki karta da yeter diye düşünüyorum. Dark Maxima V30 kasam var, geriye DDR5 RAM ve 2K monitör kalıyor.
ASUS 27" TUF GAMING VG27AQL3A 1Ms 180Hz QHD IPS FREESYNC/G-SYNC GAMING MONİTÖR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
ASUS 27" TUF GAMING VG27AQL3A 1Ms 180Hz QHD IPS FREESYNC/G-SYNC GAMING MONİTÖR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com Asus Tuf Gaming B650M-PLUS AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asus Tuf Gaming B650M-PLUS AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus Tuf Gaming B650M-PLUS AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 4.944,74 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 PVV532G600C30K DDR5 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 PVV532G600C30K DDR5 Ram fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 PVV532G600C30K DDR5 Ram özelliklerini incele, 3.599,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz Fansız İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz Fansız İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz Fansız İşlemci özelliklerini incele, 5.833,20 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Bu monitörün VG27AQL1a versiyonunun incelemesi mevcut. Bildiğim kadarıyla yenisi bu model. İncelemede bayağı gömmüşler ben olsam tercih etmezdim.
Benim 3 tane monitör önerim var.ASUS TUF Gaming VG27AQL1A Review
The ASUS TUF Gaming VG27AQL1A is a 27-inch, 1440p gaming monitor with a native 144Hz refresh rate that you can overclock to 170Hz. It's a newer model than the po...www.rtings.com
Samsung Odyssey G6 LS27BG652EUXUF Smart 27" 1ms 240Hz QHD CURVED GAMING MONITOR
Samsung Odyssey G6 LS27BG652EUXUF Smart 27" 1ms 240Hz QHD CURVED GAMING MONITOR en iyi fiyat ve hızlı kargo seçeneği ile Creature Game Store'da.www.crtgamestore.com Philips Evnia 27M2N5500/00 Monitör
Philips Evnia 27M2N5500/00 Monitör detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com AOC Q27G4X 27" 1 ms 2K Pivot IPS 180 Hz Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AOC Q27G4X 27" 1 ms 2K Pivot IPS 180 Hz Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! AOC Q27G4X 27" 1 ms 2K Pivot IPS 180 Hz Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 9.599,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?