2K için RX 7800 XT vs RTX 4070 Super

Bütçe
25.000 ₺'ye kadar
Hocam iste tamamen algi zaten o yuzden h/e Class'dan cekildi AMD rekabet edemediginden degil.
Nasıl şu anda Intel kotu islemci uretmesine ragmen alicisi var onun gibi bir şey bu da.

Rekabet edemediğinden değil mi? GPU verilerine baktın mı? Sana hem pazar payını atıyorum hem de Steam donanım anketini atıyorum gir kendin bak. AMD alan yok.

Hocam iste tamamen algi zaten o yuzden h/e Class'dan cekildi AMD rekabet edemediginden degil.
Nasıl şu anda Intel kotu islemci uretmesine ragmen alicisi var onun gibi bir şey bu da.

Intel'in kendi kitlesi var çünkü. Adamlar 20 yıldır pazar payının çok büyük bir kısmını elinde tutuyordu zaten. AMD rekabet edemiyordu ki? O yüzden hala pazar payında lider durumda Intel. NVIDIA ile AMD rekabeti bambaşka. AMD pazar payında %12 şu an. Steam donanım anketine giriyoruz ilk 50 de RX7000 serisinden sadece RX 7900 XTX var. Araya RX500 serisi ve RX6000 serisinden 1-2 tane kart girmiş. Kalan ekran kartlarının %95 kadarı NVIDIA'dan oluşuyor. Alıcısı var ise niye böyle?

alicisi var demiyorum nvidia algi reklam diyorum hocam anlamiyorsun galiba
mevzu rx 7800xt'nin 4070ti veya 4080i fps bazinda gecip gecmemesi veya tam tersi durum degil
f/p durumu yok nvidia'da sifir bilincli kullanici gidip amd alir eger oyun oynayacaksa oynamadigi halde nvidia aliyorsa parasi vardir yada akli yoktu
sen halen daha bana benimde bildigim verileri paylasiyorsun
ayrica nvidia yokken amd vardi bilgilerine sunarim
pazar payi dusuk ise bu hicbirseyi gostermez urun kalitesi ve fiyati anlaminda

10 FPS icin iki kati fiyat farki vermeye razi misin?

Peki soruyorum dünyanın %88'i daha ucuz olan AMD'yi tercih etmiyorda NVIDIA'yı tercih ediyor? Bu kadar insanın aklı yok o zaman. Sizin mantık bu şekilde işliyor çünkü.

Peki soruyorum dünyanın %88'i daha ucuz olan AMD'yi tercih etmiyorda NVIDIA'yı tercih ediyor? Bu kadar insanın aklı yok o zaman. Sizin mantık bu şekilde işliyor çünkü.

Kendinden de acikladigin gibi NVIDIA alan sadece oyun icin almiyor is icinde alabiliyor
Bu 88 icerisinde cogunluk bilincsiz kullanici var gerisi eh iste dagiliyor yani
Sunu da soylemek isterim ek olarak senin isini veya oyununu yuzde 10 fark kadar iyi bir sekilde halledebiliyor olsa bir ust model iki kati fiyat farki verir misin?

Mesele sadece %10 fark değil işte anlamak istemiyorsunuz. NVIDIA'nın teknolojilerine de para veriyorum ben.
Oyunlar kasıyor mecbur DLSS açmak zorundasın. Görüntüyü bozmadığı için problem yok. AMD alırsan FSR açıcaksın. Doğal olarak bulanık, ghosting, pırpır ve titreme sorunu olan bir oyun oynayacaksın. 20k para veriyorsun görüntü çöp olduktan sonra benim için anlamı yok.
Productivity için kullanacaksın AMD kartlar NVIDIA ile yarışamıyor.
RT kullanmak istiyorsun AMD kartlar yine NVIDIA ile yarışamıyor.
Frame generation açıcaksın AMD de 100 FPS üstü almazsan kasıyor oyun. Kendim RX 6600 XT kullandım oradan biliyorum. Kullanıcı yorumları da sabit bu konuda. NVIDIA ise tam tersi 60 FPS bile olsa akıcı hissettiriyor.
AMD geçmiş ekran kartlarının örneğin RX500 serisinin driver desteğini kesti. NVIDIA ise GTX900 serisine bile destek veriyor. Uzun süre kullanacaksam sürücü desteğinin kesilmemesi önemli.
NVIDIA düzenli ayda 2 defa sürücü çıkartıyor. Hem sorunsuz hem de oynamak istediğim oyun çıkmadan destek geliyor. Bugsuz ve stabil bir oyun deneyimi yaşatıyor. AMD ise çıkardığı sürücülerin sorun çıkarma ihtimali var. Ayrıca oyunlarda ve tarayıcıda hatalar meydana gelebiliyor. WattMan sorunu yaşayabiliyorsunuz. NVIDIA kadar hızlı sürücü desteği gelmiyor.
NVIDIA hem programlarla hem de Windows ile daha uyumlu çalışıyor. AMD ise yine sorun çıkartma ihtimali var.
Ekran kartını satmak istiyorsun NVIDIA hızlıca elden gidiyor. AMD ise hemen satılmıyor.
NVIDIA 4000 serisi güç tüketimi çok daha az. AMD ise tam tersine fazladan güç tüketiyor.
NVIDIA'nın renk ayarları AMD'den çok daha iyi. Detaylı renk ayarı da yapabiliyorsunuz.
NVIDIA Reflex yine anti lag özelliğinden daha iyi.

Bunlar gibi bir sürü sebep yazılabilir. Millet bu yüzden AMD yerine NVIDIA alıyor. Kim daha iyi tartışmayı yapmayacağım istediğini alabilirsin. Sırf kas gücü NVIDIA ile benzer ve fiyatı ucuz diye tercih etmem. 2025 yılına gireceğiz Cyberpunk'ta FSR açınca hala piksel piksel görüntü alıyorum. NVIDIA daha iyi olduğu için tercih ediliyor. İstersen konusunu aç kendin gör NVIDIA mı daha iyi AMD mi daha iyi diye?

Bütçen hangisine yetiyorsa onu almalısın. Zaten 17k bütçede 4070 Ti alamıyorsun. Eğer 30k bütçen varsa 4070 Ti alırsın yoksa 7800XT alırsın. Olay bu kadar basit.

Saf güç karşılaştırması yapıyorsun. DLSS ve FSR devreye girince AMD'nin esamesi okunmuyor. Ayrıca yazılım, CUDA çekirdeği mevzularına hiç girmeyeceğim.

Hocam açıkçası dediklerinin cogusunda haklisinda
Yok RTX yok DLSS vs bana gore olan seyler degil.
Ayrıyeten sunu soylemek isterim Afterburner'dan baktiginda frame generation sayamiyor program.
Lafin ozeti şu anda su olabilir AMD reklam iyi yapamadi dolayisiyla bütçe olmadi bütçe olamyinca arge olmadi ve isin sonunda geride kaldi bu dediklerin belki 5000 serisinde cok daha hakli olabilirsin ancak şu anda o kadar da hakli degilsin.

AMD iyi olsaydı zaten Intel'den pazar payı topladığı gibi NVIDIA'dan da toplardı. Tam tersine elinde olanı da kaybediyor. Ayrıca 4070 Ti almana da gerek yok. 23-24K bütçede 4070 Super alınıyor. 7800XT'den daha güçlü. NVIDIA özelliklerine ihtiyacı olanda aradaki farkı verir. Senin ihtiyacın yoksa AMD al geç. Ne dememi istiyorsun 4070 Ti super satıp 7800XT mi alayım bende? İhtiyacım vardı aldım. Millet de buna göre tercihini yapıyor.

Yurt dışında 50 dolar koyar NVIDIA alırım diyor adam. TR de zaten millet 2 saat oyun oynuyorum sorun çıkarmasın diyerekten NVIDIA'ya yöneliyor. Herkesin kendine göre bir ihtiyacı var. Genelleme yapıp NVIDIA alanların ya parası var ya da aklı yok diyemezsin.

Sen kendi ozelinde yorumluyorsun ben global olarak yapilan reklami ve NVIDIA'nin bütçe dostu olmadigini yorumluyorum.
Ayrica yurt dışında 50 dolar daha koyup RTX 4070 Ti super alabilen var ise helal olsun ona.
Yurtidisinda bircok kanalda benimle ayni fikirde seninle paylastigim kanalda 1000 USD alti en iyi kart RX 7900XTX diyor 4080 demiyor.

Bakın son kez yazıyorum. Aynı lafı 40 kere yazmaktan sıkıldım. Kendi özelimde yorumluyorum çünkü ihtiyacım var NVIDIA'ya. Birçok kişide üstte yazdığım sebeplerden dolayı NVIDIA tercih ediyor. DLSS kullanmayacağım diyen 3-5 insandan birisin emin ol. Büyük bir çoğunluk DLSS için alıyor. Yeni çıkan oyunlar optimizasyon özürlüsü çıktığı için DLSS şart oluyor. Black myth Wukong ve stalker 2 gibi mesela. Kullanıcılar da DLSS daha iyi olduğu için yeşil tarafı seçiyor.

Ayrıca 4070 Ti super rakibi 7800XT değil neden ısrar ediyorsun? 4070 Ti super 15-20 FPS fazla veriyor 7800XT'den. Senin attığın test düz 4070 Ti idi. 4070 Ti super performansı 7900GRE'den biraz daha iyi. O yüzden değerlendirirken ona göre kıyas yap.

7800XT fiyatı 449 dolar 4070 fiyatı 499 dolar. Yurt dışında 50 dolar koyarım 10 FPS düşükte olsa 4070 alırım diyor insanlar. Yine aynı şekilde 7900GRE fiyatı 549 dolar iken 4070 Super fiyatı 599 dolar. Aynı mantık burada da geçerli. 2 sene boyunca bu mantıkla devam etti satamadı. Şimdiyse Black Friday gibi etkinliklerle birlikte fiyatları dibin dibine düşürdü. Atı alan Üsküdar'ı geçti. Nvidia satacağını sattı geçen yıl ki gibi rekor kâr etti.
Burdan kendin bakabilirsin.

Musluktan su içilebiliyor niye damacanaya para veriyoruz demek mantıklı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…