Bütçe
25.000 ₺'ye kadar

ExellionTR

Başarılı
Yakın zamanda sistemi AM5 ( B650 ve R5 7500F ) ve 1080P'den 2K'ya yükselteceğim. Elimde High Power 700W 80+ Bronze PSU var. Aşağıdaki kartların arasında 2 bin ₺ fiyat farkı var. 3060'dan geçeceğim. 5000 serisini beklemek istemiyorum, malum ülkede her şeye zam geliyor. Genelde hikayeli, coop ve MMO oynuyorum, rekabetçi oyunlar nadiren. Ultra grafik takıntım yok, yüksek ayarlar yetiyor. RTX kullanmadım, bundan sonra da kullanmayacağım bana hitap etmiyor. DLSS'i eğer oyun destekliyorsa kalite modunda mutlaka kullanıyorum ve çok başarılı buluyorum. Sizce hangi kartı tercih etmeliyim? Çekindiğim tek nokta 12 GB VRAM 2K için uzun vadede yeterli olur mu sizce? en az 3-4, hatta 5 yıl upgrade yapmayı düşünmüyorum. İnceleme videolarında gördüğüm kadarıyla hemen her oyuna sorunsuz yetiyor.

Yakın zamanda sistemi AM5 ( B650 ve R5 7500F ) ve 1080P'den 2K'ya yükselteceğim. Elimde High Power 700W 80+ Bronze PSU var. Aşağıdaki kartların arasında 2 bin ₺ fiyat farkı var. 3060'dan geçeceğim. 5000 serisini beklemek istemiyorum, malum ülkede her şeye zam geliyor. Genelde hikayeli, coop ve MMO oynuyorum, rekabetçi oyunlar nadiren. Ultra grafik takıntım yok, yüksek ayarlar yetiyor. RTX kullanmadım, bundan sonra da kullanmayacağım bana hitap etmiyor. DLSS'i eğer oyun destekliyorsa kalite modunda mutlaka kullanıyorum ve çok başarılı buluyorum. Sizce hangi kartı tercih etmeliyim? Çekindiğim tek nokta 12 GB VRAM 2K için uzun vadede yeterli olur mu sizce? En az 3-4, hatta 5 yıl upgrade yapmayı düşünmüyorum. İnceleme videolarında gördüğüm kadarıyla hemen her oyuna sorunsuz yetiyor.

VRAM avantajı, bit avantajı gibi nedenlerden kesinlikle 7800XT.

Son düzenleyen: Moderatör:

Satıcıdan dolayı çekindim açıkçası. Hakkında herhangi bir yorum göremedim, rastgele bir bilgisayarcı satıyor. Yoksa GRE aklımdaydı.

VRAM avantajı bıt avantajı gıbı nedenlerden kesınlıkle 7800XT.

2K ve en az 4 yıllık bir kullanımdan dolayı 16 GB olması beni cezbediyor fakat inceleme videolarında aynı oyun ve aynı ayarlarda 7800 XT daha fazla VRAM kullanıyor. Hatta 1-2 oyunda 15 GB VRAM'e kadar dayandığını gördüm.

NVIDIA fan boyu değilim ancak benim tercihim net 4070s olurdu, zaten hikayeli oynuyormuşsunuz.

Hocam neden 4070 s tercih ederdiniz? Güç bakımından birbirlerine çok yakınlar. NVIDIA tarafı çok stabil, DLSS de çok güzel çalışıyor, FSR hakkında çok bilgim yok, kimi iyi diyor kimi çamurlaştırıyor diyor. AFMF 2 olayını zaten pek anlamadım.

Artı olarak 7900 GRE bu fiyatlara alınmaz. Haftalardır 21.000 TL bandındaydı. Tekrar o fiyatlara düşünce güvenilir satıcılardan alınır.

4070s rakibi 7900GRE'dir. Üstte @pawEn hocam zaten 7900GRE hh önermiş. Ben tercihimi 4070s ex Gamer'dan yana yaptım. 7900GRE daha yüksek FPS'ler veriyor fakat NVIDIA'da da RTX ve DLSS var. Gerisi size kalmış.

Hocam 2K'da kullanıyorsunuz sanırım kartı, memnun musunuz, VRAM veya farklı bir durumdan dolayı sorun yaşadınız mı yahut 7900 GRE alsaydım diye düşündünüz mü? RTX'i 1-2 oyunda denedim ve geri kapattım. Bana hitap etmiyor, 4070 s tercih etsem bile RTX kullanacağımı sanmıyorum.

Artı olarak 7900 GRE bu fiyatlara alınmaz. Haftalardır 21.000 TL bandındaydı. Tekrar o fiyatlara düşünce güvenilir satıcılardan alınır.

Mesut çevik bir videosunda 7000 serisi kartların ABD'de fiyatlarının düştüğünü, yakında bizde de görülebileceğini söylüyordu.

4070S rakibi 7900GRE'dir. Üstte @pawEn hocam zaten 7900GRE HH önermiş. Ben tercihimi 4070S EX Gamer'dan yana yaptım. 7900GRE daha yüksek FPS'ler veriyor fakat NVIDIA'da da RTX ve DLSS var. Gerisi size kalmış.

Katılıyorum, online ağırlıklı bir oyuncu olsaydınız Rust veya Ark gibi veya Valorant CS gibi bende muhtemelen 7900GRE önerirdim ama hikayeli oyunlarda artık yapımcılar kendilerini DLSS ve Fg'e bağladıkları için her ne kadar 7900GRE güçlü de olsa oyun yapımcıları NVIDIA kartlarına bakıyor, artık yapımcılar optimizasyon ile uğraşmıyor bile ne de olsa DLSS FG desteği var deyip çıkarıyorlar.