Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

buscopan

Becerikli
Zotac RTX 5080 ve Ryzen 7 7800X3D oyunlarda kasanın içinde helikopter var gibi çalışıyor ve ikisi de 80 derece; ne iniyor, ne çıkıyor. Soğutucu DeepCool Zero Dark 620. 4K OLED'e geçtikten sonra başladı bu durum. 65'i geçmiyordu 2K'da GPU ve CPU.

Bu durum normal mi?

Çözüm
Zotac RTX 5080 ve Ryzen 7 7800X3D oyunlarda kasanın içinde helikopter var gibi çalışıyor ve ikisi de 80 derece; ne iniyor, ne çıkıyor. Soğutucu DeepCool Zero Dark 620. 4K OLED'e geçtikten sonra başladı bu durum. 65'i geçmiyordu 2K'da GPU ve CPU.

Bu durum normal mi?

GPU 2.25X daha fazla piksel hesaplar ancak X3D'nin de ısısının yükselmesi enteresan. RTX 5080 daha da ısınır 4K'da ama tabii ki de bu kadar değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa MSI Pano. Akvaryum kasanın etkisi olur mu? Bir de ben GPU'ya undervolt attım MSI Afterburner'da, o da fayda etmedi.

Akvaryum kasaların soğutması mesh kasalara göre biraz daha zayıf ama RTX 5080'in 80 olması enteresan. Hangi oyunlarda 80 oluyor ve kartın modeli ne?

Boşta 45 derece falan, yapılacak bir şey var mıdır yoksa bir garantiye göndereyim mi?

Garanti pek bir şey yapacağını sanmıyorum hocam daha çok kartın soğutma sistemi ile alakalı garanti radyatörü söküp ROG radyatör takmaz gerisi geri yollar. Ama içiniz rahat değilse gönderin.